Guldkant på mötet

Tid över till annat än mötet? Kika på vår aktivitetslista för att hitta underhållning och aktiviteter för hela sällskapet.

Konferensaktiviteter

Vad än anledningen för ditt möte är, så vill vi hälsa dig välkommen till Växjö och vår region. Vi har tagit fram en aktivitetslista, med aktiviteter och underhållning, för er som har möten i Växjö med omnejd. Tanken är att det ska vara lätt att hitta det där lilla extra som kan sätta guldkant på just ert möte. Här hittar du tips inom mat och dryck, konst och kultur, kropp och själ, musik och lite annat smått och gott (exempelvis Europas längsta zipline). 

Ladda ner aktivitetslistan i pdf -> Konferensaktiviteter

MAT & DRYCK

Bagerikurs, PM & Vänner

Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: PM & Vänner ger er som konferensdeltagare chansen att lära er baka på egen hand. Kursen inleds med fika bestående välkomstdryck och något litet att äta. Därefter lär ni er baka allt från sötebröd till surdegsbröd. Innan kvällen avslutas får samtliga deltagare en goodiebag med gott bröd med sig hem.
Kostnad: 495 kr per person exkl. moms.
Kan endast bokas för genomförande efter kl. 18.00.
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470-75 97 00

Champagneprovning
Antal personer: max 70 personer
Beskrivning: Ni får grundkunskaper om champagne och lär er känna skillnad på olika sorter. Hotellets sommelier ger er en resa i detta vindistrikts sprudlande värld.
Kostnad: Pris på förfrågan
Tidsåtgång: 1 timme
Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

Choklad/Lakritsprovning
Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: Lär er mer om choklad eller lakrits genom en spännande provning. Här får ni historia, myter eller sanningar samt prova olika sorters choklad eller lakrits. En trevlig aktivitet där ni får användning för era sinnen doft, smak och känsel.
Kostnad: På förfrågan
Kontaktperson: Robert Kroon, Öjaby Herrgård
Telefonnummer: 0470 – 70 16 20

Choklad- och vinprovning
Antal personer: minst 6 personer
Beskrivning: Lär er om chokladens historia, odling och tillverkning. Här får ni en guidning av åtta olika smakvarianter av choklad samt någon av verksamhetens praliner. Detta kompletteras med tre olika drycker som förhöjer och kompletterar chokladens olika karaktärer.

Tidsåtgång: Ca 1,5 timme
Kostnad: 1 500 kr plus pris per deltagare 210 kr
Kontaktperson: Villa Vik / Toftastrand
Telefonnummer: 0470 – 652 90

Dryckesprovning
Antal personer: 10 – 60 personer
Beskrivning: Erbjuder dryckesprovning av vin, öl, whisky eller champagne. Här finns olika valmöjligheter utefter vad som passar just ert sällskap.
Kostnad: 350 kr/person exkl. moms
Kontaktperson: Robert Kroon, Öjaby Herrgård
Telefonnummer: 0470 – 70 16 20

Hyttsill i Kosta
Antal personer: 2 – 250 personer
Beskrivning: Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt. Här bjuds besökaren, kvällstid, på genuin småländsk mat tillagad i kylugnarna, dryck, underhållning och glasblåsning på mästarnivå. De som vill kommer även själva få chansen att blåsa glas.
Kostnad: 483 kr/person exkl. moms
Tidsåtgång: 2-3 timmar
Kontaktperson: Therese Sjöqvist, Kosta Lodge
Telefonnummer: 073–3053672

Kaffe-/teprovning
Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: Ta chansen att uppleva kaffe eller te på ett helt nytt sätt. Lär er uppskatta de unika skillnaderna som finns bland världens olika kaffe- och tesorter.
Kostnad: På förfrågan
Kontaktperson: Robert Kroon, Öjaby Herrgård
Telefonnummer: 0470 – 70 16 20

