@govaxjo

insta_logo

Är du nyfiken på Växjö? På instagramkontot @govaxjo kan du varje vecka följa både kända och okända Växjöbor. De visar upp sin bild av Växjö och ger tips på smultronställen, allt från gatukonst till kvarterskrogar.

Vill du instagramma eller har tips på någon du vill se som instagrammare? Hör av dig till molly(at)vaxjo-co.se. Och du – tagga gärna dina egna Växjöbilder med #govaxjo

KOMMANDE INSTAGRAMMARE


VECKA 50 -> EMIL NORDESTEDT

Hejhopp! Emil Nordestedt heter jag och bor på ”Båten” Båtsmanstorget i Växjö. Är egenföretagare, skejtare och driver Fläkten – Växjö skatehall. Jag skaffade F-skatt för att enklare utföra uppdrag och lära mig nya saker! Hittills har jag jobbat med elektromagnetsproduktion, skateparksbygge, eventarbete, stugrenovering osv. osv. Fläkten – Växjö skatehall är ett perfekt spelrum för mer kreativa arbeten, där jag tillsammans med grymma vänner skejtar, filmar, fotar och gör faktiskt precis vad som kommer upp i huvudet. Allt är möjligt där! Just nu förbereder jag för traditionsenliga TOMTECUPEN, en av Sveriges större skateboardtävlingar som hålls nu på lördag. Känn dig välkommen och häng med på min vecka. Kommer bli grymt kul!


VECKA 51 -> CARINA SAMUELSSON

Hej Carina Samuelsson heter jag. Jag bor på Östra Lugnet, är gift med Håkan och har en dotter som heter Hanne. Jag är präst i Växjö domkyrka. Under vecka 51 får du möta mig och en del av det som jag jobbar med så här nära jul. Vi ses!


FÖREGÅENDE INSTAGRAMMARE

Vecka 49: Jens Pehrson

Hej! Jens Pehrson heter jag. Journalist som tidigare i år tog steget över till marknadssidan på tidningen. Arbetar främst med det vi kallar för läsaraffären, alltså hur vi får människor att läsa och betala för det vi skriver.

Veckan i bilder kommer att bjuda på en och annan inblick bakom kulisserna på Smålandsposten, lite arkivdyk och annat smått och gott.

Vecka 48: Petter Ericsson

Hej! Jag heter Petter Ericsson och arbetar som programansvarig på Kulturparken Småland. Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa många duktiga, kunniga och intressanta personer. Ibland är dom verksamma i Växjö och ibland är det personer som gör tillfälliga gästspel här. Jag planerar och producerar föreläsningar, visningar, konserter, teaterföreställningar, mässor och event på Kulturparkens samtliga arenor. Ibland är det för fem åhörare och ibland är det för 8.000 besökare. Under veckan får du följa mig och se de människor jag möter.

Vecka 47: Tea Karahalilovic

Mitt namn är Tea Karahalilovic och jag är 19 år gammal. Jag är född och uppvuxen på Hov här i underbara Växjö. Jag jobbar som inspiratör på Ung Företagsamhet Kronoberg, där jag stortrivs! Min fritid spenderar jag gärna med nära och kära samt spela fotboll i Räppe GoIF:s damlag. Häng med mig denna vecka!

Vecka 46: Johan Swedenborg

Hej Växjö! Jag heter Johan. En färgstark höst kommer under min vecka bli ganska grå. Förhoppningsvis inte innehållsmässigt, men bildmässigt. Fotograferar nämligen en hel del i svartvitt. Kommer bjuda på inspel och tankar från min vecka, som vanligtvis handlar om att hitta balans mellan jobb, familj, aktiviteter och återhämtning. Jag jobbar till vardags som marknadschef för snabbväxande Fortnox, har fru och två barn, spelar tennis så fort tillfälle ges eller ger mig ut på löprundor runt om i vår fina stad. Bring it on!

