Lekfullt på Krokodila

Ekologiskt, hållbart och pedagogiskt på Storgatan 33.

Leksaker och barnkläder i Växjö city

Krokodila på Storgatan är barnbutiken som har funnit sin nisch. Noga utvalda leksaker och kläder. Ekologiskt, pedagogiskt och hållbart. Det har gjort dem till en favorit både bland Växjöbor och långväga stamkunder.

För den som värderar snygg design och bra kvalitet högt är det lätt att shoppa loss på Krokodila. Det märks att det finns en tydlig tanke bakom varorna som fyller hyllorna i butiken. Det känns modernt och kul.

– Vi väljer med omsorg, helst är vi ensamma om varorna vi tar in. Min drivkraft är att skapa en annorlunda butik, berättar Annika Richardson som startade och har drivit Krokodila sedan 2003.

TYDLIG EKOTREND

Från början var butiken helt inriktad på leksaker. Efter ett par år öppnade Annika en systerbutik med barnkläder och efter ytterligare ett par år slogs de ihop till en affär. När vi besöker Krokodila håller Annika som bäst på att packa upp en ny kollektion från en av sina leverantörer.

– Våra kunder är trendmedvetna, så det gäller att vi hänger med. De senaste åren är det definitivt fokus på bra miljöval som har märkts tydligast. Exempelvis ekologiska produkter, material och förpackningar, säger Annika.

De flesta leksakerna har också en pedagogisk tanke. Det kan handla om färger, former eller någon annan anpassning för just den tänkta åldersgruppen.

 

STAMKUNDER SOM HITTAT RÄTT

– Många av våra kunder jobbar med barn. De vill ha bra kvalitet, saker som håller. Vi har genom åren skaffat ganska många långväga stamkunder från exempelvis Karlskrona, Malmö och till och med Stockholm. De kommer hit ett par gånger om året och handlar presenter och julklappar till alla barn eller barnbarn på en gång.