Melodifestivalen 2024

I februari 2024 kommer Melodifestivalen tillbaka till Växjö för femte gången. Turnén inleds den 3 februari i Malmö och rullar därefter vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad innan finalen äger rum i Stockholm den 9 mars.

Som Sveriges största folkfest bjuder Melodifestivalen varje år både TV-tittare och besökare på plats på en fantastisk show och musikupplevelse. 2024 års upplaga väntas dessutom bli något alldeles extra då Sverige står som arrangörer av årets Eurovision Song Contest i maj med Malmö som värdstad.

Deltävling 3 avgörs i Vida Arena i Växjö

  • Fredag 16 februari – Premiär kl. 19
  • Lördag 17 februari – Matiné kl. 14
  • Lördag 17 februari – TV-sändning kl. 20

Melodifestivalen har varit i Växjö 2017, 2012, 2005 och 2002. De två senaste gångerna har deltävlingens vinnare i Växjö, Loreen 2012 och Robin Bengtsson 2017, dessutom stått som segrare i Melodifestivalens final. Blir det tredje gången gillt den här gången?

Melfest på stan återvänder till Växjö!

I samband med Melodifestivalen gör Melfest på stan åter entré i några av årets värdstäder, däribland Växjö. Syftet är att fler ska ha möjlighet att ta del av festivalyran. Här kan vi se fram emot aktiviteter, artister och några av barnens stora favoriter för att maxa stämningen inför den stora musikfesten. Ta del av nyheten här!