Vecka 45: Sebastian Sundberg

Mitt namn är Sebastian Sundberg. Jag är en glad 25årig Växjöbo, och här har jag levt sedan första andetaget. Jag har ett helt fantastiskt jobb i PARTAJ-butiken i centrum, där jag är Butikschef, A.K.A Kalas-mästare. Min lediga tid fyller jag med musik, sång, vänner, fest, glädje och mängder av kärlek. Tillsammans med min sambo Elin och katterna Billman och Heavy bor jag i en mysig stuga från 1870 på Söder.
Hoppas vi ses och hörs under min vecka.
Frid!

Vecka 44: Malin Brorsson

Hej allihopa och välkomna att följa min vecka på @govaxjo!

Mitt namn är Malin Brorsson och jag är Växjöbo sedan åtta år tillbaka då jag lämnade Höglandets metropol – Nässjö. Jag bor på Väster tillsammans med min man Alexander och vår Golden Retriever Valle. Jag jobbar till vardags på Global Invest som finansiell assistent.

När jag inte jobbar går mycket tid till långpromenader i och runt Växjö bland alla härliga höstfärger, lyfta tungt och svettas på Crossfit Linné, min familj och mycket annat. Till helgen är det den årliga hundutställningen i Tipshallen. Vi kanske ses där?

Vecka 43: Joel Löndahl

Joel Löndahl heter jag och jag är Teleborgaren som sedan ett år tillbaka driver den lilla men ack så personliga ostbutiken Joels Ost. Butiken ligger belägen i mysiga Bländapassagen och fokus ligger på ostar gjorda för hand ifrån små gårdar. Denna veckan får ni följa mig och mitt dagliga arbete i ostarnas Växjö.

Vecka 42: Mia Lundholm

Agilitybesatt vegan som jobbar som projektledare inom reklam och kommunikation. Fritiden ägnas åt hundliv och experiment i köket. Trivs utomhus och har så gott som alltid en hund i närheten. Väljer naturen eller agilityplanen före staden 9 gånger av 10 och stortrivs att bo i just Växjö. Det finns ju liksom allt här som jag gillar, förutom hav och fjäll men det går det ju att resa till istället. Favoritplatsen är Bokhultet och jag har troligtvis utforskat varenda vrå av området. Min Växjö-vecka på Insta kommer fyllas av just natur, kanske lite mat och troligtvis en och annan hundbild 😉

Vecka 41: Anne Marchal

Jag är journalist, egen företagare, mediakonsult och hundägare. Älskar allt som gör livet och vardagen enklare och roligare. Jag testar att göra saker på mitt sätt, nytt och lite oväntat crazy i ”Annes Supertips” på sociala medier. Att rosta getingar tex eller göra eget, billigt nyårsbubbel i kolsyremaskinen. Och visste ni att man kan spraya guldfärg på precis allt i Guldstaden Växjö? Ja nästan allt i alla fall. Kanske inte hunden…

Vecka 40: Constanza Isla Venegas

Hej, Constanza här!

Jobbar som språk- och bildlärare på Fagrabäckskolan samt som publikvärd och konstpedagog på Växjö Konsthall. Min fritid spenderar jag gärna i lugn och ro med vänner, familj eller en bra bok. Men självklart blir det några timmar i veckan framför en film eller serie också. Annars hittar ni mig promenerandes runt Växjösjön eller på ett av stadens trevliga fik!

Mer av mig och mina påhitt får ni se när jag tar med er på alla mina strapatser i Växjö vecka 40.

Vecka 39: Fredrik Lundgren

Hej! Fredrik Lundgren här som ska styra detta kontot i en vecka! Är en 25 årig kille som spelar mittback för Östers IF. Kommer ifrån Ingelstad där jag började min fotbollskarriär och har sedan spelat för Östers IF, Ängelholms FF, IFK Värnamo och nu efter 4 år så är jag tillbaka i Östers IF.

