2023-08-30

Musikhjälpen 2023 till Växjö

Nu är det klart att Musikhjälpen kommer att sändas från Växjö i år. Den 11-17 december står glasburen på Stortorget. 


– Växjö är en modern liten storstad med en ung, kreativ framåtanda som jag tror kommer passa Musikhjälpen, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson.Det är första gången Musikhjälpens glasbur landar i Småland när den i december kommer till Växjö.

– Jag ser fram emot att tillsammans med både smålänningarna och stadens många studenter få uppleva en veckas folkfest med värme, kärlek och ett stort engagemang när vi drar i gång sändningarna i december, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT.

Malin Lauber, kommunstyrelsens ordförande Växjö kommun och Sara Almkvist, vd för destinationsbolaget Växjö & Co ser fram emot att Musikhjälpen ska sändas från Växjö i år.

– Jag är väldigt glad för att Musikhjälpen har valt att komma till Växjö i år. Detta kommer att bli ett stort publikt evenemang som kommer att roa och engagera många kommuninvånare, barn som vuxna. Musikhjälpens insamling har under flera år haft stor betydelse för olika ändamål. Växjö får nu vara en del av detta. Samtidigt får fler möjlighet att upptäcka vår fina stad, säger Malin Lauber.

– Musikhjälpen är ett helt unikt evenemang som vi är oerhört stolta och glada över att få till Växjö. Stortorget blir under en vecka Kärlekens torg som vi gemensamt ska se till att fylla med engagemang. Nu har vi möjlighet att visa resten av Sverige vilket stort hjärta vi Växjöbor har. Jag vill uppmana alla att redan nu börja fundera på hur ni på olika sätt vill engagera er, litet som stort, allt räknas!, säger Sara Almkvist.

Om Musikhjälpen 
Musikhjälpen är ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre kända programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av Sveriges största och bästa artister och människor från hela landet som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. 2022 var temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Tina Mehrafzoon, Oscar Zia och Klas Eriksson programledde när publiken startade 850 000 engagemang och samlade in över 54 miljoner kronor. 

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24.

Musikhjälpen har sänts från:

2008 – Malmö

2009 – Göteborg

2010 – Malmö

2011 – Göteborg

2012 – Malmö

2013 – Göteborg

2014 – Uppsala

2015 – Linköping

2016 – Örebro

2017 – Umeå

2018 – Lund

2019 – Västerås

2020 – Stockholm

2021 – Norrköping

2022 – Göteborg  

Relaterade nyheter