Kulinarisk 10-kamp
Beskrivning: Kulinarisk tipsrunda med olika stationer där man svarar på matrelaterade frågor och smakar på olika produkter och råvaror. Detta kan t.ex. vara att definiera vilka druvor som använts för att tillverka ett visst vin, vilken krydda det är i ett bakverk osv. 10-kampen genomförs i lag och vinnande lag utses under kvällen.
Kostnad: 150 kr/person exkl. moms
Tidsåtgång: Ca 45 min-1 timma
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Matlagningskurs
Antal personer: Max 12 personer
Beskrivning: Sällskapet delas in i tre lag, som sedan står för varsin rätt i den trerätters middag som ni sedan avnjuter tillsammans. Kursen sker under ledning av mycket proffsiga och trevliga kockar. Passa på att lära er något nytt och ta med er erfarenheter hem till det egna köket.
Kostnad: 708 kr/person exkl. moms, inklusive 3 rätter
Tidsåtgång: Ca 2,5 timme
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Matlagningskväll
Antal personer: 10 – 35 personer
Beskrivning: Tillsammans med Kök 11:s kockar lagar ni en kombinerad meny som ni sedan avnjuter tillsammans i restaurangen. Kök 11 erbjuder även vin- och ölprovningar.
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Kostnad: 799 kr/person exkl. moms
Kontaktperson: Kök 11
Telefonnummer: 0470 – 136 30

Prova med Claes på Villa Vik
Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: Välj bland olika provningar: Korv och öl/Ost och vin/Rom och cigarr eller Lakrits och choklad. Kan skräddarsys utefter vad som passar just ert sällskap.

Kostnad: Pris från 195 kr – 695 kr/person
Tidsåtgång: Ca 1-2 timmar
Kontaktperson: Villa Vik / Toftastrand
Telefonnummer: 0470 – 652 90

Vinprovning
Antal personer: max 70 personer
Beskrivning: Provning av vitt-, rött eller rosévin med fokus på antingen länder eller druvor. Ni väljer själva om ni vill ha en sorts vin eller blandade viner. Detta är en grundläggande provning där hotellets sommelier går igenom fakta och kuriosa om de olika vinerna.
Kostnad: Pris på förfrågan
Tidsåtgång: 1 timme
Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

Vinprovning/Champagneprovning, PM & Vänner
Antal personer: Minst 8 personer
Beskrivning: PM & Vänner har en av Sveriges största och mest dynamiska vinkällare. Den har under flera år utvecklats och restaurangen har inte mindre än tre gånger mottagit priset för ”Årets Vinupplevelse” av White Guide – det är mer än någon annan i Sverige. Totalt rymmer vinkällaren mer än 15 000 flaskor och över 4 200 referenser. Aktiviteten inleds med ett besök i vinkällaren följt av själva provningen. Tillsammans med utbildad sommelier går ni igenom vinets historia och hur det ser ut idag. Därefter provar ni tillsammans fyra olika viner alternativt fyra olika champagner beroende på vilken provning ni valt. Provningarna arrangeras tillsammans med PM & Vänners samarbetspartner Dimanche.
Kostnad: Vinprovning 495 kr/person exkl. moms.
Champagneprovning 695 kr/person exkl. moms.
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

Whiskyprovning
Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: Ni provar fem olika whiskysorter under ledning av en mycket erfaren whiskyexpert. Totalt fem smakprover om 2 cl. Ange gärna tema eller intresseområde.

Kostnad: 450 kr per person exkl. moms
Tidsåtgång: Ca 1,5 timma
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Ölprovning

Antal personer: för grupper mellan 6–20 personer
Beskrivning: Få en inblick i ölens värld. Här får ni testa fem olika sorters öl av olika karaktär i Chapter House ́s sortiment med över 150 ölsorter. Ni får en grundlig genomgång av ölen samt de olika bryggningsprocesserna. Går även att kombinera med mat.
Kostnad: 295 kr/person inkl. moms.
Kombinerat med mat: 450 kr/person inkl. moms.
Tidsåtgång: Ölprovning: Ca 45 minuter.
Ölprovning med 4 rätters-meny: Ca 1, 5 timmar.
Kontaktperson: Mark, Chapter House
Telefonnummer: 0470 – 399 91

KONST & KULTUR

Glasdemo
Antal personer: max 70–80 personer
Beskrivning: Besök hyttan för en demo till glasets fascinerande värld. Värmen i hyttan är påtaglig, glasmassan glöder från ugnen och glasblåsaren driver fram och skapar ett unikt konstverk.
Tidsåtgång: 1 timme
Kostnad: 250 kr per person exkl. moms
Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

Guidning Smålands Museum, Sveriges Glasmuseum & Utvandrarnas Hus
Antal personer: maxantalet per grupp är beroende av vilken utställning som visas.