Vecka 38: Charlotte Renström 

Hej Växjö! Jag heter Charlotte Renström och är student vid Linnéuniversitetet, där jag studerar statsvetenskap och språk i ett program som heter Internationell administration. Under vecka 38 får ni följa med in i den berömda campusbubblan, där jag som utböling – rötterna sträcker sig egentligen till Skövde och ”schlätta” – tillbringar mycket av min tid, men vi ska också stifta bekantskap med andra pärlor jag råkat på under min tid här i Växjö. Yes! Det blir kul!

Vecka 37: Evelina Nilsson

Hej alla fina, mitt namn är Evelina Nilsson. En skånetös som efter många om och men landat i underbara Växjö, närmare bestämt i Sandsbro. Här bor jag tillsammans med min sambo och våra två söner.

Jag är VD och delägare i POÉ Interiör, där jag jobbar som oberoende inredningskonsult. Bjuder in er till en kreativ vecka med färg och form, de småländska skogarna och säkert en och annan fotbollsträning. En blandad kompott av min vardag som småbarnsförälder och egenföretagare med allt vad det innebär. Nu kör vi, välkomna till mitt Växjö!

Vecka 36: Fanny Dusak 

Hej! Mitt namn är Fanny Dusak. Jag är 22 år och jobbar som kock, fotograf och växthusansvarig på PM och Vänner här i Växjö.

Vad roligt det ska bli att få dela mitt Växjö med er. Min fritid spenderar jag på mina vänner/familj, gitarren, fotograferingar, tennis, köket och mina två katter. Jag kan förvarna redan nu att det kommer komma upp en och en annan kattbild!

Vecka 35: Molly Bergvall

Hej! Molly Bergvall heter jag! Jag jobbar som kommunikatör på Växjö & Co, älskar träning och mat! Dessa dagar får ni följa med på vad som händer i mitt Växjöliv.

Vecka 34: Noora-amelie Rehn

Hej vänner,

Mitt namn är Noora-Amelie, det känns fantastiskt spännande att få dela mina bilder med er. Under min vecka på govaxjo kommer ni att få följa med mig till Växjös mysigaste ställen, det kommer att bli mycket bilder och en del poesi, vilka är mina största intressen. Peace &Love ? Noora

Vecka 33: Linda Himsel

Hej! Mitt namn är Linda Himsel och denna veckan är det min tur att ha #govaxjo Så roligt det ska bli och jag hoppas ni tycker det är spännande att följa min vardag! Jag bor utanför Växjö, på landet i Lerike, med min man och tre fina små barn. Smilla 9, Charlie 6 och Oliver 3. Jag har 2 jobb! Driver mitt egna företag som fotograf @himselphotography och sedan är jag kommunikatör på @växjöcity Häng med på en varierande vecka i mitt liv, såhär ser det ut!

Vecka 32: Fredrika Ehrner 

Jag heter Fredrika H Ehrner. När jag arbetar hittar du mig på kommunikationsbyrån GoBrave där jag jobbar som projektledare. På fritiden hänger jag mest på en liten hästgård i Kårestad, där jag bor med min man och våra två döttrar.

Med fyra tävlingshästar hemma i stallet blir det såklart ganska mycket som kretsar kring dem (hästarna alltså). Så under min vecka här på @govaxjo tänkte jag bjuda med dig på en resa som ponnymamma och specifikt till dagarna som funktionär när Karl-Oskar Cup, en av Sveriges största ponnytävlingar, går av stapeln på Värendsvallen. Välkommen till min vecka!

Vecka 31: Hampus Schreiber

Hej alla glada Växjöbor och vad trevligt att just jag ska få dela med mig vad jag gör när jag är i min hemstad i Växjö. Mitt namn är Hampus Schreiber. Jag jobbar just nu som artist på Park Lane show uppe i Göteborg, svänger runt i södra Sverige med mitt egna coverband Uncover och är just nu precis hemkommen från Göteborg till familjen för att spela Roger i musikalen Rent här i Växjö som har premiär 27 juli på Växjö Teater.

