2017-04-07

Sveriges damlandslag spelar fotbollslandskamp i Växjö 13 juni

Med ett OS-silver från förra sommaren laddar nu Sveriges damlandslag om för sommarens EM i Holland. Innan dess kommer de att förbereda sig med en landskamp mot Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö den 13 juni. Matchen mot Skottland blir den fjärde i ordningen som Sverige spelar i Växjö. På Myresjöhus Arena har de tidigare mött Nordirland, Island och Schweiz.

 

Den 13 juni klockan 18.00 möter damlandslaget Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö. Den sista matchen innan den svenska EM-truppen tas ut.

Skottland har en svensk förbundskapten, eller två stycken, som har gjort ett fantastiskt jobb och tagit Skottland till EM. Här kommer det att smälla i närkamperna, säger förbundskapten Pia Sundhage.

 

Förbereder sig inför EM i Holland

I första EM-matchen möter Sverige det tuffast tänkbara motståndet – Tyskland. Som en del av de noggranna förberedelserna laddar Pia Sundhages landslag upp med att möta USA på Nationalarenan Gamla Ullevi 8 juni klockan 19.30. Fem dagar senare, den 13 juni, väntar Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö klockan 18.00.

Nu ska vi spela ihop ett lag och att vi får två matcher att göra det på i juni månad kommer att bli mycket bra och spännande. Det här är ”the last dance” innan vi tar ut EM-truppen, säger Pia Sundhage.

 

Läs mer: Svenska Fotbollförbundet

 

För mer information kontakta;

Maria Lexert, Växjö & Co: maria@vaxjo-co.se / 0470-73 32 62

Peter Alexander Eldon, Östers IF: peter.eldon@ostersif.se

Relaterade nyheter