Lättare att komma ut i det gröna

Med Växjö Naturkarta blir det enklare att komma ut i naturen. Naturkartan finns både på webben och som app till mobilen.

Naturkartan

Med Växjö Naturkarta blir det enklare att komma ut i naturen. Naturkartan finns både på webben och som app till mobilen. Där kan du bland annat hitta löpslingor, vandringsleder, naturreservat samt grill- och badplatser. Kommunen har tagit med både stillsamma fågelskådningsplatser och mountainbikeleder för den som vill ha mer action.

Naturkartan är Växjö kommuns ambitiösa satsning för att samla alla naturupplevelser på en plats. Här finns inte mindre än 84 leder för vandring, löpning och cykling utmarkerade. Allt från Sigfridsledens 10 mil till stigen i Asa naturreservat som är 400 meter.

För varje plats som finns utmärkt i Naturkartan finns det information om det är handikappanpassat och om det går att ta sig fram med barnvagn. Det finns också uppgifter om parkeringsmöjligheter eller om det går att ta sig kollektivt till platsen.

För den som gillar löpning finns sammanlagt 55 rundor. Den som letar efter orörd natur har 26 naturreservat att välja bland. Kommunen har också markerat ut grillplatser, toaletter och campingplatser.

Platserna som finns med på Naturkartan har rikligt med bilder. Många är exklusivt tagna för lanseringen. Redan förra året började sommarjobbare på kommunen att fotografera platserna som nu är med.

Varje plats har, förutom foton, en kortare text som beskriver området och vad som finns att göra där. På kartan finns det dessutom möjlighet att skriva en egen kommentar till just den platsen som man själv har besökt.

Naturkartan finns sedan tidigare i många kommuner runt om i Sverige och har sin grund i ett uppdrag från Sveriges politiska ledning. Regeringen menar att det har funnits för dålig information för invånare och besökare om Sveriges natur och friluftsliv.

 

Ladda ner eller klicka vidare här för att börja äventyren -> Naturkartan