Promenadstråk

Växjösjön

Mitt i Växjö ligger Växjösjön omgiven av lummig grönska bara ett stenkast från city med hotell, restauranger och butiker. Den nästan fem kilometer långa strandpromenaden runt sjön är perfekt både för promenader, joggningturer och inlinesåkning. Du kan dessutom bada och fiska. Med utsikt över sjön ligger både restaurang och två kaféer. Konststråket Växjö Art Site bjuder på konst mitt ute i det offentliga rummet och lekplatsen i Strandbjörket är en av Växjös mest populära.

Se karta: Växjösjön runt 

Trummen

Granne med Växjösjön hittar du sjön Trummen som går ända ut till Linnéuniversitetet. Beläget uppe på en höjd blickar vackra Teleborgs slott ut över sjön. Slottet erbjuder både mat och logi och i direkt anslutning till sjön ligger deras brygghus som serverar fika och lunch.

Runt sjön hittar du Trummen Land Art som är en satsning på konst, natur och friluftsliv. Trummen Land Art skapar spännande mötesplatser med fokus på rekreation, aktivitet och upplevelse. Utmed sjön ligger även Linnéträdgården som är designad av landets kanske främste landskapsarkitekt Ulf Nordfjell.

Se karta: Trummen runt 

Växjösjön + Trummen = Växjöåttan

Se karta: Växjöåttan

 

Bokhultet

Bokhultet ligger bara någon kilometer från Växjö centrum och var ett populärt utflyktsmål redan på 1800-talet. Sjön, skogarna och de öppna hagmarkerna bjuder på spännande naturupplevelser. Vid reservatets entréer finns informationstavlor. Läs mer och se karta: Bokhultet