Härlig getaway weekend i Växjö

Härlig getaway weekend i Växjö

HITTA JULLUGNET PÅ HOTELL

Det finns väl inget härligare än att fly julstressen med en weekend på bortaplan. I Växjö erbjuder hotellen paket med olika inriktningar, allt från en avkopplande spaupplevelse till romantisk weekend. Varför inte boka PM & Vänner Hotel, som utsågs till Sveriges bästa hotellupplevelse 2019. Slappna av i spa-delen, ät en god bit mat och avsluta med en iskall cocktail framför brasan.

PRICKA IN VINTERNS PREMIÄRER

Växjös kulturscen blommar, även vintertid. Välj bland lokala aktörer, stora artister och internationella gästspel. Teater, dans, konserter, stand up, konstutställningar och mycket mer. Surfa in på sajterna för exempelvis Regionteatern och Växjö Konserthus och boka in vinterns evenemang.

GULDKORN PÅ SHOPPINGRUNDAN 

I Växjö kan du shoppa hela veckan lång. Här samsas välkända butikskedjor med personliga specialbutiker. Växjö Elektriska, Åhlens och Brothers är exempel på butiker som du hittar i mysiga city. På Grand Samarkand kan du uppleva en av landets modernaste gallerior med butiker som Cubus, Lagerhaus och Bergqvist Skor. Om du vill slippa trängas kan vi tipsa om en shoppingrunda tidigt på förmiddagen eller sent på eftermiddagen. Ta din tid och pausa för en fika eller lunch.

UNNA DIG EN GOFIKA

Visst är fikapausen ett givet inslag i en riktigt lyckad shoppingdag? Tur då att Växjö är en riktig fikastad med mängder av mysiga kaféer att upptäcka. Här kan du utforska en perfekt mix av prisade konditorier, ekologiska kaféer och trendiga kaffebarer. PM Bröd och Sovel, Bönan & Mustaschen och Oas är tre exempel, och det finns många fler att upptäcka.

PROVA NÅGOT NYTT

Nya intryck, smaker och dofter hör en weekend getaway till. I matstaden Växjö hittar du flera prisbelönta gastronomiska restauranger som tar plats i White Guide. Många av dem erbjuder prisvärda provmenyer med fokus på närproducerad mat och dryck. Om du söker hemmakänsla, fast borta, tipsar vi om charmiga Villa de Luxe. Här finns ingen traditionell meny utan personalen dukar upp och bjuder på brakmiddag med rätter för säsong. Smaklig spis!

FROSTIGT ÄVENTYR

Få städer har liksom Växjö en naturlig isbana mitt i centrum. Så fort det blivit kallt och Växjösjön fryser fylls den med isprinsar och isprinsessor. Så snöra på dig skridskorna, ta några skär och runda sedan av med en kopp varm choklad eller något mer stärkande på något av stans kaféer eller restauranger.