UNGDOMS-SM I FRIIDROTT

Den 9-10 mars 2024 arrangeras inomhus-SM för 15-16 åringar i friidrott i Telekonsult Arena, Växjö. Vi ser fram emot att hälsa morgondagens friidrottsstjärnor till Växjö!

Mer information om mästerskapet finns på förbundets webbplats

ETT MÄSTERSKAP FYLLT AV GLÄDJE, KÄMPARGLÖD OCH GEMENSKAP

Mikaela Wieslander Mayer är klubbchef i IFK Växjö, som är lokal arrangör för inomhus-SM i friidrott för 15- och 16-åringar. Att de återigen får arrangera ett mästerskap är ett kvitto på att föreningen är en framstående arrangör och det krävs en hel del planering och logistik för att ro en friidrottstävling i hamn. 
– Det kommer närmre 600 deltagare i åldern 15-16 år. Vi har tio grenar per åldersklass, så tillsammans kommer ungdomarna att göra cirka 800 starter under de två tävlingsdagarna. I år är dessutom gång med i friidrottens SM, vilket gör att vi har ytterligare fyra grenar. Men vi ska göra allt för att de tävlande ska få optimala förutsättningar att prestera sitt bästa, säger Mikaela. 

Vad ser du mest fram emot under tävlingshelgen?
– Förutom ett bra arrangemang så ser jag fram emot all glädje, kämparglöd och gemenskap som tävlingen alltid för med sig och som vi nu får uppleva live i vår arena. Det är ju morgondagens stjärnor som kommer att tävla i Telekonsult Arena och att få vara en del av den energin är helt fantastiskt!

IFK Växjö kommer att ha många deltagare med på mästerskapet och enligt klubbchefen finns flera talanger att hålla ögonen på. 
– Vi har en del medaljkandidater, till exempel Molly Persson i F15 höjd, Lova Karlsson i F15 stav, Joar Andersson i P15 1000 meter och Alma Winroth i F16 1500 meter. Förutom dem har vi flera lovande ungdomar som kan överraska och säkra bra placeringar under helgen. 

Varmt välkomna till Telekonsult Arena den 9-10 mars!