Pimpla på

Isfiske är en härlig aktivitet som passar hela familjen. Med en rejäl fikakorg och gott om kläder blir utflykten lätt till en heldagstur.

Isfiske

I sjöarna runt Växjö finns det gott om fisk av alla de slag. För den som inte har tillgång till båt är vintern perfekt för att ta sig ut på sjön. Isfiske är en härlig aktivitet som passar hela familjen. Med en rejäl fikakorg och gott om kläder blir utflykten lätt till en heldagstur. När man isfiskar borrar man eller hugger upp ett hål i isen. För att fiska kan man använda ett pimpelspö med drag. Det är viktigt att betet är litet eftersom fisken har mindre aptit på vintern. Den vanligaste fångsten vid isfiske är aborre och gädda. Det går också bra att ismeta. Passa på att njuta av en öppen eld vid någon av alla fina grillplatser som ligger sjönära.

Tips! Det är viktigt att vara varm om fötterna för att förhindra att kroppen kyls ner underifrån. Ett enkelt sätt att hålla sig varm ute på isen är att ställa sig på ett sittunderlag.

SÄKERHET

Säkerheten på isen måste alltid komma i första hand. Kontrollera alltid isens tjocklek före turen, bär alltid isdubbar och fiska aldrig ensam. Är du osäker på vilka isar som är pålitliga finns det god hjälp av få hos Långfärdsskrinnarna i Sydöst. De har isspanare som lämnar uppdaterade israpporter.