Ni ska få följa mig under repveckan med Rent, med mitt band Uncover och olika ställen som jag tycker om runt om i Växjö. Hoppas vi ses under min vecka, gå in och följ! #govaxjo Allt gott! @hampusschreiber

Vecka 30: Naem Droubi

Hej! Jag har fått äran att träffa och betjäna många av Växjös invånare i mitt jobb. Om vi inte har träffats tidigare så här är lite info om mig 🙂 Naem heter jag och kommer från Syrien. Jag flyttade till Sverige och till Växjö för 5 år sedan.
Jag jobbar som Apotekschef på Kronans Apotek Linnégallerian. På min fritid gillar jag att laga mat, koppla av framför TV:n eller så hittar ni mig ute och går i stan eller runt sjön. Under vecka 30 kommer ni att följa mig i min vardag på jobbet och min fritid.

Vecka 29: Erik Jonsson

Hej jag heter Erik och jag ska börja tredje året på gymnasiet. Under denna veckan kommer ni få chansen att följa med i mitt vardagsliv. Det blir såklart lite jobb men det ska vi nog klara av. Stora delar av min fritid ägnar jag till sport och träning, men hjärnan får inte bli slö så en och annan bok blir det också. Hursomhelst så hoppas jag att ni är lika taggade på min vecka som jag är.

Vecka 28: Gustav Hector

Hello Wexiö! Mitt namn är Gustav Hector och jag är kock och driver restauranger i Växjö och Malmö. Andra nöjen i livet är att vara basist i Bullet, folkparksdirektör, butiksbiträde och skrotnisse.
Ni kommer säkert få följa med mig på bygget av vår nya restaurang, kanske på motorcykeltur med min fästmö, eller på en loppisrunda och med största sannolikhet på någon form av galej. Mat, dryck, dans och massor med trams!

Vecka 27: Hanna Göthberg

Hallå där kära Växjöbor! Mitt namn är Hanna Göthberg, en 22årig artist, låtskrivare och egenföretagare. Det är en stor ära att få visa Växjö ur min synvinkel under mina sista veckor här, innan det bär av mot LA – där jag ska följa min stora musikdröm. Häng med! Nu kör vi 🙂 @hannagothberg #govaxjo

Vecka 26: Elin Herrlund

Hej på er alla härliga människor i Växjö!
Mitt namn är Elin Herrlund och jobbar som säljchef på Ticket Privatresor i Växjö City. Jag kommer ursprungligen från Ystad, men flyttade hit för ett år sedan till min sambo.
Jag har bott nästan 6 år utomlands och har jobbat inom resebranschen i hela mitt vuxna liv på olika platser. Men nu har jag landat i underbara Växjö och under min vecka på #govaxjo får ni följa med på en resa i City och till olika smultronställen som jag upptäckt under året jag bott här, men självklart får ni även komma in bakom kulisserna i butiken och hälsa på mig och mina grymma kollegor som är en stor del av mitt liv och vardag. Kanske delar jag med mig av ett och annat sommarrecept också eftersom jag (min sambo) är en hejare i köket!
Välkommen till min fartfyllda vecka i Växjö!

Vecka 25: Emil Holmgren

Hej och välkomna till min Instagram-vecka hos @govaxjo!
Emil Holmgren heter jag och jag flyttade till Växjö från Falun för två år sedan. Till vardags arbetar jag som klubbchef för Växjö Tennissällskap (@vaxjots) och denna vecka ska ni bland annat få hänga med mig på det sommarläger som vi arrangerar, plus mycket annat. Välkomna!

Vecka 24: Jennie Nordin

Hej! Jennie Nordin heter jag som ska ta över den här veckan på #govaxjo. Jag är 25 år gammal, fotbollsspelare och ursprungligen från Stockholm. Efter två år med spel i Norge, valde jag i januari att flytta tillbaka till Sverige igen och landade därför i Växjö DFF som debuterar i damallsvenskan i år. Ni kommer att få följa med mig i en vecka full av fotboll och träning såklart, men även i min vardag där jag bl.a. tillsammans med klubben driver ett integrationsprojekt. Förhoppningsvis ska jag även hinna med lite gofika och att visa upp några av mina favoritställen här i stan. In och följ så ses vi!