Beskrivning: Ta del av vår gemensamma historia med en specialutformad guidning med erfarna guider. Kulturparken har ett stort utbud av utställningar och infallsvinklar som anpassas för just er. Bara fantasin sätter gränser för vad innehållet och temat ska vara: glas, form, design, utvandring, mänskliga öden, mystik, legender. Guidningar erbjuds på svenska, engelska och tyska.
Tidsåtgång: Ca 1–1,5 timme
Kostnad dagtid: 2 100 kr inkl. moms. Kvällar och helger: 2 800 kr inkl. moms

Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

Guidad tur i hyttan
Antal personer: max 40 personer
Beskrivning: Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta massan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.
Tidsåtgång: 45 minuter

Kostnad: 75 kr per person exkl. moms

Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel Telefonnummer: 0478 – 348 34

Kulturarvscentrum Småland
Antal personer: maxantalet personer per grupp är beroende av vilken/vilka utställningar som visas. Större sällskap kan därför behöva två guider. Kontakta arrangören för mer information.
Beskrivning: På Kulturarvscentrum Småland finns möjlighet att ta del av det kronobergska kulturarvet i form av guidade visningar i samlingar och öppna magasin.
Tidsåtgång: Guidningar och visningar ca 1–1,5 timme
Kostnad dagtid: 1 100 kr inkl. moms. Kvällar och helger: 1 900 kr inkl. moms.

Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

Skapa eget glas
Antal personer: 2–50 personer
Beskrivning: Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras. Ni kan välja att blåsa en kula, ett glas, en skål, en karaff eller en vas.

Tidsåtgång: Från 10 minuter per deltagare
Kostnad: 300 kr per person exkl. moms
Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

Stadsvandring
Antal personer: max 45 personer per guide
Beskrivning: Guidad stadsvandring med kulturhistoriska sevärdheter i Växjö stad. Går att skräddarsy utefter önskemål.
Kostnad: Ca 1 500 kr per guide och vandring inkl. moms
Tidsåtgång: Ca 1,5 -2 timmar
Kontaktperson: Agneta Skoglund, Kronobergs guide & reseledarförening

Telefonnummer: 070-939 34 83

KROPP OCH SJÄL

Träningspass med egen PT och/eller föreläsning om mental styrka, kost & träning
Beskrivning: Tobias Olsson som håller i dessa punkter har ett förflutet som elitidrottare inom friidrott. Idag jobbar han med främst med hållbar träning och kost och är flitigt anlitad av såväl elitidrottare som glada motionärer. Tobias har också utvecklat ett teambuildingkoncept som han kallar ”Mästarnas mästare” och som passar de flesta, oavsett fysisk förmåga.

Kostnad: Kontakta arrangören för mer information och priser.

Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

Yoga
Antal personer: Minst 10 personer
Beskrivning: Tillsammans med yogastudion Veda erbjuder PM & Vänner ett kort yogapass som avslutning på en lång konferensdag. Vid färre deltagare än 10 – kontakta arrangören för mer information och priser.
Kostnad: 200 kr per person exkl. moms
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

Yoga
Beskrivning: Avsluta konferensdagen med ett pass avslappnande yoga.

Kostnad: 150 kr/person inkl. moms. Kontakta arrangören vid större gruppbokning.

Kontaktperson: Ingrid, Studio Move it
Telefonnummer: 0470 – 76 52 55

VIP-spa
Antal personer: 1–15 personer
Beskrivning: Ta en paus i konfererandet eller avsluta dagen med ett besök i ett VIP- spa med egen relaxpool. Självklart har ni tillgång till det övriga poolområdet under tiden. I priset ingår fruktfat.
Kostnad: Vip-spa 2 timmar inkl. fruktfat: 259 kr/person exkl. moms.
Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

MUSIK

Konsert, föreläsning, workshop
Antal personer: 2 – 10 personer
Beskrivning: Media Artes erbjuder ett antal olika föreläsningar kombinerat med workshops samt tillfälle att producera sin egen musik på Media Artes X-scen. Kontakta arrangören för närmare information.
Tidsåtgång: från 2-3 timmar till en heldag
Kostnad: från 5 000 kr exkl. moms
Kontaktperson: Jan Carleklev, Media Artes
Telefonnummer: 070-262 96 22

