Restaurangguide

Fem tips där du kan att äta gott i Växjö.

Restaurangguide

Växjö är ett mecka vad gäller mat och gastronomi och här kan du ägna hela besöket åt att bara äta. Här kommer några tips på restauranger som du kan spana in till ditt Växjöbesök. Fler restauranger i Växjö finns på www.upplev.vaxjo.se.

Izakaya Moshi

En ”izakaya” är en japansk pub eller ”slink-in”. De kan vara lyxiga eller enkla, men de vällagade smårätterna står alltid i centrum. Inspiration hämtas från Japan men också från Vietnam, Korea och Kina. På menyn står allt från experimentell sushi till dumplings och bao buns. Restaurangen är listad i White Guide.

Läs mer här

Izakaya Moshi

Villa & Trädgård de luxe

I det gamla, vackra gula huset hittar vi en av stadens pärlor, med en prisbelönt naturvinskällare. Menyn varierar med säsongernas intågande, men med Villans vedugnspizza som ett stående och omtyckt inslag. Från vår till sensommar är trädgårdens bar och uteservering öppen. En oas för alla som vill umgås med härliga människor i en ljuvlig miljö.

Läs mer här

Villa & Trädgård de luxe

PM & Vänner

PM & Vänners matfilosofi bygger på de tre hörnstenarna skog, äng och sjö. Deras gastronomi är baserad på de allra bästa råvarorna. Träffas och trivs på småländskt vis i deras bistro, ta hissen upp till takbaren och drick en småländsk drink eller avnjut en fine dine-middag i deras matsal. PM & Vänner har blivit belönad med en stjärna i Guide Michelin, är listad i White Guide och har en Grand Award i Wine Spectator.

Läs mer här

PM & Vänner

Massimo

Hos Massimo kök och bistro kan du uppleva Italien på riktigt. I det öppna köket svänger kockarna ihop pasta och pizza med prima italienska råvaror. Kombinera det med utvalda italienska viner. Njut av din måltid i avslappnad miljö på mysiga Sandgärdsgatan.

Läs mer här

Massimo

Kafé de luxe

Kafé de luxe är en mötesplats för Växjös mat- och kulturintresserade. Stället är en blandning av restaurang med lunchservering och à la carte, ett hantverksmässigt konditori och en levande kulturscen. I Kafé de luxe prisade kök tillagas välkända råvaror på oväntat vis, eller vice versa. Ingredienserna i maten är till stor del närproducerade och i möjligaste mån ekologiska.

Läs mer här

Kafé de luxe