Vecka 23: Jessica Sundberg

Hej! Mitt namn är Jessica Sundberg och sedan 30 år bor jag på Söder tillsammans med Ola och våra två katter. Kommande vecka får ni följa min vardag. Det kommer troligen bli en salig blandning med allt ifrån ”kändiskatten” Zingo, söner, träning och barnbarn till Växjö city, fastigheter och kanske lite handboll. Så välkomna att följa min vecka på #govaxjo !

Vecka 22: Peter Lönn

Mitt namn är Peter Lönn och jag jobbar som friluftssamordnare på Växjö kommun. Hunnit bli 51 år och trivs tillsammans med min familj på Teleborg sedan 2002. Här finns gott om rundor för dagliga hundpromenader med Malte, som precis som jag älskar att vara ute i det gröna. Cyklar gör jag nästan överallt i staden men helst snörar jag på löparskorna för en tur terränglöpning. Föreningsliv har varit en stor del i mitt liv och numera är jag tränare för nästa generation medel-långdistanslöpare i IFK Växjö.

Som en tjuvstart till min govaxjo-vecka invigs Åsnens nationalpark 25 maj. Landets 30:e nationalpark ligger nära och är väl värd ett besök hela året. Häng med ut i gröna Växjö!

Vecka 21: Elias Wallin

Hej! Jag heter Elias Wallin och går sista året på Katedralskolans estetiska program med inriktning musik. Denna veckan ska ni få följa mig i min fritid, i min skola och när jag jobbar inför premiären av mitt gymnasiearbete Newsies in Concert. Häng på!

Vecka 20: Malin Friman Mossblad

Hej allesammans! Malin heter jag, bor i Växjö med min sambo i en teak- och populärkultursinredd lägenhet. Mina intressen är många, men quiz, mat, teater, dans, tv-serier och escape rooms ligger högt på listan! Under min vecka så kommer ni få följa med mig på mina olika jobb och aktiviteter med bland annat barnteatern Mamma Mu, danspasset sh’bam och andra saker jag tycker om att syssla med.

Vecka 19: Suzana Mocevic

Hej kära vänner! Mitt namn är Suzana Mocevic, Växjöbor med starka rötter till mitt andra hemland Bosnien. Jag har nämligen bott lika många år i båda länder. Jag är både och, inte antigen eller i det mesta i mitt liv. Ni kommer under min vecka framför allt följa mig i mitt ideella arbete som ordförande för Växjö Pride. Jag jobbar till vardags på Växjö kommun med frågor som rör mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Jag hoppas att jag under min vecka ska visa er en sida av Växjö som kommer göra er stolta, stolta över att vara just Växjöbor. För speciellt denna veckan så är jag otroligt stolt över att få spendera mitt liv i den här staden.

Något som ni inte känner till om mig är att jag spelat fotboll i Bosniska landslaget, men det är snart preskriberat. Så kära vänner nu kör vi! Happy Pride!

