@govaxjo

insta_logo

Är du nyfiken på Växjö? På instagramkontot @govaxjo kan du varje vecka följa både kända och okända Växjöbor. De visar upp sin bild av Växjö och ger tips på smultronställen, allt från gatukonst till kvarterskrogar.

Vill du instagramma eller har tips på någon du vill se som instagrammare? Hör av dig till molly(at)vaxjo-co.se. Och du – tagga gärna dina egna Växjöbilder med #govaxjo

KOMMANDE INSTAGRAMMARE


VECKA 42 –> KARIN NILSSON

Hej Växjö! Det är jag som är Karin Nilsson. En utvandrad skånska som jobbar med utvecklingen i Destination Åsnen. Min arbetsgivare är vårt regionala utvecklingsbolag för besöksnäringen, Destination Småland. Jag är en engagerad person som går fort och pratar snabbt. Bor på landet på Helgö, men nära till Växjö centrum. Optimalt för en som gillar storstövlar i skogen lika mycket som stadens utbud som brukar bjuda på lite mer flärd 😉 På fritiden är jag mycket utomhus, i kajaken, till fots eller på hästryggen. Är gift med Jim och delar hemmet med tre Maine cooner, som ni säkert kommer att få stifta bekantskap med under min vecka 42. Då får ni även hänga med på digitala workshops, internationella besök och mycket annat – See you soon!


VECKA 43 -> JOSEFINE WILSON

Hej Växjö! Här har ni mig, Josefine Wilson, före detta västkustbo som stormtrivs i Växjö sen 2012. Jag har två goa barn och en härlig man och bor högst upp på kullen mellan Lugnet, Östra Lugnet och Hovshaga. Brukar vara enkelt att se var vi bor, för vi odlar, ganska mycket… men det är ju för övrigt bästa gå-bort-presenten också, det där hemodlade. Å om vi inte skulle vara hemma så är vi oftast ute i skogen, vid nån sjö eller någon annanstans där fåglarna kvittrar och träden spelar.

Dagligdags, mellan lämning och hämtning på förskolan, finner ni mig på Region Kronoberg där jag arbetar som delprojektledare inom Vård- och omsorgscollege. Inte för att skryta men, jag har världens bästa kollegor och jobbar i världens viktigaste bransch. Blir du nyfiken på att veta mer om mig? Häng med mig vecka 43!


FÖREGÅENDE INSTAGRAMMARE

Vecka 41: Fredrick Göthberg

Snart dags för mig, Fredrick Göthberg, född, uppvuxen i och har en stor kärlek till Växjö. Vecka 41 ska vi se oss omkring i min vardag. En vecka som grundar sig i köksvärlden på HTH där jag är försäljnings- och marknadschef för B2C och som innehåller möjligheter och händelser i mina företag, intressen och privatliv. Väl mött!

Vecka 40: Emilia Linderholm

Hej fina Växjö! Jag heter Emilia Linderholm och är sedan 2013 bosatt i Vackra Tolg strax utanför Växjö. Född och uppvuxen i Vaxholm strax utanför Stockholm och utbildad både inom klassisk sång och konst. Sedan 5 år tillbaka är det målandet som är mitt yrke men sången finns med i perioder också. På fritiden tycker jag om att vistas i skogen,träffa vänner laga mat och vara med min familj.

Jag stortrivs i vackra Småland och med två barn, man och två katter huserar vi vårt fina hus på landet. Där har jag även min Atelje där mycket tid spenderas. Ni får följa med i min vardag bland penslar, färg, trädgårdsfix och platser runtom Växjö som förgyller min vardag! Häng med ☺!

Vecka 39: Erika Sävström Engman

Hallå Växjö, mitt namn är Erika Sävström Engman och arbetar som violinist i Växjös egna kammarorkester Musica Vitae. Jag är född och uppväxt i Stockholm och började lira fiol redan som 3åring. Jag kände ganska snabbt att det var det jag ville pyssla med och efter några hårda studieår i Köpenhamn och i Salzburg så landade jag ett jobb i Växjö. Här har jag nu bott i 7 år och trivs galet bra. Fritiden spenderas i natur och det får gärna vara lite action och äventyr. Denna vecka får ni följa med och se hur en orkester kan arbeta, men ni kommer också få se hur mitt Växjö ser ut 🙂

Vecka 38: Erik Börén

Erik Börén är Malmöpågen som blev Växjöbo i början av 2018. Utbildad journalist och barnskötare som hoppar runt där jag behövs. Sen så driver jag humorklubben Stand up Palladium som dyker upp varannan onsdag på biografen i Växjö.

