Skejtplats i stan

Miniramp, rör, kanter, halvramper, banks, hopprameper hittar du i skejthallen.

Växjö Skejthall

Växjös skejtboardhall är noggrant planerad och byggd, så att både nybörjare och proffs ska trivas. Fem dagar i veckan är den öppen.

Jag är nöjd, säger Emil Nordestedt, 21 år, en av drivkrafterna bakom byggnationen.

Han är stolt över nya hallen. Här finns allt en skejtare kan önska. Dessutom finns det soffor, tidningar, en kiosk och tv. Ett playstation är på väg.

Det är som en ungdomsgård. Fast för alla åldrar, vi har till exempel något vi kallar gubbskejt när lite äldre skejtare åker tillsammans, säger Emil Nordestedt.

Han har haft en viktig roll i byggandet av hallen. Det är han som legat på knä i andra skejthallar och mätt vinklar och avstånd. Allt för att böjar och ytor ska bli rätt.

Det har blivit perfekt, säger han om resultatet.

 

RIKTIGT BRA NYBÖRJARHALL

Hallen är medvetet byggd så att nybörjare och åkare som har mindre fart ska kunna åka. Här finns visserligen
en ramp som övergår i en meterhög vägg – och den ger hög fart till åkarna – men i övrigt är det mesta relativt lågt. Farterna blir inte så extrema som i vissa andra hallar.

Det är en riktigt bra nybörjarhall, säger Emil Nordestedt som gått teknisk linje på gymnasiet och efter det bland annat jobbat på en byggvaruhandel.

Hallen blev färdig under våren 2017 och den är öppen fem dagar i veckan. Alla åkare är välkomna: inlines/rull- skridskor, skejt, kickbikes. På markplan är det en ”street”-yta med mycket plan mark. På ovanvåningen, intill kiosken och sofforna, nns en miniramp.

Skejthallen ligger i en av det gamla äktföretagets lagerlokaler. Det finns en del fönster så dagtid är det gott om naturligt ljus. Ventilationen är bra. Det är högt i tak. Golvet är betong med en specialbehandlad yta som är gjord för skejting.

Det känns jättebra att vi har ett inomhusställe igen efter några år utan, säger Emil.

 

Till skejthallen -> vxosk8.se