Vecka 18: Elin Sandberg
Mitt namn är Elin Sandberg. Jag bor i Vederslöv tillsammans med min sambo och 3 barn i åldrarna 2, 4 och 7 år. Vi har en hund och 2 katter. Man kan väl säga att jag är en mångsysslare. Ni kommer att få följa mitt liv som handlar om jobb i form av kanslist på IFK Växjö där jag just nu håller på att avsluta min anställning. Jag har precis börjat en anställning som personalansvarig på Uniflex Bemanning. Utöver detta är jag projektledare för Vårruset i Växjö, som går av stapeln 9e maj så min vecka här på @govaxjo kommer att handla lite om de sista förberedelserna inför det. Jag är dessutom även student på Linnéuniversitetet, jag läser sista året på Human Resource Management-programmet. Jag driver även en motionssektion i Vederslöv/Dänningelanda Idrottsförening där vi bedriver barngympa och vuxenträning. Jag gillar att träna, vara ute i naturen, umgås med vänner och en massa annat. Det ska bli spännande att dela min vardag med er!
Vecka 17: Oskar Wijk
Hej, Oskar Wijk heter jag, välkommen till min vecka här på @govaxjo.
Ni kommer få följa mig i min vardag som består av mitt spännande jobb inom besöksnäringen på Destination Småland och en hel del träning. Träningen kretsar kring simning, cykling och löpning… någon som kan gissa vad jag är anmäld till? 😉
Vecka 16: Annika Fritzson
Jag heter Annika Fritzson och jag älskar våren, musik och att lära mig nya saker. Jag har två söner som är 10 och 16 år och vi bor i Ör som ligger norr om Växjö.
Jag har ett väldigt roligt och omväxlande jobb som musiker i svenska kyrkan. Där får jag träffa en massa härliga människor i olika sammanhang. Under min vecka ska ni få följa mig i min vardag och eftersom jag tycker det är roligt att fotografera så det kanske dyker upp en och annan gammal bild också. Vi ses!
Vecka 15: Suzanne Beving

Hej,

Mitt namn är Suzanne Beving och jag bor mitt i Växjö med min sambo och vår 8-årige son. Jag är en glad livsnjutare som tycker om god mat (både äta och laga den:) och gott vin. Gillar att träna, resa och umgås med min familj och mina vänner.

Under denna vecka får ni följa med mig på jobb, Lakers, aktiviteter och säkert en och annan matbild kan det bli. Varmt välkomna, nu kör vi!

Vecka 14: Nina Sterner

Hej!

Nina Sterner heter jag, blir 56 i år, bor mitt i Växjö med min man Peter. Ni ska under veckan få följa mig i alla mina roller som kvinna mitt i livet; mamma, fru, farmor, svärmor, hotellchef mm. Då kör vi väl igång, välkommen till en ny vecka!
Vecka 13: Kenton Sutcliffe
Hi, My Name is Kenton. I moved to Sweden 4 years ago for school when I was 23. I have graduated since then and am currently working at Izakaya Moshi. I enjoy seeing new places and being with my friends. I am a big movie buff and really enjoy relaxing and playing video games. My Swedish is slowly improving but it can be difficult to think both in Swedish and English sometimes. I really enjoy Växjö since it has a small town feel even with all the recent expansions.
Vecka 12: Sofia Asplund

Jag heter Sofia Asplund och jobbar i Hållbarhetsgruppen på Växjö kommun. Jag är 36 år, född och uppvuxen i Växjö och flyttade tillbaka till trakterna igen för några år sedan. För att jag tyckte Växjö kändes som en ganska lagom stor stad med goda ambitioner i miljöarbetet och med mycket fin natur lättillgängligt, vilket passade mina intressen bra! Nu bor jag i Lädja ett par mil norr om Växjö, med mina två barn. Förutom att jobba på Växjö kommun håller jag också på med terrängodling och odlar mycket!

V.12 är det Earth Week, som jag är projektledare för. Så veckan kommer handla en del om Earth Week men även en del annat. Välkomna att följa!

Vecka 11: Patrik Tidåsen

Hej! Patrik Tidåsen heter jag och bor på Hovshaga i Växjö. Jag är pappa till 3 pojkar i åldrarna 11-15 och har en pojkvän som är 45 J.

Från början kommer jag från Tidaholm, och har också hunnit med att bo i Stockholm ett par omgångar. Första gången jag flyttade till Växjö var jag bara 16 år. Varje gång jag flyttat härifrån har jag kommit tillbaka, för jag har alltid trivts så bra i den här staden. På dagarna jobbar jag på Länstrafiken, där jag är avdelningschef på trafikavdelningen. Jobbet handlar mycket om hur Växjö ska kunna fortsätta att växa och bli en än mer attraktiv stad. Jag triggas verkligen av att vara del av något som utvecklas och förändras hela tiden.

