Ut i spåren

När snön faller över Växjö dröjer det inte länge innan skidspåren är dragna. Snöskotern med sin spårssläde brukar höras brumma så fort den första snön lagt sig.

Längdskidåkning

En snörik vinter blir spåren många och långa och här finns något för alla åkare. Staden bjuder på allt från kuperade elljusspår till flacka golfbanor vilket gör att gammal som ung, nybörjare som proffs kan ta sig ut på skidor. Golfbanorna är väldigt tacksamma för den som vill testa på skateskidåkning. De stora ytorna vid sidan om de dragna spåren ligger vidöppna för fristilsåkning. Efter turen smakar det extra gott med en kopp varm choklad eller varm mat på ett mysigt kafé.

GOLFBANORNA I VINTERSKRUD 

Golfbanorna Araby och Glasriket har vardera spår på kring 5 km. Araby ger något mer kuperad åkning än Glasriket som är nästintill helt flackt. Från Glasrikets golfbana öppnas vid god snötillgång en förbindelse till Trestugespåret i Fylleryd vilket gör att åkslingan blir hela 16 km lång. För den som vill ha mer kuperad åkning passar elljusspåret i Fylleryd utmärkt. Elljusspåret går också att koppla på Trestugespåret för en längre tur med blandad åkning.

Spårstatus -> skidspar.se