2023-10-16

Biljettsläpp till Melodifestivalen

Rosa glittrig bakgrund med text Melodifestivalen, Växjö Vida Arena och information om deltävling 3

Melodifestivalturnén 2024 närmar sig – snart släpps biljetterna!

 

Efter att Melodifestivalen 2023 slog publikrekord och Sverige dessutom kammade hem vinsten i Eurovision Song Contest i maj, så råder det inget tvivel om att längtan är stor och förväntningarna höga inför 2024 års upplaga av Melodifestivalturnén. Måndag den 6 november kl. 10.00 släpps biljetterna via LiveNation.se.

Med musiken som kraft och budbärare levererar Melodifestivalen år efter år underhållning som andas glädje, spänning och gemenskap. Folkfesten får återkommande ett av de högsta betygen i Sverige av besökare i varierande åldrar. Och att uppleva Melodifestivalen live på plats är en känsla som inte kan liknas med något annat.

Jublet, spänningen, gemenskapen, den episka showen – allt det där som bara anas hemma i TV-soffan – är inget annat än ren magi i de publikfyllda arenorna. Melodifestivalturnén 2024 kommer dessutom bli något alldeles extra då Sverige arrangerar nästa års Eurovision Song Contest tack vare vinsten med Loreen i Liverpool, säger Peter Uksila, Project Director på Live Nation.

Att befinna sig på plats i Vida Arena på lördagskvällens direktsändning kommer att vara en alldeles speciell upplevelse.

Det kommer självklart att bli en härlig kväll för alla på plats! Vi har också en matinéföreställning på lördagen som har varit en fantastisk fest för många barnfamiljer. För de som vill se bidragen först av alla och på så vis få en unik upplevelse, så är fredagens genrep bäst, säger Catharina Rydberg Lilja, kommunchef.

De tre föreställningarna är såklart en given höjdpunkt när Melodifestivalsturnén kommer till Växjö. Men förberedelser och planering är redan i gång för att festen ska nå fler än publiken på plats.

Det är ju ett tillfälle att skapa en härlig folkfest i hela staden. Vi tror och hoppas att många av Växjöborna och hitresta besökare ska känna av stämningen och få möjlighet att uppleva Sveriges kanske mest glittriga evenemang på andra sätt också, säger Sara Almkvist, VD på Växjö & Co.

De två senaste gångerna när Melodifestivalen gästat Växjö har deltävlingens vinnare även stått som segrare i finalen. 2012 genom Loreen och 2017 med Robin Bengtsson, blir det tredje gången gillt nästa år?

Självklart hoppas vi på ett starkt startfält med en blandning av artister som kan locka en bred publik till Vida Arena. Skulle vi dessutom lyckas få fram ännu en slutlig vinnare av Melodifestivalen 2024 är det en extra fjäder i hatten, säger Sara Almkvist och Catharina Rydberg Lilja.

Turnén inleds den 2 februari i Malmö och rullar därefter vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad innan finalen går av stapeln i Stockholm den 9 mars. Biljetterna släpps den 6 november kl 10.00 via LiveNation.se.

Den auktoriserade biljettdistributören för hela Melodifestivalturnén är Ticketmaster.

Melodifestivalturnén 2024 kommer till följande platser:

 • Deltävling 1: Malmö, den 2-3 februari i Malmö Arena
 • Deltävling 2: Göteborg, den 9-10 februari i Scandinavium
 • Deltävling 3: Växjö, den 16-17 februari i Vida Arena
  Fredag 16 februari – Genrep
  Lördag 17 februari – Matinégenrep
  Lördag 17 februari – Deltävling 3
 • Deltävling 4: Eskilstuna, den 23-24 februari i Stiga Sports Arena
 • Deltävling 5: Karlstad, den 1-2 mars i Löfbergs Arena
 • Final: Stockholm, den 8-9 mars i Friends Arena

→ Mer information om Melodifestivalen.

→ Pressmeddelande på LiveNation

Relaterade nyheter