@govaxjo

insta_logo

Är du nyfiken på Växjö? På instagramkontot @govaxjo kan du varje vecka följa både kända och okända Växjöbor. De visar upp sin bild av Växjö och ger tips på smultronställen, allt från gatukonst till kvarterskrogar.

Vill du instagramma eller har tips på någon du vill se som instagrammare? Hör av dig till martina(at)vaxjo-co.se. Och du – tagga gärna dina egna Växjöbilder med #govaxjo 🙂

KOMMANDE INSTAGRAMMARE

VECKA 8 -> GUDNY PETERSSON
Jag heter Gudny Petersson, född på Island och jobbar som fritidsledare i Växjö kommun. Jag håller till på BG, Bergendahlska gården, och Ringsbergskolan dagar och kvällar. Vecka 8 är det sportlov och då kommer det att hända en massa roliga aktiviteter för våra ungdomar. Så ni kommer att få följa med mig på en fartfylld vecka. Jag har fyra vuxna barn med familjer, 9 barnbarn, så jag har inga problem att fylla min fritid. Träning och att träffa vänner är också viktigt för mig.

 VECKA 9 -> OLIVER BOHM
Hallå där!
Oliver Bohm är mitt namn, 25 år och är ursprungligen från Karlstad. Jag har dock bott här i Växjö i snart två år. Mitt yrke (om man nu kan kalla det för det) är hockeyspelare! Som ni ser på bilden har jag turen att få tillhöra Växjö Lakers och under min vecka ska försöka ta er med bakom kulisserna och visa hur det ser ut inom våra väggar. MEN också visa vad jag har för andra intressen och vad jag gillar att göra i Växjö!
Allt gott så länge, hoppas vi ses och hörs!!
Mvh Bohmen

VECKA 10 -> EMMA ROSENQVIST
Driver Skåres Konditori och deltar i Matnatten som för första gången anordnas i Växjö. Mer info kommer.

 


VECKA 11 -> PATRIK TIDÅSEN

Hej! Patrik Tidåsen heter jag och bor på Hovshaga i Växjö. Jag är pappa till 3 pojkar i åldrarna 11-15 och har en pojkvän som är 45 J.

Från början kommer jag från Tidaholm, och har också hunnit med att bo i Stockholm ett par omgångar. Första gången jag flyttade till Växjö var jag bara 16 år. Varje gång jag flyttat härifrån har jag kommit tillbaka, för jag har alltid trivts så bra i den här staden. På dagarna jobbar jag på Länstrafiken, där jag är avdelningschef på trafikavdelningen. Jobbet handlar mycket om hur Växjö ska kunna fortsätta att växa och bli en än mer attraktiv stad. Jag triggas verkligen av att vara del av något som utvecklas och förändras hela tiden.


FÖREGÅENDE INSTAGRAMMARE

Vecka 7: Jennifer Sofianidou 

Jag heter Jennifer Sofianidou och är en nybliven 18 åring! Jag är pratsam och positiv och tar gärna för mig:) På fritiden driver jag UF-företaget Amphora Design och spelar basket i Växjö Ravens damlag. Jag umgås gärna också med mina kompisar, min pojkvän och min familj!

Vecka 6: Peter Iburg

Hej, jag heter Peter Iburg och jag har i hela mitt snart 49-åriga liv bott i Växjö. I 20 år, fram till 2012, jobbade jag som säljare, VD och de sista 10 åren som delägare i företaget Fresh AB i Gemla. Under denna period reste jag väldigt mycket utomlands i jobbet. Därför känns det nu jättebra att driva några olika mindre företag i bygg- och fastighetsbranschen på hemmaplan i Växjö. Min fritid räcker numera till för en hel del semesterresor, jakt, golf, sommarstugan och enstaka tennismatcher. God mat och dryck är också något jag prioriterar högt. Jag är även en engagerad Växjö Lakers supporter och medlem i dess styrelse. Min familj består av min fru, två utflyttade söner och vår lilla valp Cava. Ni är varmt välkomna att följa min vecka i både arbetslivet och i privatlivet och den ska förhoppningsvis kryddas med ett CHL-guld.

Vecka 5: Caroline Coucher

Efter många år som Växjöbo kan jag konstatera att jag har bott nästan lika många år i Småland som i Östergötland. Jag bytte Vadstena mot Växjö, öppet landskap mot skog, backpackertillvaro mot studentliv, handboll mot badminton.

