2024-10-01

Växjö - värdstad för SM i Sprintorientering 2025

Redan 2020 var Växjö redo att ta sig an värdskapet för SM-tävlingarna i sprintorientering, men då satte som bekant pandemin stopp för ett genomförande. Nu är staden redo igen! Den 16-17 augusti är det dags för SM-tävlingar i individuell sprintdistans för juniorer och seniorer samt knockout-sprint. En spegling av kommande EM som äger rum kort efter SM. Det kommer även genomföras publiktävlingar under båda dagarna.  

Växjös fina miljöer med stadsnära sjöar och skogsområden, parker, ikoniska landmärken såsom Växjö domkyrka och Teleborgs slott samt nyplanerade och äldre bostadsområden gör att det finns många spännande områden som lämpar sig för sprintorientering. Det kommer att vara extra festlig stämning i Växjö under tävlingshelgen; samtidigt pågår nämligen även den årliga stadsfesten Karl-Oskardagarna.

Tävlingarna organiseras i samarbete med Svenska orienteringsförbundet, Växjö kommun, Växjö & Co och Växjö Orienteringsklubb.

SM är en av våra kronjuveler bland våra tävlingar och att vi nu äntligen får springa den i Växjö ser vi otroligt mycket fram emot. Sprint som tävlingsform växer i popularitet och är ytterligare ett steg i att lyfta orienteringen och tillgängliggöra den så att fler kan ta del av den, säger Susanne Maarup, förbundschef Svenska Orienteringsförbundet.

Vi är glada att Svenska orienteringsförbundet har valt Växjö som värdstad för mästerskapet. Tillsammans med Växjö orienteringsklubb ska vi skapa bästa möjliga förutsättningar för en härlig tävling för både deltagare och publik, säger Maria Lexert, projektledare på Växjö & Co. 

Program

Lördag den 16 augusti 2025

  • Förmiddag: Individuell sprint
  • Eftermiddag: Publiktävling
  • Kväll: Knockout kval

Söndag den 17 augusti 2025

  • Förmiddag: B-final i Knockout-sprint samt publiktävling
  • Eftermiddag: A-final i Knockout-sprint

Kontaktuppgifter

Elisabet Altin, Växjö orienteringsklubb, 070-689 42 34 eller elisabet.altin@gmail.com

Maria Lexert, Växjö & Co, 0470-733262
 
Bildtext: Växjölöparen Noel Braun går i mål på Sprint SM i Lund 2023 Foto: Johan Trygg/Svensk Orientering

Relaterade nyheter