2017-10-02

Växjö är Sveriges främsta idrottskommun 2017

Växjö är återigen Sveriges främsta idrottskommun.

2013 utnämndes Växjö till Sveriges främsta idrottskommun och har sedan 2014 legat inom topp sex. I år ligger Växjö återigen på första plats.

 

Växjö kommun får priset bland annat tack vare ett idrottsarbete med ”inriktning mot folkhälsa, barn- och ungdomsidrott, jämlikhet och integration samt elitidrott.” I motiveringen nämns också en bra eventstrategi, möjligheter till organiserad spontanidrott inom socioekonomiskt svaga områden, samarbetet mellan idrott, infrastruktur, akademi och näringsliv i Arenastaden, och Växjös roll som bra friluftskommun och cykelstad.

– Vi är otroligt stolta men också sporrade att fortsätta vårt arbete. Det här är ett kvitto på att vi är en kommun med både bredd och spets och att alla har möjlighet att känna sig hemma i idrottens värld i Växjö. Här finns plats för såväl små föreningar, stora klubbar, elitlag och spontanidrott, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun.

 

Priset delas ut av tidningen Sport & Affärer som analyserar och väger samman cirka 20 olika faktorer inom spontan- bredd- och elitidrott samt evenemangsgenomförande. Priset delas varje år ut vid seminariet Professionell Idrott. 

 

Läs mer här: Växjö är Sveriges främsta idrottskommun

Relaterade nyheter