2023-08-04

Tre kronor startar säsongen i Växjö

Tre Kronor startar säsongen 2023/2024 i Växjö

 

Hockeysäsongen är här! Den 9:e november spelar Tre Kronor säsongens första tävlingsmatch och får chansen att göra det inför hemmapublik.

 

Tävlingspremiären sker på hemmaplan, i Växjö Lakers hemmaarena Vida Arena, den 9:e november med Tjeckien som motståndare.

Det känns jättekul att komma till Växjö och Vida Arena för att starta tävlingssäsongen för Tre Kronor. Växjö har en trogen fanskara som vi hoppas ska komma till matchen och heja fram Sam Hallam och hans landslag i säsongens första match, säger Jesper Björck, Marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Växjö Kommun är glada över att få en landskamp som stärker Växjö som idrottsstad ytterligare.

Det var längesen vi hade en hockeylandskamp i Växjö så detta är efterlängtat. Vi har Sveriges bästa hockeylag i Växjö Lakers och fick fira SM-guld tidigare i vår tillsammans med alla Växjöbor. En landskamp stärker Växjö som idrottsstad ytterligare och är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp Växjö för hockeyvärlden. Vi ser fram emot en spännande match och härlig stämning i en välfylld Vida Arena”, säger Sara Almkvist, VD på Växjö & Co.

Matchen arrangeras tillsammans med Växjö Lakers.

Vi är väldigt glada att få vara värd för Sveriges landslag. Senast Tre Kronor gästade Vida Arena var 2013, så det ska bli roligt att ha dem på plats igen”, säger Johan Markusson, VD på Växjö Lakers.

Matchen tillhör Karjala Tournament 2023, och är således Sveriges utbrutna hemmamatch i Euro Hockey Tour 2023/2024. Biljetterna släpps 9 augusti i samband med Växjö Lakers Skills Competition i Vida Arena.

Relaterade nyheter