Körslaget
Antal personer: passar alla grupper, stora som små
Beskrivning: Ni delas in i olika körer och tränas upp av er körledare för att exempelvis efter middagen framträda för varandra och kora en vinnande kör. Även den tystaste sångfågeln brukar efter en stund hänga med.
Tidsåtgång: Ca 2 timmar.
Kostnad: Beroende på antal deltagare. Kontakta arrangören för mer information.
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Musica Vitae
Beskrivning: Upplev Växjös egen internationellt hyllade stråkorkester med en kvällsföreställning eller en gästande musikupplevelse under er konferens. Kontakta arrangören för mer information och aktuella föreställningar, vilka även omfattar gästande solister i olika genrer.
Tidsåtgång: från 30 minuter – 2 timmar
Kostnad: Ordinarie kvällsföreställning: från 180 kr inkl. moms
Gästande musikupplevelse: från 10 000 kr inkl. moms
Kontaktperson: Susanne Rydén, Musica Vitae
Telefonnummer: 070-543 75 09

Music quiz

Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: Trissa tävlingsinsikten och låt det andra laget få veta var skåpet ska stå. Teambyggande tävling som även inkluderar andra ämnen än musik.
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Kostnad: Fast pris 5000 kr exkl. moms
Kontaktperson: Robert Kroon, Öjaby herrgård
Telefonnummer: 0470 – 70 16 20

ÖVRIGA AKTIVITETER

Action på hjul
Antal personer: 2 – 200 personer, kontakta arrangören vid större sällskap.
Beskrivning: På Växjös gamla flygfält Uråsa, 20 minuter från Växjö, finns DRIVE VXO, ett upplevelsecenter med bilkörning som huvudingrediens. Här kan ni uppleva bilkörning på alla tänkbara sätt. Utbildning, äventyr och action.
Kostnad: Från 995 kr/person inkl. moms.
Grupp-priser från 5 970 kr/grupp om 6 personer inkl. moms
Tidsåtgång: Från 2 – 5 timmar
Kontaktperson: DRIVE VXO
Telefonnummer: 0470 – 404 03

Afterbloom, Söders Blommor

Antal personer: 10-15 personer
Beskrivning: Kom och ha er alldeles egna Afterbloom – välj bland blombindning, linda krans, plantering, föreläsningar om blomstertrender eller eventuella egna önskemål. Kontakta Söders Blommor för närmare information om vad som passar just er grupp.
Kostnad: På förfrågan, kontakta Söders Blommor för närmare information
Kontaktperson: Maria Bolander, Söders Blommor
Telefonnummer: 0735-114408 / 0470-299 08

Backpacker
Antal personer: från 8 personer
Beskrivning: En lättsam lagtävling där ni tillsammans reser runt jorden för att lösa uppgifter med anknytning till platsen ni befinner er på. Varje lag har varsin ryggsäck med material som kan komma till användning på de olika platserna som besöks. En aktivitet där alla kan delta utifrån sina förutsättningar.
Tidsåtgång: ca 2 timmar
Kostnad: 395 kr/person exkl. moms för grupper upp till 40 personer.
Vid större grupper 350 kr/person exkl. moms. Minsta debitering: 6 000 kr.
Kostnad för eventuell lokalhyra tillkommer.
Kontaktperson: Tobias Ohlsson, Kryast
Telefonnummer: 070-328 20 61

Blombindning, PM & Vänner
Antal personer: max 20 personer
Beskrivning: Nu har ni chansen att bli florist för en dag. Tillsammans med PM & Vänners florist Åsa Carlsson erbjuds en kurs i blombindning. Antingen i mindre grupper i Flora PM & Vänners lokaler (max 8 personer och efter kl. 18.15) eller i PM & Vänners festvåning (max 20 personer). Under kvällen får ni tips att ta med hem och ni får möjligheten att skapa er egen kreation.
Kostnad: 495 kr/person
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

Bowling / shuffleboard 
Antal personer: 2 – 60 personer. Rekommenderat antal är 4 personer per bana.

Beskrivning: nöjescenter i Växjö innefattande bowling, shuffleboard, biljard, bar och restaurang.

