Personliga rekordens tävling

Den 8-10 december anordnas återigen löpartävlingen Personliga Rekordens Tävling i Tipshallen i Växjö. Löparna tar sig runt på den cirka 373 meter långa banan runt fotbollsplanen och in i sprinthallen. Det går att välja mellan att springa 100 kilometer eller 6, 12 respektive 24 timmar. 

Det är Växjö Löparklubb som arrangerar tävlingen och vi frågade Joachim Martinsson från föreningen om han ville dela med sig av något minne från tävlingen. Vi fick höra om nordiskt inomhusrekord signerat Elov Nilsson och att VM-löpare tidigare deltagit på tävlingen i Växjö. Men ett minne som stack ut lite extra var ändå det om Linda Nordmark:
– Hennes avslutning för tre år sedan var helt magisk. Linda är synskadad och springer med sin man som ledsagare. Efter 8-10 timmar fick han ont i ett knä och Linda bestämde sig för att fortsätta själv, utan ledsagare. De sista två timmarna kämpade hon hårt och nådde över 16 mil, vilket är 100 miles som är en av de magiska gränser som ultralöpare pratar om. Alla på och vid sidan av banan hejade och vrålade när hon betade av varv efter varv i den fart som hon behövde för att nå sitt mål, berättar Joachim Martinsson.

Det kan vi verkligen kalla för en fantastisk prestation. Vill ni ta del av fler prestationer utöver det vanliga är ni varmt välkomna att följa tävlingen på plats den 8-10 december. 

Läs mer om tävlingen här -> Personliga Rekordens Tävling