2020-01-27

För 32:a året i rad arrangeras Växjökonferensen

Den årligt återkommande skolutvecklingskonferensen är en nationell mötesplats för samtal om aktuella samt framtida skol- och utbildningsfrågor. Växjökonferensen lockar deltagare från hela landet. Drygt 250 är anmälda till årets konferens som äger rum den 29-30 januari på Linnéuniversitetet i Växjö.
Årets tema är Handlingskraft för en hållbar skola.
 

Växjökonferensen lyfter denna gång betydelsen av handlingskraft som grund för en hållbar skola. Vad avgör om en skola resignerar eller tar sig an utmaningarna när de goda resultaten uteblir?

Konferensen riktar sig till utbildningspolitiker, förvaltningstjänstemän, rektorer, fackliga organisationer, studie- och yrkesvägledare samt förstelärare och lärare på grundskola, gymnasie och högskola/universitet.


Nu är det återigen dags för den nationella utbildningskonferensen som varje år arrangeras i Växjö. Årets tema är ”Handlingskraft för en hållbar skola”. Handlingskraft att stå upp för alla barns och elevers rätt att upptäcka, lära och tänka nytt samt handlingskraft att tillsammans bygga in en långsiktig förbättringskapacitet i organisationen. Programmet bjuder på spännande föreläsningar som tar upp aktuella ämnen, säger Hugo Hermansson på Växjö kommun som tillsammans med Region Kronoberg och Linnéuniversitetet står som arrangörer.

Generalsekreteraren, World Values Survey, inleder konferensen

Under konferensen föreläser Bi Puranen, generalsekreterare World Values Survey, Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, Jonna Bornemark, professor i filosofi vid Södertörns högskola, Emma Frans, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet, Patrik Landström, skolområdeschef, Linköpings kommun m fl. Moderator för konferensen är läraren Karin Nygårds som blivit känd för sitt arbete med programmering i yngre åldrar.

 Se hela programmet här –> vaxjokonferensen.se

Relaterade nyheter