Naturen är nära

Konferensaktiviteter utomhus.

UTOMHUSAKTIVITETER

Vad än anledningen för ditt möte är, så vill vi hälsa dig välkommen till Växjö och vår region. Här är det nära till naturen och enkelt att sätta guldkant på ert möte, även med hänsyn tagen till rådande omständigheter.

Vi har tagit fram en lista med förslag på några utomhusaktiviteter och tanken är att det ska vara lätt att hitta det där lilla extra som kan sätta guldkant på just ert möte. 

 

* Vi reserverar oss för eventuella ändringar hos arrangörerna.

GUIDNING KRONOBERGS SLOTTSRUIN

Kulturparken Småland erbjuder skräddarsydda paketlösningar på bland annat kickoffer, företagsevent och guidningar på Kronobergs slottsruin och Ångaren Thor.

Tidsåtgång: Ca 1–1,5 timme
Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

GUIDNING KRONOBERGS SLOTTSRUIN

Båttur med Ångaren Thor

Under sommartid (maj-september) trafikerar Ångaren Thor Helgasjön med olika typer av turer. Njut av en tur i vacker miljö och lär er mer om ångbåten, sjön och Kronobergs slottsruin. Finns möjlighet att abonnera över en dag.

Antal personer: max 60 personer
Tidsåtgång: Från 1 – 2,5 timmar
Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470 – 70 42 05

Båttur med Ångaren Thor

STADSVANDRING

Guidad stadsvandring med kulturhistoriska sevärdheter i Växjö stad.
Går att skräddarsy utefter önskemål.

Antal personer: max 45 personer per guide
Tidsåtgång: Ca 1,5–2 timmar
Kontaktperson: Agneta Skoglund, Kronobergs guide & reseledarförening
Telefonnummer: 070-939 34 83

STADSVANDRING

UTFLYKT TILL PM & VÄNNERS VÄXTHUS OCH BIKUPA MED FIKA

Tillsammans med en våra duktiga kockar beger ni er till fots upp till Ringsberg – beläget ca 10 minuter från hotellet. Här finns vårt växthus och vår bikupa.Vi inleder med en välkomstdryck, tillsammans med ett litet snack får ni lyssna på hur vi dagligen arbetar med producenter och egenproducerade råvaror. Vi avslutar med en tur i grönsakslandet och ni får dofta, känna och smaka på närproducerat på riktigt. 

Antal personer: minst 10 personer
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

UTFLYKT TILL PM & VÄNNERS VÄXTHUS OCH BIKUPA MED FIKA

Mountainbike-uthyrning

Att cykla med kompisarna eller kollegorna är en perfekt teamaktivitet. Önskar ni guidning genom stadens cykelleder/skogsstigar eller teknikträning kan vi erbjuda våra erfarna instruktörer/guider. Är ni ett företag eller en större grupp som önskar hyra cyklar – kontakta oss så hjälper vi er med ett skräddarsytt upplägg.

Antal personer: kontakta vid fler än 8 personer
Tidsåtgång: Kontakta för närmare upplägg för just er aktivitet. 
Kontaktperson: Albin Larsson, Växjö MTB
Telefonnummer: 070-9602455

Mountainbike-uthyrning

HERRGÅRDSKAMPEN ASA HERRGÅRD

Tillsammans med våra guider ger ni er in i en skogligt inspirerad mångkamp. Här krävs både teamwork och tankearbete. Kampen utformas enligt överenskommelse och önskemål från dig som bokar, vi har olika grenar som går att välja emellan. Är ni en liten grupp går kampen att genomföra som en teambuildning aktivitet men fungerar även utmärkt för de som vill kämpa mot varandra.

Antal personer: passar alla grupper
Tidsåtgång: Ca 1,5–2 timmar
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

HERRGÅRDSKAMPEN ASA HERRGÅRD

Zipline

I Klaverström, knappt 40 minuter från Växjö, finns Little Rock Lake – Zipline, Europas längsta zipline. Här kan du uppleva skogen, bäckarna och sjöarna från ett hänförande perspektiv högt över skogslandskapet. Upplev känslan av att flyga, att i hisnande fart på hög höjd färdas fram i det 150-åriga småländska skogslandskapet.

Antal personer: 2 – 60 personer. Kontakta arrangören vid större sällskap.
Tidsåtgång: Från 2 – 4 timmar.
Kontakt: Little Rock Lake
Telefonnummer: 0470 – 54 29 00

Zipline

ACTION PÅ HJUL

På Växjös gamla flygfält Uråsa, 20 minuter från Växjö, finns DRIVE VXO, upplevelsecenter med bilkörning som huvudingrediens. Här kan du uppleva bilkörning på alla tänkbara sätt. Utbildning, äventyr och action.

Antal personer: 2 – 200 personer, kontakta vid större sällskap.
Tidsåtgång: Från 2 – 5 timmar
Kontaktperson: DRIVE VXO
Telefonnummer: 0470 – 404 03

ACTION PÅ HJUL

GLASRIKETS FOTBOLLSGOLF

Spelas med fotboll på bana lik golfbana med 18 hål.
En social aktivitet som passar alla, slingan på arton hål går i både skogs- och ängsområde med varierande svårighetsgrad.
Kontaktperson: Glasrikets fotbollsgolf
Telefonnummer: 0735-160470

GLASRIKETS FOTBOLLSGOLF

UTFLYKT TILL EKOBACKEN

Ekobacken är en av Sveriges största stadsodlingar och en verksamhet PM & Vänner samarbetar med dagligen. I denna aktivitet leder en av våra duktiga kockar er till själva odlingen belägen ca 10 minuter från PM Hotel där ni får höra mer om verksamheten från de personer som står bakom konceptet Ekobacken och som sköter den dagliga driften. Vi har också med oss lite fika, självklart gjort på närproducerade råvaror och vi vågar lova att det är få saker som slår en riktigt god fika i gräset med utsikt över vackra Växjö.

Antal personer: Minimum 10 personer  
Kontaktperson: PM & Vänner Hotel
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

UTFLYKT TILL EKOBACKEN

Fler konferensaktiviteter

Vad än anledningen för ditt möte är, så vill vi hälsa dig välkommen till Växjö och vår region. Vi har tagit fram en lista, med aktiviteter och underhållning, för er som har möten i Växjö med omnejd. Tanken är att det ska vara lätt att hitta det där lilla extra som kan sätta guldkant på just ert möte.

Läs mer här

Fler konferensaktiviteter