Vecka 10: Emma Rosenqvist
Hej Växjö!
Emma heter jag och är 31 år, kommer från Norrhult men bor i Växjö med min sambo.
Jag är sen i september delägare på Skåres Konditori och detta gör jag tillsammans med min familj.
Denna veckan tänkte jag bjuda på min vardag. Tidiga morgnar på konditoriet till sena träningspass på gymet, planering och resan till en magisk kväll för Matnatten här staden!
Också gemenskapen med familjen och vänner.
Vecka 9: Oliver Bohm
Hallå där!
Oliver Bohm är mitt namn, 25 år och är ursprungligen från Karlstad. Jag har dock bott här i Växjö i snart två år. Mitt yrke (om man nu kan kalla det för det) är hockeyspelare! Som ni ser på bilden har jag turen att få tillhöra Växjö Lakers och under min vecka ska försöka ta er med bakom kulisserna och visa hur det ser ut inom våra väggar. MEN också visa vad jag har för andra intressen och vad jag gillar att göra i Växjö!
Allt gott så länge, hoppas vi ses och hörs!!
Mvh Bohmen

Vecka 8: Gudny Petersson

Jag heter Gudny Petersson, född på Island och jobbar som fritidsledare i Växjö kommun. Jag håller till på BG, Bergendahlska gården, och Ringsbergskolan dagar och kvällar. Vecka 8 är det sportlov och då kommer det att hända en massa roliga aktiviteter för våra ungdomar. Så ni kommer att få följa med mig på en fartfylld vecka. Jag har fyra vuxna barn med familjer, 9 barnbarn, så jag har inga problem att fylla min fritid. Träning och att träffa vänner är också viktigt för mig.

Vecka 7: Jennifer Sofianidou 

Jag heter Jennifer Sofianidou och är en nybliven 18 åring! Jag är pratsam och positiv och tar gärna för mig:) På fritiden driver jag UF-företaget Amphora Design och spelar basket i Växjö Ravens damlag. Jag umgås gärna också med mina kompisar, min pojkvän och min familj!

Vecka 6: Peter Iburg

Hej, jag heter Peter Iburg och jag har i hela mitt snart 49-åriga liv bott i Växjö. I 20 år, fram till 2012, jobbade jag som säljare, VD och de sista 10 åren som delägare i företaget Fresh AB i Gemla. Under denna period reste jag väldigt mycket utomlands i jobbet. Därför känns det nu jättebra att driva några olika mindre företag i bygg- och fastighetsbranschen på hemmaplan i Växjö. Min fritid räcker numera till för en hel del semesterresor, jakt, golf, sommarstugan och enstaka tennismatcher. God mat och dryck är också något jag prioriterar högt. Jag är även en engagerad Växjö Lakers supporter och medlem i dess styrelse. Min familj består av min fru, två utflyttade söner och vår lilla valp Cava. Ni är varmt välkomna att följa min vecka i både arbetslivet och i privatlivet och den ska förhoppningsvis kryddas med ett CHL-guld.

Vecka 5: Caroline Coucher

Efter många år som Växjöbo kan jag konstatera att jag har bott nästan lika många år i Småland som i Östergötland. Jag bytte Vadstena mot Växjö, öppet landskap mot skog, backpackertillvaro mot studentliv, handboll mot badminton.

Idag jobbar jag på kommunikationsavdelningen på Linnéuniversitetet där jag i huvudsak arbetar med universitetets gemensamma evenemang och projektleder Akademisk högtid. Under min vecka som instagrammare kommer ni bland annat att få följa med ”bakom kulisserna” på Växjökonferensen som i år genomförs för 30:e gången och arrangeras på Linnéuniversitetet.

En röd tråd under veckan kommer vara möten med andra människor, något som intresserar mig mycket. Ni kommer även få en inblick i mitt ideella engagemang på kvinnojouren Blenda.

Veckan i övrigt kommer innehålla en salig blandning av jobb, jouraruppdrag, ett och annat besök på stadens arenor, veckohandling, hundpromenader utan hund, vardagstricks, lite kultur och natur. Och min familj förstås. Sedan hoppas jag att ni kan tipsa mig om var man köper Växjös godaste semlor.

