Skrinna på spegelblank is

Det ser så elegant och avslappnat ut där de far fram över de blanka isarna.

Långfärdsskridsko

Långfärdsskridskoåkarna syns på de flesta sjöar runt Växjö när isen ligger. Vår egen juvel Helgasjön är perfekt för en längre dagstur och det finns många ställen som lämpar sig för att starta turen på, till exempel Öjaby badplats, Sandsbrovikens båtklubb eller från Åby. Riktigt perfekt blir turen med en matpaus över öppen eld längs vägen. Njut vid någon av Växjös många iordningställda grillplatser som ligger sjönära. Tack vare det stora intresset för skridskoåkning i trakten finns det alltid trevliga åkare att ta sällskap av på turen, såväl mitt i veckan som under helgerna. Via Långfärdsskrinnarna i Sydöst kan du ta del av pålitlig israpportering från deras många isspanare.

CITYNÄRA TURER PÅ SKRIDSKO

Med Växjösjön precis intill centrum har vi lyxen med stadsnära naturis så snart vintern levererar minusgrader. Ett stenkast från Växjösjön hittar du Trummen, där isen ofta lägger sig tidigt. Dessutom spolas en central rundisbana på Spetsamossen och en bana på Domprostmossen på söder när vädret tillåter.

Säkerheten först! 

För att göra skridskoturen ännu mer njutbar är det viktigt att ha tänkt på säkerheten innan man ger sig ut. Bär alltid isdubbar och visselpipa och ta med en mobiltelefon i vattentätt skal som du lätt kan komma åt. Ta sällskap av någon som har isvana så blir turen både trevligare och tryggare.