VÄLKOMMEN TILL VÄXJÖ

 Vi är stolta och glada över att vara värdstad för SM i Mathantverk den 19-20 september. I vår region är intresset för mat stort, mycket tack vare föregångare inom restaurangbranschen, modiga producenter och årliga MAT. Vi vill gärna dela med oss av några av stadens pärlor och ge dig möjlighet att vara en del av nämnda MAT. Varmt välkommen att uppleva Matstaden Växjö! 

19 SEP. LUNCH PÅ VILLA DE LUXE

I Växjö är de luxe verksamheter förenat med kärlek för matlagning och ljuvliga platser som gjorda för möten mellan människor. En av dessa är Villa de luxe. En gammal komministergård som numera har en prisbelönt vinkällare och stadens mysigaste trädgård, tillika ”biergarten”. Närodlat är en röd tråd och dagen till ära serveras skördelunch med råvaror från Ekobacken, en stadsodling fem minuter på cykel från köket. 

Under lunchen får vi träffa Gustav Hector, en av grundarna, som utan att tumma på hållbarhet och mathantverk har gjort de luxe till en föregångare i branschen och en viktig plats för många Växjöbor. Om vädret tillåter guidar han oss vidare till Ekobacken efter lunchen. 

Tid: Kl. 12, Villa de luxe, Sandgärdsgatan 19. 

Anmälan: Till anmälningsformulär 

19 SEP. LUNCH PÅ VILLA DE LUXE

19 SEP. MIDDAG PÅ PM & VÄNNER

Vi är stolta över att hälsa er välkomna till årets officiella middag på PM & Vänner. PM är vida känt och i raden av utmärkelser finns en stjärna i Guide Michelin för deras gastronomi och som enda svenska krog en Grand Award i Wine Spectator. Middagen blir en hyllning till det småskaliga mathantverket och kvällens meny skapas utifrån deras lokala filosofi – Skog, Äng och Sjö. 

Tid: Mingel på PM Bar kl. 18.30. Middagen börjar i festvåningen kl. 19.30. 

Se separat inbjudan för mer information och anmälan. 

19 SEP. MIDDAG PÅ PM & VÄNNER

20 SEP. PRISUTDELNING & LUNCH

Årets vinnare ska koras efter två dagar fyllda av smakupplevelser! Prisutdelningen äger rum på Teatertorget och därefter avrundar vi med gemensam lunch på PM & Vänner. 

Tid: Lunchen är kl. 13-14. 

Anmälan till lunch på PM & Vänner. 

20 SEP. PRISUTDELNING & LUNCH

19-21 SEP. MAT2024

Den 20-21 september fylls MATmarknaden av tusentals besökare och producenter. Här hyllar vi närproducerad, småskalig och hållbar mat. Du som är med och tävlar i SM i Mathantverk, erbjuds kostnadsfritt möjligheten att vara med på MATmarknaden med din produkt. Här finns en gemensam plats för tävlande där det framgår att ni deltagit i SM. Du får tillgång till en del (ca 1 m) i ett marknadsstånd och gemensam kyl. Det går bra att ta med egen kyl. 

Tider: 20 september kl. 11-18 och 21 september kl. 10-16. 

Anmälan och frågor till henrik.cajnerud@vaxjo.se. Ange ditt företagsnamn, produkt/er och om du har egen kyl. 

Den 19-20 september pågår kunskapsdagar. Varmt välkommen att ta del av seminarier och föreläsningar. 

Program och anmälan finns på matsmaland.se.

19-21 SEP. MAT2024