Vecka 37: Caroline Kågell

Hallå där Växjö! Denna vecka får ni hänga med mig. Jag heter Caroline Kågell och är en person som trivs med att göra många saker samtidigt, cyklar gärna dit jag ska men när dagen är slut landar jag oftast med en god bok i trädgården.

Under denna veckan hittar ni mig som projektledare i konserthusparken där vi (Växjö & Co ihop med övriga sponsorer) bygger en ”popup” Matsvinnsrestaurang som håller öppet fredag och lördag under helgens festligheter, MAT2019.

Till vardags kombinerar jag två uppdrag som Kökschef och Verksamhetsutvecklare i Måltidsorganisationen Växjö kommun, ett spännande och spretigt uppdrag där jag bland annat jobbar med gruppdynamik, offentliga måltider och klimatfrågor. All min lediga tid går åt till mina tre barn som jag älskar att hänga med ute i naturen och njuter gärna av god mat i deras sällskap. På återseende!

Vecka 36: Jenny Berntson Djurvall

Hej! Jag heter Jenny Berntson Djurvall och jobbar som reporter och programledare för Naturmorgon i Sveriges Radio P1. Min vecka fylls av radiomakeri förstås, men om jag får som jag vill hinner jag plocka svamp, dricka finkaffe på stan, dona i trädgården på Gamla norr och ta minst ett glas vin med vänner.

Jag är inflyttad från västkusten men tycker att denna lill-stora stad bjuder på allt man kan begära (utom hav då!) 😉

Vecka 35: Isabell Ternemo

Hej! Isabell Ternemo heter jag, är 33 år gammal och bor i Dädesjö med man och barn i en 20-talsvilla som är vårt ständigt pågående renoveringsobjekt. Jag kommer ursprungligen från Skåne men har snart bott halva mitt liv i Småland, det hörs om inte annat på den bräckta dialekten.

Till vardags arbetar jag på Drivhuset Växjö som vikarierande verksamhetschef, en varierande och fantastisk arbetsplats på universitetsområdet där vi hjälper studerande att starta företag/utveckla idéer. Under min vecka på @govaxjo kommer ni få följa med mig från styrelsemöten till barngympa, från projektplanering till stekt falukorv. En god blandning helt enkelt!

Vecka 34: Johan Kåberg

Mitt namn är Johan Kåberg. Jag flyttade till Växjö för 30 år sedan att göra tre snabba år på Högskolan. I skolans värld är jag fortfarande kvar och ska i dagarna påbörja mitt 16:e läsår som rektor för ProCivitas Privata Gymnasium. Under mina år i Växjö har jag representerat flera av Växjös fotbollsföreningar, som spelare, ledare och styrelseledamot, från division 5 till Allsvenskan. Jag är sedan några år tillbaka styrelsemedlem i Östers IF, laget jag började följa för 30 år sedan. I min familj älskar vi resor i när och fjärran men vår devis är – borta bra men hemma bäst. Därför kommer ni nu under min vecka som instagramredaktör för @govaxjo få följa min vardag i Växjö – i skolan, med familjen, på fritiden och kampen om Östers framtid.

Vecka 33: Nils-Petter Nilsson 

Kära Örebroare! Nils-Petter Nilsson heter jag och är VD för Växjö Citysamverkan och har därmed äran att titulera mig centrumledare för detta underbara city! Skulle våga påstå att jag är en ganska jordnära typ med alldeles lagom mycket myror i brallan som fullkomligt älskar denna stad där jag är född och uppvuxen 🙂 När jag inte pysslar med stadsutveckling så lyfter jag en hel del skrot i form av powerlifting, samt att jag ägnar mig åt musik. Det sistnämnda uttryckt som sångare i metalbandet Demotional. Skall bli gött att få dela med mig en liten skvätt av min vardag med er under en veckas tid!

