2016-11-07

Nu släpps biljetterna till vårens U19-fest i Växjö

Den 3–7 maj 2017 arrangeras U19-VM för herrar i Växjö. Med exakt sex månader kvar till VM-finalen i VIDA Arena släpps biljetterna idag. 

Världens fyra bästa U19-landslag genrepade den gångna helgen i Växjö under Euro Floorball Tour. Sverige vann turneringen efter att ha vunnit mot regerande världsmästarna Finland. Om sex månader gör lagen upp igen i Växjö om VM-titeln. Totalt 16 nationer medverkar i U19-VM som spelas i både VIDA Arena och Fortnox Arena.

Vi har fått se högklassig idrottsunderhållning den gångna helgen och ser mycket fram emot att välkomna alla till Sverige och Växjö i maj igen, säger Andreas Bengtsson, projektledare för U19-VM, och fortsätter:

Innebandyn är en idrott som är lättillgänglig för alla. Utifrån detta vill vi också bygga ett VM-arrangemang som bygger broar, som alla kan följa som publik och som ger långsiktigt hållbara effekter för såväl idrotten som staden. Det präglar vårt arbete i VM-organisationen dagligen, och har också legat till grund då vi arbetat fram biljettupplägget och priserna.

Senast U19-VM spelades, i Helsingborg 2015, kom Sverige på fjärde plats. Räkna därför med rejält jämna och tuffa matcher i VIDA Arena i maj.

Sverige inleder gruppspelet i VM mot Slovakien onsdag 3 maj, möter Finland torsdag 4 maj och slutligen Danmark fredag 5 maj. Semifinaler spelas lördag 6 maj och VM-finalen söndag 7 maj.

Köp bijetter: U19 VM-biljetter

Spana in vilka matcher du vill gå på: Spelschema

  

Foto: Per Wiklund