2016-09-06

Melodifestivalen till Växjö

Det står nu klart att Växjö blir en av deltävlingsorterna under Melodifestivalen 2017. Den 18 februari 2017 kommer Växjö för fjärde gången att stå värd för Sveriges största musiktävling, tidigare 2002, 2005 och 2012.

– Det är en stor glädje att Växjö återigen kommer att stå värd för Sveriges största och mest krävande evenemang. Vår ambition är att sätta en småländsk prägel på Melodifestivalens besök i Växjö, säger Thomas Karlsson, näringslivschef på Växjö kommun.

Det är deltävling nummer tre som kommer att arrangeras i Växjö och Vida Arena.

– Vida Arena har bra förutsättningar för att erbjuda ett proffsigt arrangemang. Vi är otroligt glada över att vi tillsammans med Växjö Lakers har lyckats synkronisera värdskapet för Melodifestivalen mitt under rådande hockeysäsong.

2002 var Växjö den första staden där ”nya Melodifestivalen” anordnades. Det nya konceptet med flera deltävlingar, Vinnarnas val-omgång (numera Andra chansen) och final gjorde stor tittarsuccé. Ett speciellt minnesvärt bidrag från den allra första deltävlingen i Växjö var Brandsta City Släckers-gänget från Helsingborgs brandkår. Med den medryckande låten ”Kom och ta mig” gjorde de ”Brandsta-klappen” berömd och tog sig direkt till final.

Växjö är en av fyra orter som kommer att vara värd för deltävlingarna 2017. De övriga orterna är Göteborg, Malmö och Skellefteå. Andra chansen arrangeras i Linköping och finalen går av stapeln i Stockholm den 11 mars.

 

Biljetterna till direktsändningarna och genrepen i arenorna släpps 31 oktober.

Läs mer: Hit kommer Melodifestivalen 2017

 

Relaterade nyheter