Bo bra i och runt Växjö

Hotellalternativen är många, oavsett om du vill bo i centrala Växjö eller en bit utanför.

Hotellalternativen är många

Växjö är stort men ändå litet – vi brukar säga att du når allt inom 15 minuter. Det finns ett flertal hotell i centrala Växjö med närhet till restauranger, kultur, konferenslokaler och Arenastaden. Strax utanför stan hittar du allt från herrgårdshotell och slott till hotell med sjöutsikt.

 

Clarion Collection Hotel Cardinal

Clarion Collection Hotel Cardinal är ett andra generationens familjehotell, med centralt läge i Växjö. Den tidstypiska byggnaden från 1929 var en gång i tiden en biosalong. Inredningen följer en klassisk stil, med moderna inslag i rummen. Från hotellet, som består av en huvudbyggnad och två sidobyggnader, är det gångavstånd till sevärdheter som Växjö domkyrka, Smålands museum och stadens centrala oas, Växjösjön. Butiker och restauranger ligger inpå knuten och det är också nära till Växjö Konserthus. Kommer du med buss eller tåg, har du bara 200 meter till hotellets entré.

111 rum och 190 bäddar 

Läs mer här

 Clarion Collection Hotel Cardinal

Elite Park Hotel

Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Växjö och i direkt anslutning till Växjö Konserthus. Ett modernt hotell med nordisk design, ljust och funktionellt. En unik miljö som passar bra för konferensen. Som gäst har du nära till Växjös affärsgator och nöjesliv och det är bara ett par hundra meter till tågstationen.

76 rum och 187 bäddar

Läs mer här

Elite Park Hotel

Elite Stadshotellet

Intill Stortorget i centrala Växjö ligger Elite Stadshotellet. Ett pampigt och vackert hotell som andas gamla anor och erbjuder en klassisk miljö samt moderna bekvämligheter. En kort promenad bort finns Linnéparken, domkyrkan och Växjösjön med härliga promenadstråk. Parkering finns på torget utanför hotellet och kommer du med tåg eller flygbuss är det bara 100 meter mellan hotellet och Växjö station. 

163 rum och 307 bäddar

Läs mer här

Elite Stadshotellet

Hotel Esplanad

På Hotel Esplanad finns prisvärt boende i olika storlekar och även fullt möblerade lägenheter för dig som har behov av det. Här erbjuds även en spa- och relaxavdelning för en stunds avkoppling. Hotellet ligger i centrala Växjö med gångavstånd till butiker, restauranger och flera sevärdheter.

36 rum och 65 bäddar

Läs mer här

Hotel Esplanad

Hotell Rådmannen - Alvesta

Hotell Rådmannen i Alvesta ligger mitt i den småländska idyllen. Rådmannen är beläget ett stenkast från Alvesta station och härifrån finns bra tågförbindelser till Växjö som tar cirka 10 minuter eller cirka 25 minuters bilfärd från Växjö centrum.

59 rum och 112 bäddar

Läs mer här

Hotell Rådmannen - Alvesta

Hotell Värend

Hotell Värend är ett lugnt och familjeägt hotell. Det är beläget en kort promenad från Växjö centrum och dess butiker, restauranger och sevärdheter. Alla rum renoverades 2020 och i bokningen ingår alltid frukost och parkering.

32 rum och 52 bäddar

Läs mer här

Hotell Värend

Kosta Boda Art Hotel

I Kosta, cirka 50 km från Växjö, bland gran och tall ligger Kosta Boda Art Hotel. Hotellets unika utsmyckningar står Kosta Bodas glasformgivare för och glasbruket – ja, det hittar du på andra sidan gatan. I hotellets spa finns varma bad, bastu och massage. Du kan också yoga och prova hotellets gym. Här finns också restaurang, en glasbar, konferensrum och hotellparkering precis vid entrén.

102 rum och 217 bäddar

Läs mer här

Kosta Boda Art Hotel

PM & Vänner Hotel

PM & Vänner är Skandinaviens första gastrohotell. Den prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett hotell mitt i hjärtat av Småland, i centrala Växjö. PM & Vänner Hotel är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil som PM & Vänner har. Hotellets dekor reflekterar PM & Vänners filosofi skog, äng och sjö med materialval som öländsk kalksten och massiva ekgolv från de mörka skogarna.

74 rum och 160 bäddar

Läs mer här

PM & Vänner Hotel

Quality Hotel Royal Corner

Quality Hotel Royal Corner är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Växjö. Hotellet erbjuder olika typer av rum, allt från enkelrum och dubbelrum till familjerum. Alla gäster har tillgång till wifi, gym och relaxavdelningen med pool, bubbelpool och bastu. Det finns fri gästparkering på bakgården i mån av plats och hotellet har 10 konferensrum.

160 rum och 354 bäddar

Läs mer här

Quality Hotel Royal Corner

Scandic Hotel Växjö

Scandic Hotel Växjö ligger intill E4:an och cirka 3 km från Växjö centrum. Här bor man mitt emot Växjös största shoppingcenter Grand Samarkand och bara några minuters promenad från Arenastaden. Växjö Småland Airport ligger 7 minuters bilresa från Scandic. Rummen på hotellet är inredda i nordisk stil och vill du koppla av en stund finns både pool och bastu i relaxavdelningen.

123 rum och 317 bäddar

Läs mer här

Scandic Hotel Växjö

Teleborgs Slott

Teleborgs Slott erbjuder ett unikt boende i slottsmiljö. Varje rum är omsorgsfullt inrett och har sin egen historia. Dusch, toalett, bubbelbadkar och bastu finns i korridoren precis som i svunnen tid. Du kan höra historiens vingslag men sovkomforten är såklart modern. I Grindstugorna och Brygghuset finns badrum/toalett på rummet om ni föredrar det. Grindstugorna ligger vid infarten till Slottsparken och Brygghuset intill sjön Trummen. Frukosten serveras i slottsbyggnaden.

29 rum och 51 bäddar 

Läs mer här

Teleborgs Slott

Toftastrand Hotell & Konditori

Toftastrands Hotell har ett lugnt och naturnära läge vid Toftasjöns strand cirka 5 km norr om Växjö centrum. Här finns rum i huvudbyggnaden, där du vaknar till doften av nybakat bröd från hotellets egna konditori. Runt om på gården och i trädgården finns rum med egna terasser och sjöutsikt. Frukostbuffén ingår och serveras i Villa Viks matsalar, en gång operasångerskan Christina Nilssons hem, och som ligger en kort morgonpromenad bort.

 

Läs mer här

Toftastrand Hotell & Konditori

Öjaby Herrgård

På Öjaby Herrgård, strax utanför centrala Växjö, är det nära till natur, Helgasjön och stadens flygplats. Hotellet har 43 rum. Toalett, dusch, TV samt trådlöst internet finns i alla rum eller i nära anslutning. Hotellet har även en relaxavdelning där ni kan njuta av bubbelpool, ång- & torrbastu samt tillhörande avkopplingsrum med utsikt över herrgården.  

42 rum och 78 bäddar

Läs mer här

Öjaby Herrgård