Varför Växjö?

7 anledningar varför ni ska välja Växjö till ert möte eller evenemang.

Varför Växjö?

Växjö är en mötes- och evenemangsstad i framkant. Här blandas internationella konferenser, SM-finaler och stora konserter med mindre lokala arrangemang. Se filmen och ta del av våra sju anledningar till varför ni ska välja Växjö till ert nästa möte eller evenemang. 

 

En naturlig mötesplats

Växjö är med sitt läge i södra Småland en naturlig mötesplats. ”Där vägarna möts vid sjön”, är Växjös ursprungliga betydelse. Här får du som arrangör ett personligt och professionellt bemötande i en stad med den stora stadens möjligheter och den lilla stadens fördelar. Inom 15 minuter har du tillgång till allt du behöver för ett lyckat möte eller evenemang – arenor, möteslokaler, boende och restauranger.

En naturlig mötesplats

Här syns ditt evenemang

I Växjö är det lätt att få ditt evenemang att synas. Den koncentrerade stadskärnan och närheten till evenemangsplatser och arenor ger stora möjligheter att skapa synlighet för evenemang.

Här syns ditt evenemang

Närhet och flexibilitet

Vår ambition är att skapa så goda förutsättningar som möjligt för dig som vill arrangera i Växjö. Här finns arenor, möteslokaler, mat och logi nära – men för oss betyder närhet också korta beslutsvägar och täta kontaktnät. Med god samverkan och funktionella lösningar kan vi hjälpa dig att göra ditt evenemang till något alldeles extra.

Närhet och flexibilitet

Arenastaden

Två gånger har Växjö blivit utsedd till Sveriges främsta idrottskommun. Mycket tack vare vår Arenastad. I Arenastaden i centrala Växjö finns flera arenor i världsklass samlade på ett och samma område. Totalt samsas cirka 15 olika sporter på området. Här har det bland annat arrangerats U19 VM i innebandy, inomhus-SM i friidrott och dam-EM i fotboll. Men också landskamper i ishockey och handboll. 

Arenastaden

Erfarenhet och möjligheter

I Växjö arrangeras varje år allt från konserter, idrottstävlingar och stadsfestivaler. Genom åren har Växjö stått värd för mängder av evenemang. Musikhjälpen, EU-ministermöten, melodifestivaler, partikongresser, SM-tävlingar, landskamper och matevenemang av olika slag. Här finns erfarenhet och vilja att arrangera såväl mindre som större evenemang.

Erfarenhet och möjligheter

Tillväxt och framåtanda

Smålänningar är kända för sin seghet, påhittighet och företagsamhet. I Växjö tar det sig uttryck i en hög tillväxt och framåtanda, men också ett starkt hållbarhetstänk och ett vinnande miljöarbete. Här finns kreativa människor som är vana att hitta lösningar på det mesta.

Tillväxt och framåtanda

Det är gott att leva i Växjö

I Växjö är det gott att leva. Åtminstone för oss som uppskattar livets goda. Våra restauranger lagar mat från världens alla hörn. Sjöarna, skogarna och ängarna runt vår stad är en kornbod för alla som uppskattar småländsk gastronomi. Några av våra restauranger gör det till och med så bra att prisskåpen dignar av utmärkelser från bland annat White Guide och stjärna i Guide Michelin.

Det är gott att leva i Växjö