2016-04-26

Miljömålsdagarna

Med Sveriges övergripande mål för miljöpolitiken samlas varje år miljösamordnare och chefer vid myndigheter och kommuner från hela landet på nationella Miljömålsdagar. I år, den 27-28 april, är Växjö den utvalda platsen och Länsstyrelsen i Kronoberg värdar och arrangörer tillsammans med Naturvårdsverket och RUS (Regional Utveckling & Samverkan i miljömålssystemet).

– Jag är oerhört stolt över att kunna hälsa de drygt 300 deltagarna välkomna till vårt län och dessa viktiga dagar. Framför allt är jag glad över att vi i år har tagit ett större grepp än tidigare och nu samlar såväl myndigheter och kommuner men också näringslivet. Vi är många som kan och ska bidra till att vi lämnar en välmående planet till nästa generation, säger Kristina Alsér, Landshövding.

De två dagarna rymmer ett gediget program med välkända talare, workshops och studiebesök i Växjö med omnejd.

– Växjö är omtalade för sitt goda miljöarbete och givetvis vill vi passa på att visa upp några av de goda exempel som vi är speciellt stolta över, säger Louise Ellman Kareld, på Länsstyrelsen i Kronoberg. Vi har också valt att bjuda in Pilbäcksskolans elever, kallade miljöriddare, för att få barnens perspektiv i miljöarbetet. Det är ju trots allt deras framtid som påverkas av dagens miljömålsarbete.

Läs mer: Miljömålsdagarna 2016

Relaterade nyheter