Vecka 32: Simone Ljung

Hej! Simone Ljung heter jag och bor i ett litet rött hus i Rottne, strax norr om Växjö. Jag är 31 år, jobbar på förskola, pluggar till förskollärare på Linnéuniversitetet och så är jag fotograf all tid som blir över. Jag har nyligen tagit klivet att satsa mer på min hobby och startat företaget Fotograf Simone Ljung, jag är familje- och barnfotograf och älskar att jag får träffa olika familjer och barn både på jobbet på förskolan och efter jobbet.

När jag inte jobbar, pluggar eller fotar så är jag gärna med vänner och jag är ganska nybliven odlare också så mycket tid går till trädgården, men på lata dagar tittar jag gärna på serier. Ska bli kul att visa er min vardag!

Vecka 31: Jake Sarvit 

Hallåå Växjö! Smile, smile Jake heter jag. 23 år gammal och har i princip bott i Växjö hela mitt liv. Som en trogen Växjöbo har jag studerat tre år i Linneauniversitet inom linjen byggteknik. Jag bor på Norr i Växjö nära gymnasiet Teknikum där jag ständigt kämpar mot mitt impulsköpande på COOP nära. Jag älskar att lira fotboll på fritiden, men just nu när jag är skadad så spenderar mesta av den tiden rehaba på gymmet Fitness 24 och halvtids jobbar på An Viet och Quality Hotel Royal Corner. Ni ska få följa med och se hur en vanlig vecka för Jake ser ut!

Vecka 30: Alice Runosson

Hejsan! Jag heter Alice Runosson och är 25 år, uppväxt på Väster i Växjö men bor numera på landet i Hågeryd. Jag jobbar på Teleborgs slott och fritiden spenderar jag med mina hästar.
Ska bli kul att få dela med mig av en vecka i mitt liv för er!

Vecka 29: Elin Kihlström

Hallå! Elin Kihlström här, jag är 26 år och ursprungligen från Karlstad. Jag flyttade till Växjö för 3 år sedan för att studera till Kulturledare på Linnéuniversitetet och har nyligen tagit min examen. Just nu arbetar jag på Växjö kommun och Scensommar som Samordnare.

Förutom att hänga runt på diverse kulturaktiviteter så älskar jag att spela brädspel, titta på tv-serier och vara ute i naturen tillsammans med min sambo Victor. Ska bli fint att hänga med er en vecka! 😊

Vecka 28: Markus Thorssell

Namnet är Markus Thorssell och jag arbetar som musiklärare och driver företag MagicMarkus Entertainment och där arbetar jag som som trollkarl och underhållare. På min fritid tycker jag om att spela tennis, åka gokart och wakeboard samt att fika! Tycker mycket om djur och har tre stycken ligister hemma.

Vecka 27: Arvid Svensson

Mitt namn är Arvid Svensson, 23 år, uppvuxen ute i Åkhult på landet men sedan en tid tillbaka bosatt i Växjö. Under min vecka på #govaxjo tar jag med er till Växjö Elektriska, Restaurang SKAI och min övriga vardag.
Det ska bli kul att få dela mitt Växjö med er!

Vecka 26: Ellen Fransson

Hej, jag heter Ellen Fransson. Jag är en tjej på 16 år som har fått möjligheten att under en veckas tid leda detta Instagram kontot. Min vardag består av skola och mycket fotboll. Jag spelar fotboll i Växjö DFF och har utifrån detta kunnat medverka i ett projekt vid namn Sister City Soccer Cup. Sister City Soccer Cup är ett utbytesprojekt mellan framförallt svenskbygderna i USA och de småländska byarna. Det går ut på att en amerikan matchas ihop med en svensk i samma ålder och av samma kön, de medverkande ungdomarna är i åldern 14-16 år och under två somrar får man träffa sin nya kompis. För min del bestod första året av resande och jag hade en underbar tid i USA tillsammans med min amerikan Laura. Jag ska nu till sommaren få träffa Laura igen när hon kommer hit för att bo här i cirka 15 dagar.

Vecka 25: Linnea Öman

Hej! Jag heter Linnea Öman och är en så kallad ”hemvändare” sedan 2 år tillbaka. Spenderade de första 15 åren av mitt liv här i Växjö innan jag valde att testa på lite nytt. Sedan dess har jag bott i Halmstad, Montreux, London och Fort Lauderdale. Nu är det Växjö som gäller igen, äntligen!

