Badfamilj, motionssimmare eller vågad?

Vilken badprofil är du?

I och omkring Växjö har du alltid nära till stranden. Med flera vackra sjöar och mängder av badplatser är alternativen riktigt varierade när du letar efter just din favorit för ett svalkande dopp.

BADFAMILJEN

Evedal är ett av många utmärkta alternativ för familjen. Bra ytor för picknickfilten i både sol och skugga. Bryggor, hopp-torn och lekplats. Och givetvis glass i stora lass plus annan service.

MOTIONSSIMMAREN

I Växjösjön ett stenkast från Stortorget är förutsättningarna perfekta för dig som vill simma ett träningspass, kanske inför ett triathlon eller swimrun. Ta med en kompis och simma mellan Vattentorget – Lagunens badplats – Kampapelare.

NATURÄLSKAREN

Sandstadens badplats i sjön Rottnen sydöst om Växjö är perfekt för dig som vill njuta av naturen och kanske till och med övernatta ute i det fria. Här finns vindskydd, grillplats, tältytor och ställplats för husvagnen. Sigfridsleden med fin vandring sträcker sig där förbi. Ett annat alternativ är att ta en tur på cykelleden Rottnen runt och avsluta med ett dopp.

DEN VÅGADE

Stora Pene naturistbad i Helgasjön är vackert beläget bara en skön cykeltur från centrum. Varför inte testa att lämna alla kläderna på land och ta ett dopp i full frihet?

BADAREN MED SÄRSKILDA BEHOV

Det finns flera schyssta alternativ för den som behöver bad med extra bra tillgänglighet. Evedal, Öjaby camping och Sandsbro badplats är tre exempel som alla är utrustade med ramper och tillgänglighetsanpassade toaletter. I sommar kommer även Sandstadens badplats och Björnö badplats i sjön Allgunnen utrustas med ramper.

Bad (50)