Mitt namn är Caroline Coucher. Gift och har tre barn i skolåldern. Välkommen till min vardag och mitt Växjö.

Vecka 4: Johannes Nordgren
Jag heter Johannes Nordgren och är företagare, entreprenör & musiker. Tillsammans med familjen är jag nyinflyttad i Lugnets park på Hovshaga, en skön vardagsoas precis brevid trädgården. Under min kreativa vecka kommer ni få följa mitt arbete som ägare och projektledare på Active Sound, idéell VD på SmålandOperan, körledare för Vocal Vibrations men också en hel del fritid. Jag har levt med scenkonsten i hela mitt liv så det kommer bli en hel del kultur i flödet. Mer säger jag inte, ses v. 4!

Vecka 3: Lovisa Back

En dalkulla som vuxit upp på östgötaslätten och som efter en vända på andra sidan Atlanten gjort ett stopp i Småland. Ett stopp som hittills varat i två år – detta tack vare Växjöbornas engagemang! Under min vecka får ni följa med mig i mina ideella engagemang, bland anat som redaktör för Ekoguiden Växjö samt som representant i styrgruppen för Växjö Fairtrade City. Det blir också en hel del kaffe. Mycket kaffe. Mitt namn är Anna Lovisa Back – till vardags endast namnet mellan A och B.

Vecka 2: Viktor Sundin

Hejsan! Under denna vecka får ni följa mig, Viktor. Jag jobbar som personlig tränare på Wellness Studio i Växjö sedan två år tillbaka och älskar att hjälpa mina härliga klienter att nå sina mål. Under min vecka kommer ni att få följa mig både i mitt arbete och min fritid, men oavsett vilket så utlovas mycket rörelse och träningstips på olika sätt och kanske också lite mat. Jag tror och hoppas att vi kommer få superkul tillsammans!

Vecka 1: Elsa Råhlin

Hej, mitt namn är Elsa Råhlin. Jag är 11 år och går på Växjö internationella grundskola i femman. Mina favoritämnen är slöjd, idrott och bild. Jag bor i Sandsbro med mamma Jessica, pappa Erik och lillasyster Signe. Vi har en katt som heter Aslan och en hamster som heter Hermione. På fritiden gillar jag att spela fotboll och vara med kompisar. Jag gillar också att baka och laga mat. På vintern gillar jag att åka skidor, skridskor och snowboard. Under min Instagramvecka ska ni få följa med mig på mitt jullov.

2017

Vecka 52. Christoffer Linnér

Mitt namn är Christoffer och jag är uppvuxen i Växjö. Numera bor och pluggar jag till jurist i Lund, men under julen kommer jag likt så många andra hemvändare tillbaka till Växjö för att umgås med familj och vänner. Under min instagramvecka utlovar jag noll selfies, lite mer eller mindre tråkig allmänbildning, några för många naturbilder och ett par tankar om hur man som utflyttad förhåller sig till sin barndoms stad. Det blir kul. Jag lovar. Vi hörs!

Vecka 51: Ulrika Åberg

Denna vecka får du följa mig – ett blont glädjefrö vid namn Ulrika Åberg men där ingen någonsin säger något annat än Ullis. För att göra en lång historia kort så har jag mitt hjärta i Växjö stad och min puls och vardag i Växjö City. Häng på för fort går det  

Vecka 50: Samdri Vairagi

Hej mitt namn är Samdri Vairagi, född och uppvuxen utanför Växjö, bott i stan i 9 år. Utbildad sommelier, med ett förflutet på stjärnrestauranger runt om i Norden, men är nu sedan ett år tillbaka i Växjö och jobbar som krögare på Kafé de luxe i Växjö, samt Far i Hatten och Grand öl & mat i Malmö. Ni kommer få följa mitt arbete här i Växjö, med allt vad att driva restaurang, nattklubb och kulturscen innebär. Har vi tur hinns det med en lite gnutta fritid också.