Det är lätt att bo bra i Växjö

Hotellalternativen är många.

Hotellalternativen är många

Växjö är stort men ändå litet – vi brukar säga att du når allt inom 15 minuter. Det finns ett flertal hotell i centrala Växjö med närhet till restauranger, kultur, konferenslokaler och Arenastaden. Strax utanför stan hittar du allt från herrgårdshotell och slott till hotell med sjöutsikt.

 

Clarion Collection Hotel Cardinal

Clarion Collection Hotel Cardinal är ett andra generationens familjehotell, med centralt läge i Växjö. Clarion Collection Hotel Cardinal är beläget i en tidstypisk byggnad från 1929, som en gång i tiden var biosalong. Inredningen på Clarion Collection Hotel Cardinal följer en klassisk stil, med moderna inslag i rummen. Hotellet, som består av en huvudbyggnad och två sidobyggnader, är en mycket bra utgångspunkt med gångavstånd till bland annat Växjö Konserthus och det är bara 200 meter till Växjö resecentrum.

111 rum och 190 bäddar 

Läs mer här

 Clarion Collection Hotel Cardinal

Elite Park Hotel

Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Växjö och i direkt anslutning till Växjö Konserthus. Ett modernt hotell med nordisk design, ljust och funktionellt. En unik miljö som passar bra för konferensen. Som gäst har du nära till Växjös affärsgator och nöjesliv och det är bara ett par hundra meter till tågstationen.

76 rum och 187 bäddar

Läs mer här

Elite Park Hotel

Elite Stadshotellet

I centrala Växjö ligger Elite Stadshotellet. Ett pampigt och vackert hotell som andas gamla anor och erbjuder en klassisk miljö samt moderna bekvämligheter. Parkering finns på torget utanför hotellet. Kommer du med tåg eller flygbuss är det bara 100 meters promenad till hotellet.

163 rum och 307 bäddar

Läs mer här

Elite Stadshotellet

Hotel Esplanad

Hotel Esplanad är ett hotell som erbjuder ett prisvärt boende i centrala Växjö med gångavstånd till affärer och restauranger. Hotel Esplanad har nyligen renoverat alla sina befintliga rum och byggt 16 helt nya rum. I slutet av mars 2020 beräknas hotellets relaxavdelning bli klar. I priserna ingår alltid frukost, wi-fi, satellit TV kanaler och kaffe/te.

36 rum och 65 bäddar

Läs mer här

Hotel Esplanad

Hotell Rådmannen

Hotell Rådmannen i Alvesta ligger mitt i den småländska idyllen. Rådmannen är beläget ett stenkast från Alvesta station och härifrån finns bra tågförbindelser till Växjö som tar cirka 10 minuter eller cirka 25 minuters bilfärd från Växjö centrum. Hotellet erbjuder gratis WiFi, ett konferenscenter, bra parkeringsmöjligheter och en trevlig hotellrestaurang.

48 rum och 98 bäddar

Läs mer här

Hotell Rådmannen

Hotell Värend

Hotell Värend är ett lugnt, familjeägt hotell, som alltid ger ett generöst och positivt bemötande. Hotellet är beläget bara en kort promenad från Växjö centrum. Hotell Värend erbjuder frukost, wifi och gratis parkering. Alla rum har egen toalett och dusch, digital-TV och gratis uppkoppling till trådlöst internet. Alla rum är rökfria.

32 rum och 52 bäddar

Läs mer här

Hotell Värend

Kosta Boda Art Hotel

I Kosta, cirka 50 km från Växjö, bland gran och tall ligger Kosta Boda Art Hotel av glas och sten. Hotellets unika utsmyckningar står Kosta Bodas glasformgivare för. I hotellets spa kan du lyxa till det med varma bad, bastu och massage. Du kan också yoga och prova hotellets gym. Hotellet erbjuder restaurang, konferensrum och hotellparkering precis vid entrén.

102 rum och 217 bäddar

Läs mer här

Kosta Boda Art Hotel

PM & Vänner Hotel

PM & Vänner är Skandinaviens första gastrohotell. Den prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett hotell mitt i hjärtat av Småland, i centrala Växjö. PM & Vänner Hotel är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil som PM & Vänner har. Hotellets dekor reflekterar PM & Vänners filosofi skog, äng och sjö med materialval som öländsk kalksten och massiva ekgolv från de mörka skogarna.

74 rum och 160 bäddar

Läs mer här

PM & Vänner Hotel

Quality Hotel Royal Corner

Quality Hotel Royal Corner är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Växjö. Hotellet erbjuder olika typer av rum, allt från enkelrum och dubbelrum till familjerum. Alla gäster har tillgång till wifi, gym och relaxavdelningen med pool, bubbelpool och bastu. Det finns fri gästparkering på bakgården i mån av plats och hotellet har 10 konferensrum.

160 rum och 354 bäddar

Läs mer här

Quality Hotel Royal Corner

Scandic Hotel Växjö

Scandic Hotel Växjö ligger intill E4:an och cirka 3 km från Växjö centrum. Här bor man mitt emot Växjös största shoppingcenter Grand Samarkand och bara några minuters promenad från Arenastaden. Växjö Småland Airport ligger 7 minuters bilresa från Scandic. Rummen på hotellet är inredda i neutral nordisk stil och vill du koppla av en stund finns både pool och bastu i relaxavdelningen.

123 rum och 317 bäddar

Läs mer här

Scandic Hotel Växjö

Teleborgs Slott

Teleborgs Slott erbjuder ett unikt boende i slottsmiljö. Varje rum är omsorgsfullt inrett och har sin egen historia. Dusch, toalett, bubbelbadkar och bastu finns i korridoren precis som i svunnen tid. Du kan höra historiens vingslag men sovkomforten är såklart modern. I Grindstugorna och Brygghuset finns badrum/toalett på rummet om ni föredrar det. Grindstugorna ligger vid infarten till Slottsparken och Brygghuset intill sjön Trummen. Frukosten serveras i slottsbyggnaden.

30 rum och 51 bäddar 

Läs mer här

Teleborgs Slott

Toftastrand Hotell & Konditori

Toftastrands Hotell har ett lugnt och naturnära läge vid Toftasjöns strand cirka 5 km norr om Växjö centrum. Här vaknar du till doften av nybakat bröd från hotellets egna konditori. På Toftastrands hotell bor du i ljusa och personligt inredda rum – flera med sjöutsikt. Hotellet kan ta emot upp till 50 gäster om man kan tänka sig att bo i dubbelrum.

28 rum och 78 bäddar 

Läs mer här

Toftastrand Hotell & Konditori