Idag jobbar jag på kommunikationsavdelningen på Linnéuniversitetet där jag i huvudsak arbetar med universitetets gemensamma evenemang och projektleder Akademisk högtid. Under min vecka som instagrammare kommer ni bland annat att få följa med ”bakom kulisserna” på Växjökonferensen som i år genomförs för 30:e gången och arrangeras på Linnéuniversitetet.

En röd tråd under veckan kommer vara möten med andra människor, något som intresserar mig mycket. Ni kommer även få en inblick i mitt ideella engagemang på kvinnojouren Blenda.

Veckan i övrigt kommer innehålla en salig blandning av jobb, jouraruppdrag, ett och annat besök på stadens arenor, veckohandling, hundpromenader utan hund, vardagstricks, lite kultur och natur. Och min familj förstås. Sedan hoppas jag att ni kan tipsa mig om var man köper Växjös godaste semlor.

Mitt namn är Caroline Coucher. Gift och har tre barn i skolåldern. Välkommen till min vardag och mitt Växjö.

Vecka 4: Johannes Nordgren
Jag heter Johannes Nordgren och är företagare, entreprenör & musiker. Tillsammans med familjen är jag nyinflyttad i Lugnets park på Hovshaga, en skön vardagsoas precis brevid trädgården. Under min kreativa vecka kommer ni få följa mitt arbete som ägare och projektledare på Active Sound, idéell VD på SmålandOperan, körledare för Vocal Vibrations men också en hel del fritid. Jag har levt med scenkonsten i hela mitt liv så det kommer bli en hel del kultur i flödet. Mer säger jag inte, ses v. 4!

Vecka 3: Lovisa Back

En dalkulla som vuxit upp på östgötaslätten och som efter en vända på andra sidan Atlanten gjort ett stopp i Småland. Ett stopp som hittills varat i två år – detta tack vare Växjöbornas engagemang! Under min vecka får ni följa med mig i mina ideella engagemang, bland anat som redaktör för Ekoguiden Växjö samt som representant i styrgruppen för Växjö Fairtrade City. Det blir också en hel del kaffe. Mycket kaffe. Mitt namn är Anna Lovisa Back – till vardags endast namnet mellan A och B.

Vecka 2: Viktor Sundin

Hejsan! Under denna vecka får ni följa mig, Viktor. Jag jobbar som personlig tränare på Wellness Studio i Växjö sedan två år tillbaka och älskar att hjälpa mina härliga klienter att nå sina mål. Under min vecka kommer ni att få följa mig både i mitt arbete och min fritid, men oavsett vilket så utlovas mycket rörelse och träningstips på olika sätt och kanske också lite mat. Jag tror och hoppas att vi kommer få superkul tillsammans!

Vecka 1: Elsa Råhlin

Hej, mitt namn är Elsa Råhlin. Jag är 11 år och går på Växjö internationella grundskola i femman. Mina favoritämnen är slöjd, idrott och bild. Jag bor i Sandsbro med mamma Jessica, pappa Erik och lillasyster Signe. Vi har en katt som heter Aslan och en hamster som heter Hermione. På fritiden gillar jag att spela fotboll och vara med kompisar. Jag gillar också att baka och laga mat. På vintern gillar jag att åka skidor, skridskor och snowboard. Under min Instagramvecka ska ni få följa med mig på mitt jullov.

2017

Vecka 52. Christoffer Linnér

Mitt namn är Christoffer och jag är uppvuxen i Växjö. Numera bor och pluggar jag till jurist i Lund, men under julen kommer jag likt så många andra hemvändare tillbaka till Växjö för att umgås med familj och vänner. Under min instagramvecka utlovar jag noll selfies, lite mer eller mindre tråkig allmänbildning, några för många naturbilder och ett par tankar om hur man som utflyttad förhåller sig till sin barndoms stad. Det blir kul. Jag lovar. Vi hörs!

Vecka 51: Ulrika Åberg

Denna vecka får du följa mig – ett blont glädjefrö vid namn Ulrika Åberg men där ingen någonsin säger något annat än Ullis. För att göra en lång historia kort så har jag mitt hjärta i Växjö stad och min puls och vardag i Växjö City. Häng på för fort går det  

Vecka 50: Samdri Vairagi

Hej mitt namn är Samdri Vairagi, född och uppvuxen utanför Växjö, bott i stan i 9 år. Utbildad sommelier, med ett förflutet på stjärnrestauranger runt om i Norden, men är nu sedan ett år tillbaka i Växjö och jobbar som krögare på Kafé de luxe i Växjö, samt Far i Hatten och Grand öl & mat i Malmö. Ni kommer få följa mitt arbete här i Växjö, med allt vad att driva restaurang, nattklubb och kulturscen innebär. Har vi tur hinns det med en lite gnutta fritid också.