Till vardags jobbar jag framförallt med affärsutveckling och marknadsföring. Förnärvarande spenderar jag största delen av min arbetstid i BYN som är ett nystartat coworking center i ICON. På fritiden renoverar jag och min sambo vårt hus som vi har sedan januari. *Hoppas hoppas hoppas* att vi kan flytta in snart… så jag får börja inreda.😉 Denna veckan händer det massor med roliga saker, bland annat kommer UngDrive och hänger med oss i BYN, sedan ska vi inte heller glömma midsommar. Följ @govaxjo på instagram för att se en del av min vardag!

Vecka 24: Josefine Lindroos

Hej! Josefine Lindroos heter jag, 29 år gammal och bor i centrala Växjö tillsammans med min sambo och vår dotter. Jag jobbar som projektledare på Växjö & Co men är just nu föräldraledig. Den här veckan får ni följa med i min vardag – med allt ifrån barnaktiviteter till promenadstråk, och såklart, se mina bästa smultronställen i Växjö!

Vecka 23: Joakim Olofson

Heter Joakim Olofson och är butikschef på Brothers i Växjö City. Växjöbo sedan 2012 men arbetat på Brothers i Växjö sedan 1997. Stormtrivs med att nu bo i hus i centrala Växjö och kunna ta cykeln till jobbet varje dag. Tycker om att röra mig runt i stan, antingen på jobb eller på promenad med min sambo. Har en utflugen son som också arbetar och bor i Växjö. Varannan vecka är jag bonuspappa till en gymnasiekille. På jobbet är det nu full fart med att klä upp för student, bröllop och sommarfester och hemma med att odla grönsakerna för sommaren.

Vecka 22: Maya Bäckström 

Hej! Jag heter Maya Bäckström och är 15 år gammal. Jag är uppvuxen i Växjö och bor varannan vecka på Norr och varannan vecka i Räppe. Denna veckan kommer jag visa er olika stunder från min vardag. Det blir allt från skola till vår satsning av usm i truppgymnastik, som även Växjö arrangerar i år!

Vecka 21: Fanny Geismar

Hej! Fanny här. Vecka 21 kommer jag att försöka ge er en inblick i mitt liv som pensionär/deltidspensionär. Men först lite om min tidigare ”yrkeskarriär”. Efter 15 spännande år på Kirurgkliniken i Växjö var det dags att gå vidare i karriären och det blev en anställning som Informatör på Växjö Turistbyrå, 30 härliga utvecklande år där ingen dag var den andra lik. Sedan 3 år tillbaka lever jag ett aktivt pensionärsliv, kanske lite mer aktivt än jag hade tänkt mig. Efter att ha ”njutit” av pensionärslivet ett år fick jag en förfrågan om jag kunde tänka mig att arbeta som marknadsassistent på Smålandsoperan, ett säsongsarbete, vilket jag glädjande tackade ja till. Jag hade i den vevan även sökt en timanställning på Småland Airport som Trafikassistent, still going on, gör även små inhopp på Länsstyrelsen och sist men inte minst på Destination Småland.

Vecka 20: Ia Ahlsgård

Det är jag som är Ia Ahlsgård. Många känner kanske igen mig på bilden i bagarkläder. Jag har varit på PM och Vänner nu i 20 år. Senaste 10 åren sedan vi startade Bröd och Sovel. Jag älskar verkligen mitt jobb på bageriet, att utvecklas med mitt team, men veckan som kommer får ni följa med mig både på jobb och fritid.

Jag bor på gården Lilla Boldö mitt föräldrahem med min man och min två 17 åriga tjejer. Ja de är tvillingar men så olika. Mitt hem är min borg☺️ Där är jag hemma. Vi har lite hästar på gården och har man det så är det en väldigt aktiv livstil. Vi hänger i stallet många lediga timmar på dygnet. Att ha en liten gård gör att man aldrig är sysslolös så vi har alltid mycket att fixa med. Häng på under veckan som kommer.

