Lättare att komma ut i det gröna

Med Växjö Naturkarta blir det enklare att komma ut i naturen. Naturkartan finns både på webben och som app till mobilen.

Naturkartan

Med Växjö Naturkarta blir det enklare att hitta ut i naturen. Naturkartan finns både på webben och som app till mobilen. Där kan du bland annat hitta löpslingor, vandringsleder, naturreservat samt grill- och badplatser. Växjö presenterar både stillsamma fågelskådningsplatser och mountainbike-områden för den som vill ha mer action.

Naturkartan är Växjö kommuns ambitiösa satsning för att samla alla naturupplevelser på en plats. Här finns inte mindre än 443 platser, områden och leder för att njuta av friluftslivet. Naturkartan innehåller 101 markerade leder för vandring, löpning, trailrunning och cykling. Allt från Sigfridsledens 10 mil till stigen i Asa naturreservat som är 400 meter lång.

För varje plats som finns utmärkt i Naturkartan finns det information om det är rullstolsvänligt och om det går att ta sig fram med barnvagn. Det finns också uppgifter om parkeringsmöjligheter eller om det går lätt att ta sig kollektivt till platsen.

För den som gillar löpning finns sammanlagt 40 rundor. Den som letar efter orörd natur har 26 naturreservat samt guldkornet Åsnens nationalpark att välja bland. Kommunen har också markerat ut grillplatser, toaletter och campingplatser.

Platserna som finns med på Naturkartan har rikligt med bilder. Många är exklusivt tagna för lanseringen 2017 och fler läggs till efterhand.

Varje plats har, förutom foton, en kortare text som beskriver området och vad som finns att göra där. Som inloggad användare finns det dessutom möjlighet att skriva en egen kommentar till just den platsen som man själv har besökt.

Naturkartan finns numera i många kommuner och några länsstyrelser runt om i Sverige och har sin grund i ett regeringsuppdrag. Regeringen menar att informationen om Sveriges natur och friluftsliv kan förbättras och göras mer tillgänglig för såväl invånare och besökare.

Ladda ner eller klicka vidare här för att börja äventyren -> Naturkartan