Shoppingweekend i Växjö

Shoppingweekend

GULDKORN I CITY 

Skyltfönstren i city bjuder på en perfekt shoppingkuliss. Butiksutbudet för den designmedvetna är överraskande brett med välkända varumärken och nischade butiker sida vid sida. Slink in på H&M Home på Storgatan, få inredningstips hos Tyg & Design på Klostergatan eller pimpa ljussättningen där hemma med designklassiker från välrenommerade Växjö Elektriska. Listan på lockande citystopp kan göras lång.

CHECKA IN PÅ DESIGNHOTELL

Efter en heldag med shopping är du väl värd att sjunka ner i soffan framför brasan i takbaren på PM & Vänner Hotel. Hotellet i sig är en upplevelse i världsklass. Stilrent och genomtänkt ner i minsta detalj. Kända formgivaren Ingegerd Råman ligger bakom inredningen med exklusiva material som golv av ek från de småländska skogarna och badrumsdetaljer i kalksten från Öland. Bara en sån sak som att de har en egen blomsterbutik – Flora PM & Vänner – som smyckar hotellet med snittblommor och växter efter årstid.

SMÅLANDS MODERNASTE GALLERIA

Ett lååångt stopp på Grand Samarkand är ett måste för en fulländad shoppingweekend. Spännande utbud och bekväm shopping med ett 70-tal butiker, kaféer och restauranger under samma tak. Hitta inredningsdetaljerna som faller just dig i smaken hos unika pärlor som Majkens Rum eller hos de stora kedjorna. Lagerhaus, Indiska och Hemtex är några i raden.

SLINK IN-MIDDAG PÅ IZAKAYA 

Izakaya Moshi har tagit den japanska pubmaten till Växjö, och gjort det med bravur. Med vällagade asiatiska smårätter i fokus har de blivit en av Växjöbornas solklara favoriter och prenumererat på White Guide-rekommendationer de senaste åren. Matupplevelsen förstärks dessutom av genomtänkta val i samma asiatiska stil när det gäller inredning, porslin och personalens klädsel.

VÄXJÖ ART SITE 

Mixa shoppingen med en konstrunda i egen takt. Runt Växjösjön sträcker sig konststråket Växjö Art Site. Perfekt för en promenad i solen. Njut av bland annat omdebatterade verket Pissed Elin och den gigantiska Discokulan. Vill du utforska vidare hittar du mer i gratisappen Offentlig konst i Växjö.

AVSLUTA KVÄLLEN MED EN PREMIÄR

Låt dig underhållas, utmanas eller kanske upplysas av föreställningar på någon av Växjös sprudlande kulturscener. Konserthuset bjuder på allt från magi med Brynolf & Ljung till rysk världsklassbalett. Eller varför inte låta dig omslutas av biomörkret med en stor popcorn i knät och action, drama eller komedi på duken.