En Arenastad i framkant

Idrottsstaden Växjö

I Växjös moderna Arenastad finns arenor för både fotboll, hockey, friidrott, innebandy och truppgymnastik. Med så många arenor i nära anslutning till varandra, där 15 olika sporter samsas, är Arenastaden i Växjö unik i sitt slag. Arenastaden är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang som skapar möten mellan människor.

Hela 62 idrotter är aktiva i Växjö av Riksidrottsförbundets totalt 70 registrerade idrotter. Här finns lag i högsta serien i hockey och innebandy. Växjö blev utsedd till Sveriges främsta idrottskommun 2013 och 2017 och har placerat sig inom topp sex sedan 2013.

 

Träningsläger i Växjö

I Växjö finns alla möjligheter att anordna ett träningsläger efter de behov som er förening, lag eller aktiva efterfrågar. Det är enkelt att nå Växjö och det är lätt att röra sig i staden. Du når allt inom 15 minuter. Växjös idrottsfaciliteter är i toppklass och det är gångavstånd till Arenastanden från centrum och ditt boende. För att ge er ett så relevant förslag på upplägg för ert träningsläger har vi några frågor som vi vill att ni besvarar och returnerar. Vi tar sedan fram offert på vad vi i Växjö kan erbjuda – både vad gäller träningsmöjligheter, mat och logi. Allt utifrån era önskemål.

Läs mer här

Träningsläger i Växjö

High Performance Center

I Arenastaden finns HPC, High Performance Center, som är ett unikt test-, tränings- och forskningscenter för utveckling av idrottare från lokal till högsta internationella nivå. HPC samverkar bland annat med Sveriges Olympiska Kommitté och idrottsforskningen vid Linnéuniversitetet.

Läs mer här

High Performance Center