Ungdoms-SM innebandy 2024

Den 5-7 april kommer 32 lag (16 flick- och 16 pojklag) att göra upp om titeln Svenska Mästare när Ungdoms-SM i innebandy avgörs i Växjö!

I ungdoms-SM deltar flickor och pojkar som är 16 år och det brukar vara fartfyllda matcher med mycket glädje och vilja. Vi ser fram emot att välkomna talanger från hela landet till Växjö. Vem vet, kanske är det här morgondagens stjärnor föds!? 

Matcherna spelas i Fortnox Arena och Tipshallen. Båda arenorna ligger i Arenastaden och det är endast ett stenkast mellan dem. 

Mer information om spelschema och biljetter finns på Innebandyförbundets webbplats.

 


Intervju med Hugo Suurna, som är ungdomsansvarig i Växjö Vipers.

 

TIGHTA MATCHER OCH MYCKET KÄNSLOR NÄR UNGDOMS-SM AVGÖRS!
Om några veckor fylls Arenastaden av innebandyspelare i åldern 15-16 år. Det är dags att att göra upp om SM-titeln!

32 lag, 16 flicklag och 16 pojklag, från norr till söder har kvalificerat sig till SM i Växjö. Växjö IBK/ Växjö Vipers är lokal arrangör och en av de engagerade är Hugo Suurna som är ungdomsansvarig i föreningen:
– Vi ser fram emot att välkomna alla deltagare och anhöriga och bjuda dem på ett riktigt bra arrangemang där vi får visa upp våra grymma förutsättningar i både Fortnox Arena och i Tipshallen!

Vad betyder evenemanget för föreningen?
– Det betyder väldigt mycket, dels rent ekonomiskt men det är också ett mycket bra tillfälle att visa upp Växjö som en innebandystad. 

Att få spela ett SM på hemmaplan är säkerligen en dröm för många lag och utövare – oavsett sport. Precis som alla andra lag har hemmalaget Växjö Vipers fått kvalificera sig till mästerskapet och glädjande nog har både tjejerna och killarna lyckats ta sig till SM. 
– Vi hoppas och tror väldigt mycket på våra egna lag. Förutom dem så tror jag att Täby i F16 och Pixbo i P16 är lagen att slå på förhand.