Konst & kultur

Konst & kultur

GLASBLÅSNING, KOSTA GLASCENTER

Antal personer: Passar både större och mindre grupper. Kontakta arrangören för mer information om vad som passar just ert sällskap. 
Beskrivning: Prova på hur det känns att arbeta i en glashytta och få forma den glödande massan med dina händer och blåsa liv i glaset med din mun. Så som glas har formats i många århundraden, med enkla verktyg och en glasblåsarpipa. Kosta Glascenter kan erbjuda olika typer av kreativa glasupplevelser för både unga och gamla – alla kan delta. 

Tidsåtgång: Kontakta arrangören för mer information. 
Kontaktperson: Lars, Kosta Glascenter 
Telefonnummer: 070-6846191

 

GUIDNING KRONOBERGS SLOTTSRUIN  

Beskrivning: Kulturparken Småland erbjuder skräddarsydda paketlösningar på bland annat kickoffer, företagsevent och guidningar på Kronobergs slottsruin och Ångaren Thor. Kontakta för mer information.

Tidsåtgång: Ca 1–1,5 timme
Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

 

GUIDNING SMÅLANDS MUSEUM & SVERIGES GLASMUSEUM

Antal personer: maxantalet per grupp är beroende av vilken utställning som visas. Större sällskap kan behöva delas till två grupper, vilket ger en något högre kostnad.
Beskrivning: Ta del av vår gemensamma historia med en specialutformad guidning med erfarna guider. Kulturparken Småland har ett stort utbud av utställningar och infallsvinklar som anpassas för just er. Bara fantasin sätter gränser för vad innehållet och temat ska vara: glas, form, design, utvandring, mänskliga öden, mystik, legender. Erbjuder guidningar på svenska, engelska och tyska.

Tidsåtgång: Ca 1–1,5 timme
Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

 

KULTURARVSCENTRUM SMÅLAND

Antal personer: maxantalet personer per grupp är beroende av vilken/vilka utställningar som visas. Större sällskap kan därför behöva 2 guider. Kontakta för närmare information.
Beskrivning: På Kulturarvscentrum Småland finns möjlighet att ta del av det kronobergska kulturarvet i form av guidade visningar i våra samlingar och öppna magasin.

Tidsåtgång: Guidningar och visningar ca 1–1,5 timme
Kontaktperson: Maria Lönnborg, Kulturparken Småland
Telefonnummer: 0470-70 42 05

 

STADSVANDRING

Beskrivning: Upplev Växjö stadshistoria tillsammans med en skådespelare som guide. Guiden, i rollen som Växjös förre landshövding Anders Koskull (1729-1746), tar dig med på en fängslande vandring runt gamla kvarter, längs historiska torg och gränder, och över underjordiska bäckar. Hör om medeltidens Växjö, om Sigfridslegenden, Engelbrekts-skatten, förfärliga bödlar, och mycket mer. En skådespelad historisk guidning i Kronobergs residensstad! 

Tidsåtgång: 1 timme och 15 minuter
Kontaktperson: Storytelling international 
Telefonnummer: 073-905 63 01

 

*Vi reserverar oss för eventuella ändringar hos de olika aktörerna.