Tidsåtgång: 55 minuter
Kostnad: 259 kr per bana alt. shufflebord inkl. moms.
Fredag & lördag mellan kl. 17.00 – 01.00: 359 kr bana/timme inkl. moms

Kontaktperson: Knock ‘em Down
Telefonnr: 0470 – 122 22

Fem & tiokamp
Antal personer: minsta antal 10 personer. Kontakta arrangören vid större sällskap.
Beskrivning: välj mellan fem och tio-kamp med roliga och kluriga samarbetsövningar uppe i Base Camp.

Guide/guider ingår under hela aktiviteten samt lån av all utrustning. Bokningsbart hela året.
Kostnad: 5 kamp: 650 kr/person inkl. moms. 8 kamp: 800 kr/person inkl. moms

10 kamp: 900 kr/person inkl. moms
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Kontaktperson: Little Rock Lake
Telefonnummer: 0470-54 29 00

Femkamp
Antal personer: passar alla grupper
Beskrivning: Ge er in i en klassisk femkamp. Kampen utformas enligt överenskommelse och önskemål från dig som bokar. Några välbekanta exempel är hoppa säck, kasta hästskor, boule etc.
Kostnad: 150 kr/person exkl. moms. Observera att priset kan justeras vid fåtal personer
Tidsåtgång: Ca 1 timme
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Föreläsning, Per Bengtsson
Beskrivning: Per, en av grundarna av PM & Vänner, tar genom denna föreläsning med åhörarna på en resa och en diskussion kring identitet och service. PM & Vänner tilldelades 2007 priset för ”Bästa Serviceupplevelse” av White Guide och har under sin 25åriga historia gått från kvarterskrog till ett företag med såväl gastrohotell som restaurang med en stjärna i Guide Michelin.
Tidsåtgång: Ca 30 min
Kostnad: 2 500 kr
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

Inlåst
Antal personer: från 3 personer (rummet Väskan kan ta upp till 100 personer)

Beskrivning: Inlåst är en kreativ utmaning där deltagarna blir inlåsta i ett rum i 60 min och har som mål att finns den nyckel som leder ut ur rummet. För att lyckas krävs ett gott samarbete för att lösa de problem och utmaningar som laget ställs inför.

Tidsåtgång: Mellan 60–90 minuter
Kostnad: 230 kr/person inkl. moms. Rummet Väskan: 3 500 kr exkl. moms upp till 20 personer. Därefter 125 kr extra per person över 20.
Kontaktperson: Inlåst Escape Games Växjö
Telefonnummer: 070-736 08 59

Kosta Boda Art Challenge
Antal personer: kontakta arrangören vid större sällskap
Beskrivning: Dags för skattjakt med hotellet som spelområde och frågor som anknyter till hotellets formgivare och interiör. Varje grupp får med sig en spelplan med frågor som ska besvaras med hjälp av problemlösning och kreativitet. Tidsåtgång: 1 timme
Kostnad: 225 kr/person exkl. moms.
Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

Mästarnas Mästare
Antal personer: kontakta arrangören vid större sällskap
Beskrivning: En utvecklande och rolig företagsaktivitet där ni får prova grenar inspirerade av TV-succén Mästarnas Mästare. Grenarna bjuder på en härlig mix av utmaningar, vilka ställer krav på gruppens samarbete, kommunikations- och problemlösningsförmåga. Varje lag anpassar sin laguppställning efter förutsättningarna i den aktuella tävlingen vilket möjliggör ett aktivt deltagande från alla.
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Kostnad: 1–40 personer: 395 kr/person exkl. moms. Från 41 personer: 350 kr exkl. moms. Minsta debitering 6 000 kr
Kontaktperson: Tobias Ohlsson, Kryast
Telefonnummer: 070-328 20 61

Padel
Antal personer: 4 personer/bana
Beskrivning: Padel är en fartfylld racketsport som blivit större under senare tid. Ni spelar dubbel med 4 personer per bana, racket finns att hyra på plats.

