Välkommen till Växjö!

Har du en stund över mellan partierna? Här delar vi med oss av små och stora smultronställen, kända och mindre kända platser och saker som händer just nu när du är här. Välkommen att uppleva Växjö och härliga platser nära vår stad!

Schack-SM i Växjö

Varmt välkomna till Småland och Växjö. Platsen där schack-SM avgörs den 28 juni-7 juli. Alla tävlingar spelas i Fortnox Arena, som vanligtvis är hemmaplan för stadens elitklubb i innebandy – Växjö Vipers.

Ta dig till och från arenan

Mellan arenan och centrala Växjö (Stortorget) är det cirka 2,5 km. Väljer du att promenera är vårt tips att ta vägarna genom bostadsområdet Väster. Är kollektivtrafik ett bättre alternativ tar du sikte på hållplatserna Arenastaden södra eller Arenastaden norra. Vill du hellre ta bilen finns flera parkeringsplatser i nära anslutning till Fortnox Arena, se Växjö kommuns parkeringskarta

Bo bra i Växjö

Elite Stadshotellet är spelarhotell med specifika erbjudanden till deltagare under schack-SM (i mån av plats). Även Elite Park Hotel har speciella erbjudanden. Om du önskar ett annat boende finns det flera alternativ i Växjö.

Utforska, upplev och njut av staden

I hjärtat av Småland ligger Växjö. Det sägs att staden fick sitt namn då den en gång var en viktig marknadsplats vid Helgasjön där många vägar möttes – Vägsjö. Just sjöar har vi gott, omkring 250 stycken, och i kommunen finns hela 41 badplatser, vilket faktiskt är flest av alla Sveriges kommuner. De mest centrala är Lagunen och Kampen vid Växjösjön men nära stadskärnan finns till exempel badplatserna Evedal, Araby, Hissö och Sandsbro. Varför inte besöka någon av alla dessa under dina sommardagar i Växjö? 

Fler tips och idéer på vad du kan göra mellan partierna hittar du nedan!