Biljetter till Melodifestivalen 2024

Ticketmaster är Melodifestivalens auktoriserade biljettdistributör – välkommen till ticketmaster.se för att hitta biljetter.

INFÖR DITT BESÖK

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad på information kring evenemanget. Det gör du enklast här och på Ticketmasters hemsida. Vi uppdaterar efterhand som vi får ny information från arrangören, så kolla gärna här dagarna innan föreställningen!

INPASSERING OCH SÄKERHET

Säkerheten på våra evenemang är alltid vår högsta prioritet och vi har sedan länge, tillsammans med arenorna, en tät dialog med polis och relevanta myndigheter. Med anledning av myndighetsbeslut av väskförbud på större evenemang råder för närvarande förbud för alla typer av väskor/handväskor/påsar. 

Det är inte heller tillåtet att ta med egen mat och dryck.

Flaggor, banderoller och plakat är ok att ta med men måste uppvisas i entrén. Inga politiska eller stötande budskap är tillåtna. TV-produktionen kan ha restriktioner gällande storlek, material och utformning och kan även neka all form av skyltning beroende på var på läktaren/parketten ni sitter.

VISITATION KOMMER ATT SKE I ENTRÉN, KOM I GOD TID
Se till att ha dina/era biljetter framme eller uppe i mobilen innan ni kommer fram till visiteringen. Då kommer ni in snabbare.

Det finns ingen effektförvaring. Arrangören ansvarar inte för paraplyer, väskor eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter evenemangsdagen.

Våra evenemang är rökfria. Scannad biljett är lika med förbrukad biljett, så har du väl lämnat arenan kommer du inte in igen.

BILJETTER
Har du köpt dina biljetter via Ticketmaster, så finns de sparade på  ditt konto på www.ticketmaster.se och i Ticketmasters App. Biljetterna har även skickats till din e-post samma dag som de köptes.   

För att du och ditt sällskap snabbt och smidigt ska kunna scanna era biljetter vid entrén uppmanar vi dig att i god tid logga in på ditt konto för att ladda ned biljetterna till din mobiltelefon – gärna 24 timmar innan  evenemanget börjar. Välj gärna att ladda ned dem i Ticketmasters app så har du dina biljetter redo i offline-läge och behöver inte förlita dig på någon internetuppkoppling (som ofta blir överbelastad i entrén).

Det går även bra att ha biljetterna utskrivna.

Observera att det inte räcker med bokningsbekräftelse, det måste vara själva biljetterna, som innehåller en streckkod. Om du inte kan hitta biljetterna; ta i god tid kontakt med Ticketmaster.

Om du skickat biljetter vidare genom ditt konto på Ticketmaster, glöm inte att dubbelkolla att mottagaren accepterat biljetterna, annars sitter de fast mitt emellan och kan inte nyttjas av någon av er. Det går att återkalla en biljettöverföring som inte accepterats.

ÅLDERSGRÄNS

Det är ingen åldersgräns, men alla oavsett ålder behöver en egen biljett. På repetitionerna finns det rabatt för barn tom 11 år.
På Mingelpaketet är åldersgränsen 18 år

HÅLLTIDER
Fredag rep:
17.00 Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på olika upplevelser i foajén.
18.15 Förfest med Farah Abadi.
18.45 Alla ska sitta på sina platser.
19.00 Melodifestivalen startar.
20.30 Slut.

Lördag matinérep:
12.30 (ca) Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på olika upplevelser i foajén.
13.45 Alla ska sitta på sina platser.
14.00 Melodifestivalen startar.
15.30 Slut.

Lördag sändning:
18.00 Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på olika upplevelser i foajén.
19.15 Förfest med Farah Abadi.
19.45 Alla ska sitta på sina platser.
20.00 Melodifestivalen startar.
21.30 Slut.

Obs! Tiderna kan ändras, håll dig uppdaterad via ticketmaster.se
Om du köpt VIP-paket kommer du få separat mail med info om tider och entré!

EARLY ENTRY – Slipp köa och var bland de första in i arenan! (Endast matinéföreställningen)
Till matinéföreställningen kan du köpa till Early Entry för 99 kr/person. Då slipper du köa släpps in i arenan ca 30 min innan det allmänna insläppet. Begränsat antal.
Observera att detta är ett komplement till din platsbiljett. Du behöver ha med dig båda biljetterna till arenan.

Köp din Early Entry-biljett här (endast matiné): https://www.ticketmaster.se/event/648883 

PARKERING OCH KOMMUNIKATIONER
Evenemanget hålls i Vida Arena, Storgatan 86, 352 50 Växjö

» Se parkeringskarta

Antalet parkeringsplatser är begränsat runt arenan och vi rekommenderar att man i möjligaste mån samåker eller tar bussen till evenemanget.

» Se bussförbindelser

Hållplatsen vid Vida Arena heter Arenastaden Södra.

TILLGÄNGLIGHET
Rullstolar kan endast stå på utmärkta rullstolsplatser (pga utrymningsskäl) En ledsagare går med gratis på samma biljett.

HJÄLP PÅ PLATS
Vi hjälper dig gärna direkt på plats. Kontakta någon av våra evenemangsvärdar/-värdinnor som du har några frågor eller upplever några problem.  Eventuella klagomål ska alltid framföras direkt på plats, efter genomfört evenemang betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

TV-PRODUKTION
Vi vill uppmärksamma dig som besökare av Melodifestivalen att detta är en TV-produktion. Det innebär att kameror, fotografer och teknisk utrustning kan finnas inom synfältet från samtliga platser i arenan.

GARDEROB
På grund av TV-inspelning är det obligatorisk garderob för de gäster som sitter på parkett. Detta gäller fredagrepet och lördag sändning. För en bättre upplevelse rekommenderar vi att du hänger av din jacka i garderoben även på övriga platser. Garderobskostnad 30 kr.

FOTOGRAFERING
Professionella systemkameror och ljudupptagning är inte tillåtet. Du kan ta bilder med din pocketkamera eller mobiltelefon om du önskar.

MELFEST PÅ STAN
Melfest på stan är till för att fler ska ha möjlighet att uppleva Melodifestivalsyran och för att skapa möten mellan artister, publik samt Melodifestivalturnéns partners.

Evenemanget anordnas av Live Nation och SVT tillsammans med kommunerna i syfte att skapa stämning inför den stora musikfesten och bjuda på aktiviteter för hela familjen. Bland annat i form av framträdanden med artister på stora scenen och dans med Sommarskuggan och Bolibompadraken.

Tid och plats: 17 feb 11.00-14.00, Stortorget