Skönhet från insidan och ut

Solkyssta kinder, röda läppar och stämningsskapande dofter. Grand Samarkands skönhetsexperter delar med sig av sina bästa tips.

Vårens och sommarens fräschaste skönhetstrender

Intresset för varugruppen Hälsa & Skönhet ökar från år till år. Det visar inte minst Grand Samarkands egna kundundersökningar. Hur kommer det sig tror ni?

Angelina:

Jag tror att inställningen till skönhet har förändrats mycket tack vare sociala medier. Många yngre är väldigt pålästa och medvetna. Även övriga medier påverkar. På senare tid är det till exempel många som efterfrågat samma läppstift som Noora i tv-serien Skam.

Birgitta:

Intresset är jättestort, både för make up och vårdande produkter. Fast den lite äldre målgruppen letar kanske inte efter nyheter på samma sätt som den yngre. Hittar du en favoritprodukt håller du gärna fast vid den.

Malin:

Även bland männen ser vi ett ökat intresse inte minst när det gäller hudvårdsprodukter vilket är kul. Här kan tröskeln ibland vara lite högre, men när männen väl provat en produkt och fastnat för den så kommer de gärna tillbaka.

Vad är ert bästa tips för att känna sig fin?

Angelina:

Att man tar hand om både insidan och utsidan. Ser du till att hitta tid för dig själv kommer skönheten naturligt och den make up man lägger varje dag ser ännu snyggare ut. Allt hänger ihop.

Birgitta:

Att verkligen ge sig själv tid är a och o. Allt går så snabbt idag, det är massor med surr runtomkring hela tiden och många gånger springer vi bara på. Mitt bästa tips är att ta ett långt bad, att se till att äga sin egen tid – och andas.

Malin:

Ja, hur vi mår på insidan speglar utsidan mer än vi tror. Något annat som påverkar välbefinnandet mycket är olika dofter. Allt från parfymer till doftljus och olika rumsdofter. Att andas in en avslappnande doft gör till exempel att du känner dig klarare i huvudet och musklerna slappnar av.

Vilka trender ser ni i vår och sommar?

Angelina:

Dels ser vi den ljusa, skira och rosa looken, men vi ser också det lite mer extrema med färgstarka ögonskuggor och läppstift. Något som varit populärt ett tag, och som fortsätter att vara det framöver, är matta läppar i olika färger.

Birgitta:

Det kommer massor med spännande nyheter, exempelvis mycket pigmentrika läppstift i olika färger. Rougen kommer att läggas på lite annorlunda sätt, lite längre upp, och det blir en hel del skimmer och lyster.

Malin:

Till våren och sommaren är det många som efterfrågar den naturligt solkyssta känslan, det ska se fräscht ut och inte för mycket. Men trendigast är ändå den egna personligheten och att man hittar färger och produkter som man trivs med. Det är det som är så kul, det finns inga begränsningar för vad du kan göra.

På bild från vänster: Birgitta Karlsson (franchisetagare The Body Shop), Angelina Nyholm (butikschef Kicks), Malin Gustafsson (butikschef Rituals).