Sommartips i Växjö

Tips på lekplatser, sommarkultur & vegetarisk mat.

Sommartips i Växjö

LEKPLATSER

Linnés värld – Blomsterslott, blåbärsskog och utsiktstorn i härliga pastellfärger. Temalekplatsen Linnés värld är inspirerad av blomsterkungen Carl von Linné. Här finns bland annat klätterlek, rutschkana, gungor och snurrkarusell.

Klostergatan – Mitt I city på Klostergatan finns det annorlunda lekskulpturer som passar alla åldrar. Hoppa studsmatta, klättra eller bara sitt ner på en lekmöbel och vila med en take away-kaffe i handen.

Strandbjörket – Den stora lekplatsen Strandbjörket längs med Växjösjön har allt från klätterställningar till gungor och rutschkanor. Gräsytorna runtomkring passar bra för lek eller avkoppling. När barnen är trötta efter ett par timmars lek kan ni ta en fikapaus i den röda lilla stugan.

 

SOMMARKULTUR

Söderkåkar – I sommar spelar Linneateatern Gideon Wahlbergs charmiga Söderkåkar. Ett klassiskt folklustspel med både komiska och tragiska inslag. Föreställningen spelas under bar himmel på Villa Vik den 24 juli till 8 augusti.

Välkommen till trädskogen – Konstkollektivet Curating Public Space tar utgångspunkt i en fiktiv John Bauersk urskog. En utställningsform där man vandrar genom ett landskap av drömmar, villfarelser och besvikelser. Utställningen pågår på Växjö Konsthall mellan den 6 juni och 25 augusti.

Wunderbaum – Utställningen undersöker människans relation till granen och hur vi förhåller oss till den som bruksvara, konstverk och hantverk. Vilken roll har granen spelat historiskt och vilken betydelse har den idag? Utställningen pågår på Smålands museum mellan den 26 juni och 10 november.

 

VEGETARISKT

Mer än Mat – MäM är en vegetarisk och vegansk restaurang i Växjö med fokus på hållbarhet och lokalproducerat. Restaurangen är belägen vid sjön Trummen i Italienska Palatset. Under sommaren kommer de att driva verksamhet i Ekobacken.

Kafé de luxeKafé de luxe är en mötesplats för Växjös mat- och kulturfolk. Närproducerat och i största möjliga mån ekologiskt på menyn. Vegetariska ”Sköna gröna” och veganska ”Florans frestelse” finns på lunchmenyn och Aftonmenyn har ett stort vegetariskt utbud.

Izakaya Moshi – Japansk pub med inspiration från Japan, Korea, Kina och Vietnam. Izakaya Moshi serverar smårätter som kommer ut allt eftersom och det finns ett stort urval av vegetariska rätter och veganska alternativ.