VXO Ultrafest

Svenska Friidrottsförbundet har utsett Växjö Löparklubb till arrangör för SM i både 24-timmarslöpning och 100 km 2022. Ultraloppen kommer att genomföras i samband med nystartade VXO Ultrafest, där VXO24h och VXO100k ingår. Tävlingarna arrangeras i Växjö den 23-24 april 2022. 

Ultralöpning är en växande sport lokalt i Växjö, nationellt och internationellt, och VXO Ultrafest förväntas locka löpare på motionsnivå såväl som toppskiktet på nationell nivå. Tävlingsarenan med start och mål kommer förläggas i anslutning till Geometriparken vid sjön Trummen och har ett gemensamt tävlingsområde. 24h-löparna springer så många varv de hinner under ett dygn på en flack varvbana vid Trummens strand och 100 km-löparna ett trettiotal varv runt Trummen. 

Växjö Löparklubb bildades 1985, vänder sig till alla som gillar att springa och har i nuläget cirka 130 medlemmar. Klubben har flera årligen återkommande arrangemang, bland annat Växjö Marathon, Personliga Rekordens Tävling, Personliga Rekordens Backyard och Varvetmilen.

Läs mer på arrangörens tävlingens hemsida ->VXO Ultrafest 

 

Foto: Anders Petersson, Växjö Löparklubb