En helg i gröna Växjö

Gröna oaser i Växjö

Tillbringa en weekend i Växjö och utforska stadens gröna oaser. Här tipsar vi om några av dem.

GRÖNSKANDE PÄRLOR

Om du är ute efter skön avkoppling på rygg i gräset eller vill njuta av grönska och blomning finns det många alternativ att välja bland. Växjös parker är varierade och lättillgängliga. Rosenträdgården i Araby och den prisbelönta Linnéträdgården vid Trummen är två välbesökta exempel.

-> Växjöparker

TRÄDGÅRD DE LUXE

Ett andningshål, ett vattenhål och en garanterat grön oas mitt i city. Trädgård de luxe gjorde succé redan från start i fjol och kör nu sin andra säsong. En Pop up-Biergarten i Växjös hemligaste trädgård. De slår upp portarna vid fint väder och fokus ligger på öl och annan dryck samt enklare mat och fika. Skönt häng och så kan du lira boule förstås, bara en sån sak!

-> Trädgård de luxe

SHOPPA GRÖNT

Det är lätt att komponera bästa shoppingrundan i Växjö. Vill du ha en grön touch med blomster, trädgård, hållbart producerade kläder eller kanske fair trade-varor finns det många bra alternativ. I city hittar du exempelvis spännande butiker som Good shop, Krokodila och Söders blommor. Vill du uppleva alla fördelarna med en toppmodern galleria tar du en tur till Grand Samarkand. Där kan du dofta dig till nya favoriter på Gerdas Te & Kaffehandel, eller varför inte kika in på Clas Ohlson och shoppa allt som behövs inför en sommar i trädgården.

-> Grön shopping

KÄMPARGLÖD I BOOTKAMPEN

Vill du ha allsidig träning ute i det fria bara en kort promenad från centrum? Då rekommenderar vi några varv runt Bootkampen i bra tempo. En hinderbana på 250 meter med 15 olika hinder. Vi kan garantera ordentligt flås och chans till träningsvärk i muskler du inte ens visste fanns. Här på Kampaängen vid Växjösjön finns även planer för beachvolley och beachfotboll samt ett utegym.

-> Bootkamp Växjö