Vecka 19: Markus Emilsson

Vecka 19 kommer ni få ta del av mitt Växjöliv. Jag heter Markus Emilsson är 46 år och för fyra år sedan flyttade jag från Stockholm för att på heltid bosätta mig här i staden. Jag är konstnär och arbetar med glas som huvudmaterial men mitt liv i Växjö har även kommit att omfatta ett engagemang i föreningen Växjö Pride, samboliv, hundpromenader och olika konstprojekt. Den 6-12 Maj är det Pride Festival i Växjö som med mig får ni följa det arbetet. Jag håller också på att förbereda en utställning för Sveriges Glasmuseum som ni kommer få tjuvkika lite på. Många glada hej / Markus

Vecka 18: Andreas Johansson

Hej! Andreas Johansson heter jag. Trebarnsfar med stort kaffeintresse. Min vecka kommer framförallt att handla om att gå utanför sin egen trygghetszon. Att efter 12 års anställning på ett företag plötsligt dra igång en kaffebar i Växjö med allt vad det innebär. Hur hittar en som 37-årig trygghetsberoende nya rutiner i både yrkesliv och i hemmet, utan att tappa bort det viktiga? Allt går med bra kaffe i kroppen! Ses vecka 18!

Vecka 17: Åsa Sunerfors Wallin

Hej! Jag heter Åsa Sunefors Wallin. Inflyttad västgöte som omskolat mig och tagit ett kliv från dekortillverkning för TV och teater till mer hållbart byggande. Ni kommer få följa med mig en vecka på landet. Hemma i byn Uråsa och på mitt jobb i Vederslöv. Temat för veckan kommer bli byggnadsvård och hemmafix. Utflykter i närområdet och kanske en liten presentation av styrelsen i Kronobergs läns hembygdsförbund. Mer kommer säkert bli inbokat och ombokat. Vi ses på annandag påsk!

Vecka 16: Melvin Fagerberg

Tjena! Jag heter Melvin Fagerberg och är en kille som går första året på gymnasiet. Född och uppvuxen i Växjö och bor med min familj på Högstorp. Jag spelar till vardags innebandy i Växjö Vipers. Denna veckan så får ni följa med mig och mitt lag spela innebandyfesten som detta året anordnas här i Växjö. Ni kommer få ta del av mina och lagets förberedelser inför en SM-semifinal men förhoppningsvis också en SM-final som jag hoppas vi går vinnande ur. Denna veckan är det även påsklov men som sagt så blir det en liten annorlunda påskhelg. Nu kör vi!

Vecka 15: Therese Willstedt

Hej! Therese Willstedt här. Jag har lovat att via Instagram invitera er in i mitt liv under en vecka. Det ni kommer att få se är en vardag i scenkonstens värld, bakom scenen på Regionteatern i Växjö – då det är där jag uppehåller mig ungefär twentyfourseven som VD och Scenkonstchef. Jag har aldrig gjort något sådant här förut så det kommer bli sjukt spännande, förhoppningsvis även för er – Jag ska göra mitt bästa!

Vecka 14: Linnéa Hellbring 

Hejsan allihopa! Linnéa heter jag, 24 år gammal och uppväxt på Hovhaga. Efter tre år av studier i Linköping är jag tillbaka hemhemma och stolt öster-bo. Jag är utbildad biomedicinsk analytiker och på dagarna befinner jag mig på avdelningen för transfusionsmedicin på Centrallasarettet. Denna vecka ska ni få hänga med mig när jag jobbar, äter mat, tränar och går på stand up. Häng på!

Vecka 13: Clara Gustavsson

Hej! Jag heter Clara Gustavsson och jobbar som verksamhetsutvecklare på Kultur- och fritidsförvaltningen, Växjö kommun. Min Instagramvecka sammanfaller mer Earth week som jag är med och projektleder. Jag kommer bjuda på en hel del smakprov från det men även på glimtar från mitt stora intresse – gamla prylar.

Vecka 12: Robert Andersson

Hejsan! Robert Andersson var namnet och jag bor i Gemla tillsammans med min sambo Frida, vår gemensamma dotter Nova-Lo och mina barn Alfons och Agnes samt den finska lapphunden Milo. Jag är en ölälskande person som stimuleras av att ha många bollar i luften och driver flera roliga projekt. Hoppas ni vill följa med mig på uppladdningen inför VXO Beer Week och Växjö Ölfestival @vaxjobeer som går av stapeln vecka 14.

