Hållbar & härlig weekend i Växjö

Hållbar & härlig weekend i Växjö

HÖSTMYS PÅ EKOBACKEN

En av landets vackraste stadsodlingar hittar du på Östrabo ekobacke intill biskopsgården. Bara ett stenkast från city kan du handla närodlade grönsaker och höstblommor i allsköns alla färger. Butiken i Ekobacken är öppen oktober ut.

 

MATSTADEN VÄXJÖ

I Växjö hittar du stjärnkrogar sida vid sida med trendiga barer och mysiga fik. Många av dem fokuserar på närproducerat och vegetariskt så långt det går. Gillar du raw food, vegansk mat, fairtrademärkt kaffe och hälsosamma snacks kan vi tipsa om nyöppnade Oas. Ta plats i deras Instagramvänliga, färgsprakande miljö, beställ valfri smoothiebowl och låt smakäventyret börja!

 

LOPPIS POPPIS

Miljövänlig, unik och plånboksvänlig vintageshopping finns det gott om i Växjö med omnejd. Ett guldkorn är Östregård i Moheda. En numera klassisk antik- och loppmarknad påmaffiga 1 500 kvm, öppet på utvalda söndagar. Här hittar du alltid roliga fynd, oavsett om du letar efter antikviteter, prylar eller möbler.

 

SAY CHEESE!

Joels Ost är ostbutiken i Bländapassagen med fokus på hantverksost där djuren äter gräs och lever väl. Sprungen ur en alldeles speciell kärlek till ostar slog denna Växjöpärla upp portarna 2017, och har sedan dess vunnit en speciell plats i våra hjärtan. Välj, njut och bekanta dig med smaker och sorter som du inte visste fanns.

 

BÄSTA SHOPPINGRUNDAN

För dig som vill runda av helgen med en shoppingtur finns det flera mysiga alternativ. I Växjö City hittar du både välkända shoppingkedjor och små specialbutiker samlade runt trivsamma torg och vänliga gågator. Eller så tar du dig till en av södra Sveriges populäraste gallerior – Grand Samarkand.

 

SOV KUNGLIGT, ÄT GOTT

I Växjö tänker hotellen på miljön och du har alla möjligheter att bo, äta och njuta hållbart. På Teleborgs Slott, intill sjön Trummen, kan du bo i ett äkta slott, med lika vacker som hemtrevlig miljö. Njut av restaurangens vällagade menyer tillagade av råvaror från lokala producenter och råvaror efter säsong.

 

ÄVENTYR UTOMHUS

I Växjö skapar du enkelt ditt eget äventyr i skog och sjö. Cykla, klättra, simma, löp. Alternativen är både många och nära, året runt. Så klä dig efter väder och ge dig ut. Efter en svettig dag är det extra gott att bara softa i hotellpoolen, ta en drink och äta gott.