Kärlek till kulturen

Boka en get-away-weekend till Växjö och upplev kulturen på nära håll. 

Kulturweekend

KULTURELLT AHA!

Du är aldrig långt bort från kulturella utropstecken i Växjö. Oavsett om du väljer att läsa en god bok på stadsbiblioteket, strosa runt på Växjö konsthall, se en föreställning på Regionteatern eller njuta av tonerna inifrån Växjö Konserthus. Vår vackra stad är dessutom fylld till bredden med konst utomhus. Med appen ”Offentlig konst i Växjö” kan du utforska detta närmare via utstakade slingor runtom i staden. Det gillar vi!

SOV GOTT NÄRA SCENEN

Mysiga weekendboenden finns det gott om, både i stadskärnan och lite utanför. Om du vill ha nära hem efter kvällens kultur- och musikupplevelser tipsar vi gärna om Elite Park Hotel, som du hittar i direkt anslutning till Växjö Konserthus. Närmare scenen kan du inte komma – sweet dreams!

MAT, MÄNNISKOR, KULTUR

Kopplingarna mellan mat och kultur är många, men sällan blir det så tydligt som när du besöker Kafé de luxe. Växjös rebelliska och familjära uppstickare som välkomnar alla. Levande musik är ett vanligt inslag, och själva menyn är en kulturupplevelse i sig. Boka ett bord och låt matäventyret börja! Adressen är Sandgärdsgatan 19.

LUNCHJAZZ PÅ TAK

Varje lördag kl 13–15 bjuder jazzpianisten Hubert Szymczynski med vänner på jazz i baren på PM Hotel TAK. Sippa på en Mint Julep, luta dig tillbaka i de mjuka designersofforna och dröm dig bort till New Orleans. Inträdet är fritt och atmosfären likaså.