Kostnad: Från 70 kr/person inkl. moms. Racket tillkommer med 40 kr/h. Tidsåtgång: 1 timme
Kontaktperson: Mac Grossmann, Växjö Padelcenter

Telefonnummer: 0730-63 33 70

Trekamp, Knock ém down
Antal personer: minst 8 personer
Beskrivning: Är ni redo för en extra utmaning så ska ni testa 3-kamper hos Knock ém down. En spännande och härlig blandning mellan bowling, shuffleboard, jakt/skyttesimulator (alternativt dart). Upplägget passar perfekt för företaget, kompisgänget och andra större sällskap.
Kostnad per deltagare: 259 kr sön-tors, 399 kr inkl. BBQ-Buffé
359 kr fre-lör, 499 kr inkl. BBQ-Buffé
Tidsåtgång: 120 minuter
Kontaktperson: Knock ém down
Telefonnummer: 0470 – 122 22

Trolleri och komik
Antal personer: 10 – 60 personer
Beskrivning: En föreställning som både är komisk och som innehåller fascinerande trolleri. Passar utmärkt till allt från att middagar till stora scener.
Kostnad: Fast pris 5 000 kr exkl. moms
Tidsåtgång: Från 30 minuter och uppåt
Kontaktperson: Fredrik Karlsson, Comedy Magic
Telefonnummer: 070-335 37 42, 0470-72 84 63

Utflykt till PM & Vänners växthus med fika
Antal personer: minst 10 personer
Beskrivning: Tillsammans med en PM & Vänners duktiga kockar beger ni er till fots upp till Ringsberg, beläget ca 10 minuter från PM & Vänner Hotell. Här finns verksamhetens växthus och aktiviteten inleds med en välkomstdryck, självklart gjord från grunden av PM:s kockar. Tillsammans med ett litet snack får ni lyssna på hur PM & Vänner dagligen arbetar med producenter och egenproducerade råvaror. Aktiviteten avslutas med en tur i grönsakslandet och ni får dofta, känna och smaka på närproducerat på riktigt. Denna aktivitet är säsongsbetonad och upplevs bäst under vår, sommar och höst.
Kostnad: 295 kr per person exkl. moms
Kontaktperson: PM & Vänner
Telefonnummer: 0470 – 75 97 00

Vinteraktiviteter med PepUp
Antal personer: Aktiviteterna kan justeras för att passa grupper av olika storlek. Kontakta arrangören för mer information.
Beskrivning: Vintermörkret ger oss unika möjligheteter att njuta av naturen. Under vintermånaderna bjuder PepUp in till eldskola, utomhusmatlagning och glöggsafari med ljusspår. Varma drycker, heta eldar och mjukt ljus ger ett välkomnande avbrott i kyla och mörket.

Kostnad: Endast aktivitet: 245-495kr/person
Aktivitet och energipåfyllning kring lägerelden: 395-695kr/person Aktivitet, lägereld och måltid i det fria: 895–1195 kr/person

Kontaktperson: Lisa Långström, PepUp
Kontaktuppgifter: 076–8466650

Mountainbikeuthyrning, Växjö MTB
Antal personer: kontakta arrangören vid fler än 8 personer
Beskrivning: Att cykla med kompisarna eller kollegorna är en perfekt teamaktivitet. Fart och fläkt i Smålands fina skogar! Önskar ni guidning genom stadens cykelleder/skogsstigar eller teknikträning finns erfarna instruktörer/guider. Är ni ett företag eller en större grupp som önskar hyra cyklar – kontakta arrangören så hjälper de er med ett skräddarsytt upplägg.
Tidsåtgång: Kontakta arrangören för närmare upplägg för just er aktivitet.
Kostnad: Från 350 kr per dag. Alla priser inkluderar hjälm och lås.
Kontaktperson: Johan Sundh, Växjö MTB
Telefonnummer: 073–55 36 158

Zipline
Antal personer: 2 – 30 personer. Kontakta arrangören vid större sällskap.
Beskrivning: I Klaverström, knappt 40 minuter från Växjö, finns Little Rock Lake, med Europas längsta zipline. Här kan ni uppleva skogen, bäckarna och sjöarna från ett hänförande perspektiv högt över skogslandskapet. Upplev känslan av att flyga, att i hisnande fart på hög höjd färdas fram i det 150-åriga småländska skogslandskapet.
Kostnad: Från 850 kr/person inkl. moms.
Grupp-priser från 6 120 kr/grupp (8 personer) inkl. moms
Tidsåtgång: Från 2 – 4 timmar
Kontaktperson: Little Rock Lake
Telefonnummer: 0470 – 54 29 00

