Restaurangguide

5 tips på ställen att äta gott i Växjö.

Restaurangguide

Växjö är ett mecka vad gäller mat och gastronomi och här kan du ägna hela besöket åt att bara äta. Här kommer några tips på restauranger som du kan spana in till ditt Växjöbesök. Fler restauranger i Växjö finns på www.upplev.vaxjo.se.

Izakaya Moshi

En ”izakaya” är en japansk pub eller ”slink-in”. De kan vara lyxiga eller enkla, men de vällagade smårätterna står alltid i centrum. Inspiration hämtas från Japan men också från Vietnam, Korea och Kina. På menyn står allt från experimentell sushi till dumplings och bao buns. Restaurangen är listad i White Guide.

Läs mer här

Izakaya Moshi

Villa & Trädgård de luxe

Om man kommer hem till någon vet man sällan vad som bjudas skall, så när man bokar bord hos Villa de luxe är det de som serverar ert sällskap olika kreativa mellanrätter, pizzasnittar från vår vedugn, och finurliga sötsaker till kaffe och avec. Här serveras ett levande dryckesutbud, både vad gäller vin, öl, sprit och alkoholfritt och de har Sveriges största naturvinskällare. I deras trädgård finns en bar och uteservering som har öppet från vår till sensommar. Fokus är öl men även annan dryck finns förstås. Är man hungrig beställer man Villans vedugnspizza förstås!

Läs mer här

Villa & Trädgård de luxe

PM & Vänner

PM & Vänners matfilosofi bygger på de tre hörnstenarna skog, äng och sjö. Deras gastronomi är baserad på de allra bästa råvarorna. Träffas och trivs på småländskt vis i deras bistro, ta hissen upp till takbaren och drick en småländsk drink eller avnjut en fine dine-middag i deras matsal. PM & Vänner har blivit belönad med en stjärna i Guide Michelin, är listad i White Guide och har en Grand Award i Wine Spectator.

Läs mer här

PM & Vänner

Massimo

Hos Massimo kök och bistro kan du uppleva Italien på riktigt. I det öppna köket svänger kockarna ihop pasta och pizza med prima italienska råvaror. Kombinera det med utvalda italienska viner. Njut av din måltid i avslappnad miljö på mysiga Sandgärdsgatan.

Läs mer här

Massimo

Kafé de luxe

Kafé de luxe är en mötesplats för Växjös mat- och kulturintresserade. Stället är en blandning av restaurang med lunchservering och à la carte, ett hantverksmässigt konditori och en levande kulturscen. I Kafé de luxe prisade kök tillagas välkända råvaror på oväntat vis, eller vice versa. Ingredienserna i maten är till stor del närproducerade och i möjligaste mån ekologiska. I källarens klubblokal kan man uppleva kokande konserter, uppe i matsalen spelas det tango till kaffet och på verandan bjuds det på jazz från pianot.

Läs mer här

Kafé de luxe