2024-10-07

Växjökonferensen - för 37:e året i rad

Den 22-23 januari arrangeras Växjökonferensen för 37:e året i rad. Det gör konferensen till en av landets äldsta mötesplatser för skol- och utbildningsfrågor. 

Växjö & Co har haft förmånen att ansvara för all konferensadministration i flera år, så även inför 2025. Precis som tidigare genomförs konferensen på Linnéuniversitetet, som också är arrangör tillsammans Växjö kommun och Region Kronoberg.

Årets tema är Resiliens, handlingskompetens och ledarskap. Under konferensens två dagar kommer vi att lyfta frågan om hur elever, skolpersonal och politiker kan hantera utmaningar i skolmiljön och vilka konkreta steg som behövs för att omsätta våra visioner om en bättre skola till verklighet. 

En central fråga som löper genom hela konferensens tema är vad det innebär att vara en inspirerande och handlingskraftig skolledare som kan leda förändring och utveckling.

Konferensens deltagare kommer att guidas av Parisa Amiri som moderator och bland talarna finns till exempel Elaine Eksvärd, Nicolas Lunabba, Lars Strannegård och Ulrika Sultan. 

Mer information om konferensen, föredragshållare, anmälan och program finns på vaxjokonferensen.se.

Relaterade nyheter