SÄSONGSBASERADE AKTIVITETER

VÅR/SOMMAR

Båttur med Ångaren Thor
Antal personer: max 60 personer
Beskrivning: sommartid (maj-september) trafikerar Ångaren Thor Helgasjön med olika typer av turer. Njut av en tur i vacker miljö och lär er mer om ångbåten, sjön och Kronobergs slottsruin. Båtturen går även att kombinera med middag på Evedals Värdshus.
Kostnad Helgasjötur: Från 160 kr/person inkl. moms

Kostnad Slusstur: 220 kr/person inkl. moms
Tidsåtgång: Från 1 – 2,5 timmar
Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470 – 70 42 05

Fotbollsgolf

Säsong: april-oktober
Antal personer: 2 – 80 personer
Beskrivning: Spel med fotboll på bana lik golfbana med 18 hål. En social aktivitet som passar alla, där banorna varieras i svårighetsgrad från äng till skog. Boll ingår i hyran.
Kostnad: 95 kr/person inkl. moms, 10 % rabatt vid grupper om minst 10 st

Kontaktperson: Rockatorp Golfklubb
Telefonnummer: 0470-77 70 40, 072-736 70 40

Guidning Kronobergs Slottsruin

Beskrivning: Kulturparken erbjuder skräddarsydda paketlösningar med guidningar på Kronobergs slottsruin och Ångaren Thor för kick-offer och företagsevent.
Tidsåtgång: Ca 1–1,5 timme

Kostnad dagtid: 1 400 kr inkl. moms. Kvällar och helger: 1 900 kr inkl. moms.

Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

Kräftfiskaren
Antal personer: kontakta vid större sällskap
Beskrivning: Kräftskiva på Vildmarkscampen. Dryckespaket med två öl och två snapsar.
Tidsåtgång: 4–5 timmar
Kostnad: 1 095 kr per person exkl. moms (min. pris 12 000kr)

Kontaktperson: Kosta Boda Art Hotel
Telefonnummer: 0478 – 348 34

Kräftfiske & kräftskiva
Antal personer: kontakta arrangören vid större sällskap
Beskrivning: I augusti är det premiär för kräftfisket! Om ni planerar att besöka Asa Herrgård under kräftsäsongen så föreslås kräftskiva nere på ångbåtsbryggan. Passa på att dra upp Asasjöns röda guld tillsammans med dina kollegor.
Kostnad: 1 003 kr/person exkl. moms för kräftfiske och kräftskiva
Pris endast kräftfiske: 595 kr/person exkl. moms
Tidsåtgång: Kräftfiske ca 3 timmar, kräftskiva minst 1 timme
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Paddla kanot
Antal personer: max 50 personer
Beskrivning: Asasjön är ganska långsmal med några små öar. Den är lång och har slussförbindelse med Helgasjön genom Åby sluss. Det är en fin sjö att paddla på, med mycket att se längs vägen. Så ta gärna tillfället i akt, ett par timmar eller en hel dag.

Kostnad: 275 kr/kanot inkl. flytväst.
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80

Peterssons hinderbana

Antal personer: kontakta arrangören för mer information och priser

Beskrivning: Kondition och styrka på hinderbana. Utomhus träning när den är som bäst! Både för er som vill ”komma igång”, och för er som är vana motionärer. Banan är ca 4,2 km och i blandad terräng. Olika hinder utmed hela banan, för hela kroppen. En bana som garanterat gör er trötta men nöjda och glada. Passet genomförs i egen takt om man så vill. Obs! – endast öppet på söndagar.

Kostnad: Kontakta arrangören för mer information.

Tidsåtgång: Minst 2 timmar

Kontaktperson: Cina Pettersson

Telefonnummer: 070-581 00 63

Skyttekamp, Asa Herrgård
Antal personer: passar alla grupper
Beskrivning: Utmana dina kollegor eller vänner på 3-kamp i skytte. Ni skjuter med lasergevär inomhus i ett gammalt spannmålslager och tävlar i grenarna löpande älg, skidskytte och måltavla. Skyttet är ofarligt och sker i lag eller individuellt.
Kostnad: startkostnaden för skytteaktiviteten är 2 000 kr & pris per deltagare är 250 kr Tidsåtgång: Ca 1,5–2 timmar
Kontaktperson: Asa Herrgård
Telefonnummer: 0470-73 91 80