Musikhjälpen 2023

Musikhjälpen i Växjö 2023

Den 11-17 december kommer Musikhjälpen till Växjö! Stortorget förvandlas till Kärlekens torg och för första gången tar den välkända glasburen plats i Småland. Under 144 timmar sänder Sveriges Radio P3 och Sveriges Television direkt från vår stad.

Syftet med Musikhjälpen är att synliggöra en undanskymd mänsklig katastrof och att samla in pengar för att motverka eller mildra för dem som är drabbade. I år är temat Ingen ska behöva dö av hunger. Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid med 40 miljoner som lever på gränsen till svält. Insamlingen bygger på människors engagemang, där stora och små initiativ tillsammans kan rädda liv. Man kan till exempel starta en insamlingsbössa, önska en låt när Musikhjälpen sänder live i december, arrangera en tävling, aktivitet eller starta en auktion. Hur ska du, ditt företag, din förening, organisation eller kompisgäng engagera sig? 

Mer information om alla möjligheter finns på musikhjälpen.se. Där finns också ett grafiskt kit att använda för att synliggöra ditt engagemang! 

Anmäl ditt intresse att engagera dig!

Från stadens sida erbjuder vi flera möjligheter till engagemang:
 
Evenemangstorget: tält & bodar på Stortorget för roliga, kluriga, spännande och härliga engagemang – endast fantasin sätter stopp!
Föreningsytan: en aktivitetsyta på Stortorget för föreningar som vill visa upp eller bjuda in publiken till en aktivitet. Kanske en basketmatch, käpphästtävling, hinderbana, yoga eller höjdhopp!
Open stage: Speakers Corner förvandlas till en Open stage under Musikhjälpen. Här hälsar vi lokala stjärnor som musiker, artister, poeter, komiker, trollkarlar, körer… välkomna!
Matsvinnsköket: är du i restaurang- eller cafébranschen? Är du en fena på att servera och sälja godsaker? Eller vill du kanske bidra med matsvinn? Välkommen att engagera dig i vårt matsvinnskök!
 
Anmäl ditt intresse att engagera dig!