2023-10-27

SM i Grill och BBQ till Växjö!

Svenska mästerskapet i Grill och BBQ kommer att avgöras i Växjö sommaren 2024! Det är WBQAS, som är den svenska delen inom World Barbeque Association som är arrangör till mästerskapet.

– Vi är stolta över att arrangören har valt oss och Växjö som värdstad för SM nästa sommar. Det är ytterligare ett kvitto på att vi är en intressant evenemangsstad och stärker Växjö som en viktig mötesplats för mat, säger Frida Göransson, projektledare på Växjö & Co.

I ett pressmeddelande skriver WBQAS:

Efter omfattande utvärderingar med våra partners och de fantastiska tävlande lagen, har WBQAS identifierat flera nyckelfaktorer för att förhöja mästerskapets upplevelse. Det har varit tydligt att både besökare och tävlande efterfrågar närliggande boende till tävlingsområdet, önskemål om en större publik närvaro samt en stabil och erfaren partner. I samarbete med Växjö & Co ser vi fram emot att ta grill- och BBQ-tävlingskulturen i Sverige till nya höjder.

 

Mästerskapet äger rum den 16-18 augusti på Spetsamossen i Växjö. Samma helg som klassiska Karl-Oskardagarna hålls. 

– Med den otroliga uppslutningen kring Karl-Oskardagarna 2023, ser vi fram emot möjligheten att dela vår passion för grillning och BBQ med en ännu större publik nästa år. Kombinationen av att arrangera SM i Grill och BBQ under Karl-Oskardagarna skapar fantastiska synergier som gynnar både besökare och våra samarbetspartners, säger Joakim Odehed, Ordförande WBQA

– Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete och planering inför härliga dagar och upplevelser för både deltagare och publik i augusti, säger Frida Göransson. 

Om mästerskapet

WBQAS är den Svenska delen inom World BBQ Association. WBQAS genomför varje år Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® och utser Svenska Grillandslaget® som får representera Sverige vid internationella tävlingar som Europamästerskapet eller Världsmästerskapet i Grill och BBQ. WBQA står för Fire, Food, Friendship and Fun!

→ Swedish BBQ Association

Relaterade nyheter