Vecka 49: Violeth Bergström

Jag heter Violeth Bergström och är pensionerad frisör. Jag är gift, har 3 barn och 7 barnbarn som betyder väldigt mycket för mig. År 2013 återupptog jag traditionen med en lucia i Växjö och startade föreningen Växjö Lucia och där lägger jag ner hela min själ och mitt hjärta.

Jag är en livsnjutare som tycker om god mat och ett gott vin, jag älskar musik och är ute och sjunger en del. Under min vecka kommer ni att få följa med på luciafirande, kanske lite vattengympa, tennis eller något annat kul som dyker upp i min vardag. Vi får se vad som händer 🙂 Välkomna till min vecka.

Vecka 48: Anna Rosén

Jag är 34 år gammal och bor sedan 13 år i Växjö. Varannan vecka bor jag tillsammans med mina söner och våra marsvin, och varannan vecka bor jag tillsammans med bara marsvinen. När jag inte jobbar är jag aktiv i Växjö Roller Derby, instruerar i yoga, går på quiz eller något annat gött.

Under veckan får ni följa med mig i min, ganska omväxlande, vardag.

Vecka 47: Emma Petersson Ucal
Hej! Mitt namn är Emma Petersson Ucal. Jag är 23 år gammal och driver Blomstra by Emma ihop med Emma Skogh. Som ni säkert kan lista ut så är blommor en stor del av mitt liv. På fritiden tränar jag en hel del och umgås med mina nära och kära så ofta det går! Jag gillar dessutom att laga, men framförallt, äta god mat. Under den här veckan ska ni få följa mig och se vad jag hittar på!
Vecka 46: Felix Göthberg
Mitt namn är Felix Göthberg. Jag är en 19-årig kille som är både född och uppvuxen i Växjö. Jag jobbar som säljkonsult på Göthberg AB, där jag just nu lägger mycket av min tid hos icmedia. I kombination med detta och familjen, ägnar jag väldigt mycket tid uppe på Växjös fina arenastad där jag spelar innebandy i Växjö Vipers. Under min instagramvecka kommer ni får följa med mig till jobbet, till träningen men även se vad jag gör när jag varken jobbar eller tränar.
Varmt välkomna till att dela denna veckan med mig!

Vecka 45: Josefin Engelholm

Jag är 36 år och bor på Hovshaga med min man och våra 3 barn. När jag inte jobbar tränar jag barnen i Haif innebandy, tränar Rollerderby som skakig nybörjare, njuter av att vandra på en massa olika skogsstigar ihop med vår hund eller driver familjens projekt #medanviser

Ni får under veckan följa med mig på en blandning av dessa aktiviteter runtom i Växjö.

Vecka 44: Carolina Toresson

Mitt namn är Carolina Toresson. Jag är född och uppvuxen i Växjö och jobbar som PR & Kommunikationschef/Eventansvarig på Växjö Lakers. Under min vecka kommer ni att få hänga med mig bakom kulisserna i mitt arbete samt i mitt privatliv. Det kommer bli en vecka fylld med inslag som kan komma att handla om allt från hockey, träning och möten till restaurangbesök och shopping.

Varmt välkomna att följa mig under min vecka!

Vecka 43: Johan Nihl

Mitt namn är Johan Nihl. Jag är en 40 årig Växjöbo som bor på Öster tillssammans med min sambo och två döttrar. Jag jobbar som kökschef på Elite Park Hotel/Växjö Konserthus, ett väldigt varierande arbete där vi tar hand om allt från 5 till 800 gäster. Under veckan skall ni få följa mig på mitt arbete och på min fritid.

Vecka 42: Ida Sköld

För snart tio år sedan lärde jag känna Växjö. Jag flyttade hit för att plugga på universitetet och började så smått bekanta mig med staden. Min relation till Växjö har växt sig allt starkare under åren och nu har jag och min man precis blivit husägare. Något av det bästa med Växjö tycker jag är alla mysiga yogastudios och trevliga restauranger men inte minst de fina MTB-slingorna i skogen. Mitt namn är Ida Sköld och under veckan kommer ni att få se lite utav mitt Växjö.

