Mer multisport åt folket

Lisa Långström driver PepUp och håller på att sätta Växjö på multisportkartan. Hon själv beskriver sitt arbete på ett anspråkslöst sätt; "Jag hjälper människor ut i naturen".

Lisa Långström jobbar med att sätta ord på sånt som är roligt utomhus

Lisa Långströms företag PepUp, som hon startade för fyra år sedan, arrangerar två multisporttävlingar i Växjö: Växjö360 på våren och Beast of Sweden på hösten. Lite grovhugget skulle man kunna säga att tävlingarna är en blandning av äventyrslek, orientering och uthållighetssport. Deltagarna tar sig fram till fots, klättrar, cyklar eller paddlar kajak i jakt på kontroller.

– Växjö360 är som en fritidsgård för vuxna. Det ska vara kul att komma ut i naturen. Jag jobbar med att sätta ord på sånt som är roligt utomhus. Det är vad vuxna behöver för att komma igång, säger hon.

CENTRUM FÖR MULTISPORT

När företaget var nystartat och hon skulle hålla sitt första multisportläger för tjejer sa hon till Smålandsposten att Växjö skulle bli ett centrum för multisport. När hon tittar i backspegeln idag, tycker hon att det har lyckats.

– Vi har gått från noll till massor. Vi får ut mycket folk i naturen.

När hon inte arrangerar tävlingar eller kurser hjälper hon myndigheter, organisationer och företag.

– Man vill att de anställda ska vara utomhus. Och det ska inte bara vara kanot, korvgrillning och vandring. Vi kör nya grejer: stand up paddle board, bouldring, matlagning utomhus. Inte på ett triangakök, utan för många personer.

Hennes eget intresse för att vara ute i naturen grundlades i barndomsåren i Växjö. Hennes föräldrar tyckte om att vara ute. Paddla kanot, eller bara ta en fika. Det var i trakterna runt Växjö och Åsnen. De gjorde saker tillsammans.

– Jag minns det som att vi var i nuet. Sen kom tonåren och då tappade jag det. Men det har kommit tillbaka nu när jag är vuxen.

Hon utbildade sig till ekonom och i sju år jobbade hon som planerare i ett industriföretag. Samtidigt var hon med i Lammhultscyklisterna. När hon var ordförande märkte hon att klubben växte. Till slut bestämde hon sig för att starta eget.

– Företagandet är en livsstil. Mitt företag och min fritid går ihop, säger hon.

 

Läs hela artikeln med Lisa här -> Mer multisport åt folket