Arenor i världsklass

Växjö är en idrotts- och evenemangsstad utöver det vanliga.

Arenor

I Arenastaden, 15 minuters gångväg från centrum, tränas och tävlas det i mängder av idrotter. Arenorna för innebandy, hockey, friidrott och fotboll håller världsklass och Tipshallen med sin fullstora inomhusplan för fotboll är i likhet med övriga arenor inom området en imponerande evenemangsanläggning. Möjligheterna att arrangera idrottsevenemang, konserter, mässor och möten är stora.

Fortnox Arena

Innebandyarenan invigdes i september 2012. Fortnox Arena är den enda arenan i världen som från grunden har byggts för innebandy. Arenan kan i övrigt användas till konserter, mässor, konferenser, kulturarrangemang och utbildningar. Här har man bl.a. arrangerat seriespel i SSL, U19-VM i innebandy, stora ungdomsturneringar, gymnastiktävlingar och konserter.

Kapacitet: A-hall, innebandy: totalt 1 600 åskådare; 1 250 sittplatser och 350 ståplatser, 20 handikapplatser. Konsert: totalt 2 000. B-hall, idrottsarrangemang: 350 sittplatser.

Fortnox Arena

Vida Arena

Ishockeyarenan invigdes i september 2011. I arenan har man bl.a. arrangerat seriespel i SHL, ishockeylandskamp, handbollslandskamper, SM i konståkning, Melodifestivalen och andra arenakonserter.

Kapacitet: 5 750 åskådare vid idrottsarrangemang, maxkapacitet 7 000 vid andra arrangemang.

Läs mer här

Vida Arena

Visma Arena

Fotbollsarenan invigdes i september 2012. Visma Arena har stått värd för flera landskamper i fotboll och är hemmaarena för Östers IF och Växjö DFF. År 2013 spelades flera matcher av UEFA Dam-EM här.

Kapacitet: Totalt 12 000 åskådare; 10 000 sittplatser och 2 000 ståplatser.

Läs mer här

Visma Arena

Telekonsult Arena

Inomhusarenan för friidrott invigdes i oktober 2012. Med sex löparbanor runt är Telekonsult Arena unik i Sverige och kan attrahera både nationella och internationella mästerskapstävlingar. Arenan är hopbyggd med Tipshallen, vilket gör det möjligt att ha ett separat uppvärmningsområde under samma tak vid tävlingar. Förutom friidrottstävlingar arrangeras bl.a. företagsmässor i arenan.

Kapacitet: Totalt 1 500 personer; 1 040 sittplatser och 460 ståplatser.

Läs mer här

Telekonsult Arena

Tipshallen

Tipshallen innehåller tre hallar – A-hallen med en fullstor konstgräsplan och en 398 meter lång rundbana för löpning, B-hallen som är en specialbyggd gymnastikhall med inriktning mot truppgymnastik och C-hallen med åtta löparbanor på 120 meter. Här har man bl.a. arrangerat fotbollsmatcher, rugbyturneringar, friidrottstävlingar, mässor och hundutställningar.

Kapacitet: A-hallen, idrottsarrangemang: totalt 5 250 åskådare; 1 500 sittplatser och 3 750 ståplatser. Konserter: 7 500. Mässor och utställningar: 4 000.

Läs mer här

Tipshallen

Värendsvallen

Värendsvallen är en arrangemangsarena för idrott. Huvudarenan består av en gräsplan, åtta rundbanor med allvädersbeläggning, hopp- och kastbanor samt en vattengrav. Till Värendsvallen hör också en konstgräsplan, en kastplan och två naturgräsplaner för match och träning. Här arrangeras friidrottstävlingar samt fotbolls- och rugbymatcher. Möjligheter finns också att arrangera konserter.

Kapacitet: A-plan, idrottsarrangemang: 8 500 åskådare. Konsertarrangemang: 25 000.

Läs mer här

Värendsvallen

Eriksson Arena

Bandyhallen ligger i Åby cirka 30 minuters bilfärd från Växjö centrum. Arenan invigdes i november 2019 och är hemmaarena för bandylaget Åby/Tjureda IF. Här har det bland annat arrangerats landskamp i bandy.

Kapacitet: Hallen har två läktare på varje långsida, 1 900 ståplatser och 102 sittplatser.

Läs mer här

Eriksson Arena

Araby Park Arena

Araby Park Arena invigdes 2011 och är byggd för idrott och kultur. Arenan består av en idrottshall och en blackbox, där det finns möjligheter att arrangera idrottsevenemang, konserter, mässor och konferenser.

Kapacitet: Idrottshall, idrottsarrangemang: 400 åskådare. Andra arrangemang: 900, varav 5 handikapplatser. Blackbox: 150.

Läs mer här

Araby Park Arena

Växjö Konserthus

Växjö Konserthus ligger mitt i centrala Växjö och här finns möjligheter att arrangera allt från konserter och stora kongresser till mindre konferenser, seminarier och styrelsemöten. Utöver konferenslokaler finns en foajé med 1 100 kvadratmeter utställningsyta, samt en övre foajé på 250 kvadratmeter. I samma byggnad som konserthuset finns också Elite Park Hotel.

Kapacitet: 21 välutrustade lokaler för allt från 2 till 800 personer.

Läs mer här

Växjö Konserthus

Växjö Teater

Växjö Teater, som invigdes annandag jul 1849, är landets näst äldsta landsortsteater och går att boka för konserter, teater, föreläsningar, konferenser och andra arrangemang.

Kapacitet: 429 platser.

Läs mer här

Växjö Teater

Palladium

Den vackra gamla biografen Palladium mitt i centrala Växjö går att hyra under både dag- och kvällstid. Möjligheter finns att förlägga konferenser här och salongen passar bäst till föreläsningar, filmvisningar och debatter.

Kapacitet: 233 platser

Läs mer här

Palladium

Linnéparken

Linnéparken erbjuder en evenemangsplats utomhus med en nybyggd scen bland vackra blomsterplanteringar, centralt belägen vid Växjö domkyrka. Här anordnas bl.a. Allsång i Linnéparken och Scensommar, två musikevenemang som drar tusentals besökare.

Yta scenen: 11,5 m x 9 m, 4 m i takhöjd

Yta Linnéparken: 4 306 m2

Linnéparken

Teleborgshallen

Invigdes 1979 och består av tre olika hallar, där idrotter som badminton och bordtennis utövas. Hallen kan också användas till bland annat mässor, konserter och danstävlingar.

Kapacitet: A-hallen, idrottsarrangemang: totalt 1 300 åskådare. Konsertarrangemang: totalt 1 700.

Läs mer här

Teleborgshallen

Strandbjörkshallen

Tennishall som rymmer 6 tennisbanor, uppdelat i en hall med 4 banor och en hall med två banor.

Kapacitet: Inga läktare. I hallen får 2 100 personer vistas.

Läs mer här

Strandbjörkshallen