Vecka 41: Gunilla Hellgren

Gunilla Hellgren heter jag och driver företaget Gunilla Hellgren Media som producerar filmer till företag och organisationer med fokus på storytelling. Jag producerar också dokumentärfilmer och biografifilmer på beställning. Under september visar jag min film, Öhmans Handelsträdgård, på äldreboenden i Växjö kommun. Har arbetat inom media i snart 30 år, radio, tv och tidning. Ursprungligen kommer jag från Gotland, vilket hörs, särskilt om jag nyss varit ”hemma”. Jag gillar att fotografera i Växjö och på andra platser och gärna koppla det till en tankebetraktelse om det passar. Människor väcker min nyfikenhet.

Vecka 40: Louise Oscarson

Hej! Louise Oscarson heter jag, är mitt i livet med småbarn och heltidsjobb. Jobbar på Almi som innovationsrådgivare där jag träffar länets företag och privatpersoner som har idéer om nya produkter och tjänster. I höst gör vi en spännande satsning mot etablerade företag som brinner för produkt- och tjänsteutveckling. Jag bor på Hovshaga med mina två små tjejer och katten Maja. Hänger så ofta jag kan på CrossFit Linné, världens bästa träningsställe! Ni ska få följa med mig i min vardag, på jobb och fritid! Enjoy!

Vecka 39: Hunden Tage

Jag är en norfolkterrier, en liten ras med mycket personlighet. Jag älskar att leka och upptäcka nya saker. Under veckan som instagrammare kommer jag att besöka olika hundrastgårdar och visa er hur det är att vara hund i Växjö. Min matte heter Hanna och jobbar som lärare. Husse heter Dennis och arbetar på avdelningen barn och familj på Växjö kommun men nu är han är pappaledig och spenderar tiden med att vara ute med både mig och bebisen.

Vecka 38: Monica Modig Rauden

Jag heter Monica Modig Rauden och arbetar som hemslöjdskonsulent i Kronobergs län. Den här veckan har jag längtat till under flera år. VÄV17 genomförs i Växjö! Det kommer ni inte minst att märka på Storgatan under tre dagar. Under veckan kommer ni att få följa med mig på många av de platser som är involverade i Vävmässan och se både förberedelse och resultat.

Vecka 37: Malik Muhamedagic

Under min vecka kommer ni få följa med mig på mitt jobb som ekonom på Sensus studieförbund. Sensus är ett studieförbund som hjälper människor att utvecklas kunskapsmässigt men även personligt. Vi lyfter fram viktiga områden så som relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor och jag vill dela mig det under veckan. Men självklart blir det även fritid!

Vecka 36: Erika Lagergren

Erika Lagergren heter jag och jobbar till vardags som projektledare och utbildare på Region Kronoberg. Den här veckan kommer ni att få följa med mig under ett av Sveriges viktigaste matevent. Jag sitter med i styrgruppen för MAT och projektleder även seminarierna och monterytorna på Växjö Konserthus. MAT arrangeras för sjunde året i Växjö och under två dagar möts över 50 000 besökare för att uppleva, smaka och inspireras av den närproducerade, småskaliga och hållbara måltiden.

Vecka 35: Xandra Matson

Jag heter Xandra Matson och är 25 år. Jag debuterar som romanförfattare hösten 2017, är novellist och hobbyfotograf. Mixar kreativitet med familj, hund, träning och glittrigt rosé. Jag skriver hellre på skrivmaskin än på dator och penna & papper är mina lojala följeslagare.

Vecka 34: Sofia Lindwall EK

Jag heter Sofia Lindwall Ek och är gårdsföreståndare på Växjö 4H-gård. Växjö 4H-gård drivs av en ideell förening och ligger på Hovshaga i Växjö. 4H finns i hela världen och startade i USA 1902. Under min vecka får ni följa med i vår vardag med att ta hand om alla djur på gården och under våra aktiviteter.

Vecka 33: Edvard Kemner

Jag heter Edvard Kemner och är 40 år. Jag är Växjöbo sedan barnsben och bor idag på Kampen där jag har gångavstånd till både bad och motion. På vardagarna arbetar jag med strategiska inköp på Atea Logistics AB, ett företag som jag varit trogen i över 20 år. Vid sidan om jobbet har jag en hel del olika samhällsengagemang. Mestadels av min fria tid lägger jag på klubben i mitt hjärta, Växjö Kappseglingsklubb. Där har jag varit verksam i över 30 år både som seglare men även coach och nu som ordförande. Jag har också de senaste fyra åren varit koordinator för Barncancertrampet, ett event som startades av min goda vän Pierre Davidsson. Barncancertrampet har blivit ett populärt årligt inslag bland Växjöborna där alla, gamla som unga, kan göra en god insats för cancersjuka barn. Så denna vecka kommer bjuda på en blandad kompott av vardagsliv, arbetsliv, båtliv och cykelliv.

Vecka 32: Åskar Lilja

Halloj Växjö! Åskar Lilja här. Den här veckan ska ni få följa mej å (förhoppningsvis) få en liten inblick i mitt liv som konstnär. Andra saker som kan vara kul att veta, å som ni troligtvis kommer att märka är att jag älskar (lite udda) detaljer, håller stenhårt på östers if samt ”äger” en ganska så fantastisk katt. Gött mos då kör vi!

Vecka 31: Kjell Johansson

Jag är en mångsysslare av rang. Numera pensionerad lärare som skriver läromedel i engelska och även faktaböcker på svenska men också fiskeguide som tar ut turister och andra på fisketurer, och lär dem att även få napp när inte jag är med. Jag ska publicera mina fiskeböcker på tyska och engelska och några andra ”fiskespråk” på nätet så det jobbar jag också med. Pop- och rockmusik är ett stort intresse och det utnyttjar jag även när jag spelar på Kafé de Luxe ibland. Jag har två barn och fyra barnbarn som jag hälsar på och tröttar ut mig krypande på alla fyra i några dagar. Då behövs inget gym-kort. Fotboll (Öster), tennis och ishockey är de sporter jag helst tittar på. Jag har varit aktiv i alla och min form kunde beskrivas som jämndålig. Jag hade en rätt stabil och låg lägstanivå. Välkommen till min vecka!

Vecka 30: Scensommar

Therése Johansson och Suwat Khanh heter vi! Vi arbetar med Scensommar, Växjö kommuns stora sommarsatsning som nu går för tredje året i rad. Scensommar bjuder på musik, nycirkus och teater runt om i kommunen, allt med fri entré och under bar himmel! Nytt för i år är att vi också gör några stopp i grannkommunen Alvesta. Den här veckan får ni hänga med oss ”backstage”. Det blir en exklusiv inblick i vad som händer bakom scenen och de varierande arbetsuppgifter vi har. Hoppas att du vill följa oss från en solstol, för att sedan packa picknickkorgen och besöka något av Scensommars alla arrangemang. Vi ses i vimlet!

Vecka 29: Emma Gustavsson

Hej! Jag heter Emma Gustavsson och tränar och tävlar för Crossfit Växjö. Min familj består av man och två tonåringar, två hundar och ett marsvin. Under min vecka kommer ni att få se hur man kan träna crossfit och jag kommer även att förklara till exempel hur en wod (workout of the day) kan se ut, även kallad dagens pass. Jag vill visa att alla kan hitta glädjen i denna träningsform, ung som gammal.

Vecka 28: Louise Magnusson

Jag heter Louise Magnusson, och jobbar som innesäljare på Fortnox. Under min vecka kommer ni på följa med på mig på jobbet, båtturer i Helgasjön, besök på några utav Växjös guldkorn och mycket mer! Hoppas vi ses!

Vecka 27: Rami Alkenayeh

Rami heter jag. En 24-åring som kommer från Syrien och har varit i Växjö i snart två år. Jag studerade lite kemi i ett år på Damaskus universitetet. Jag tycker om musik, speciellt klassisk musik, träffa nya människor och kulturer. Numera jobbar jag som ungdomscoach och projektassistent på ett arvsfonden- projekt som heter ”Drömmarnas kontor” där jag är ansvarig för främst integration. Jag pluggar svenska varje måndags- och onsdagskväll på Centrum för vuxnas lärande Växjö. Under min vecka kommer jag att presentera till er några saker från min kultur, ge goda exempel på integration och visa skönaste och bästa arbetsplats i Växjö (Nätverket SIP) där jag jobbar. I allmänt så kommer ni att se hur en väldigt integrerad nyanländ lever i Växjö.

Vecka 26: Daniel Jelander

Jag heter Daniel Jelander och är en Växjöbo och fotbollspappa som till vardags arbetar som optiker på Storgatan. När inte arbetet stör så är jag engagerad i vänortsprojektet Sister City Soccer Cup som är drar igång 21 juni och sträcker sig till 6 juli. Det är ett helt fantastiskt projekt där vi i år tar emot våra vänner från Duluth och visar dem vår vackra stad och dess natursköna omgivningar. Under denna vecka kommer ni få en inblick i hur projektet fungerar och hur vänskapsband knyts mellan Växjöbor och amerikanerna från Duluth. Det blir rapporter från både fotboll, utflykter och andra aktiviteter.