Vecka 11: Jonas Ljungdahl

Hej! Jonas Ljungdahl heter jag och denna veckan är det min tur att gå loss på #govaxjo. Jag bor på Hov i Växjö tillsammans med min fru och våra två barn. På min icke lediga tid jobbar jag som frilansfotograf @jonasljungdahlphoto. Hoppas ni vill hänga med denna veckan. Rock on/Jonas

Vecka 10: Anthony Rafael 

Hejhej! Anthony Rafael heter jag, en grabb på 20 sommrar som nu bor på Campus. Född i Stockholm till två Egyptiska föräldrar har jag bott i Edmonton, Chicago, Toronto, Malmö och till slut hamnat i Växjö för att plugga Civilekonomprogrammet på Linnéuniversitetet. Den här veckan ska du få följa mig genom en rätt hektisk men spännande vecka där jag kommer vara företagsvärd på arbetsmarknadsdagen Amår (@charlieamar) och spela i Håckes rugbyturnering (@hackescup). Häng med!

Vecka 9: Karin Sjöblom

Jag heter Karin Sjöblom och bor i närheten av Katedralskolan i Växjö. Är nog numera mest känd som en utbildare i aktiekunskap hos Studieförbundet i Växjö. Men jag är även revisor hos Region Kronoberg. Jag har bott i Växjö sen 60-talet med en avstickare i Urshult mellan -75-85. Eftersom jag är så rasande gammal har jag sett hur Växjö växt upp från en liten stad där man kunde parkera bilen på Storgatan till denna stad som vi nu bor i. Jag tränar regelbundet på Idrottskliniken på I11 så några bilder därifrån kommer jag säkert att lägga ut. Lite aktiesnack blir det säkert också. Jag skriver ju varje dag på Facebook under namnet Aktiespararna i Växjö. Hoppas jag ska kunna visa er nya sidor av vår underbara stad. Karin

Vecka 8: Hampus Widlund

Hej hopp! Mitt namn är Hampus Widlund och jag är stolt Växjöbo sedan födseln. Uppvuxen i Räppe, numera boende i Vattentornet på Solberget. Jag är i första hand häcklöpare i IFK Växjö men också halvtidsjobbare samt människa med allt vad det kan tänkas innebära! Ariana Grande är bäst.

Välkommen att följa min vecka in mot helgens IJSM i friidrott i Telekonsult Arena.

Vecka 7: Natasha Asimiadis

Hej! Natasha heter jag och är 32 år, uppvuxen i Lund men bott i Växjö i 4 ½  år. Jag jobbar som IT-konsult och driver även ett nätverk för kvinnor inom IT i Växjö/Kalmar. På fritiden dansar jag på Kulturama, tränar gymnastik med Dackegymnasterna, är ute på diverse tillställningar som äger rum och tar gärna en sväng på stan.

Vecka 6: Erik Carlhielm 

Jag heter Erik, är 18 år och går sista året på Humanistiska programmet på Katedralskolan i Växjö. Jag bor på Öster och har bott i Växjö hela mitt liv. Nästan all min lediga tid går till musik, och jag sjunger och spelar kontrabas.

Vecka 5: Emma Linderholm

Mitt namn är Emma Linderholm. Jag bor i Sandsbro och har en fin familj med man och tre barn. Energi och återhämtning får jag genom att träna, vara ute i skog och mark samt umgås med familj och vänner. Mycket tid under veckodagarna befinner jag mig på Ljungfälleskolan på Teleborg där jag arbetar som rektor. Jag har förmånen att få dela mina arbetsdagar med ett gäng härliga kollegor, medarbetare och elever.

Välkommen till min vecka!

Vecka 4: Hampus Persson

Hej, heter Hampus Persson är 25 år och kommer ursprungligen från Skåne. Flyttade till Växjö för 5 år sedan för att studera Kulturledarprogrammet och arbetar numera med massor av kultur i olika former. Bland annat jobbat som bandbokare på Kafé de luxe, men är numera verksamhetsutvecklare på Folkets Bio Växjö. På helgerna driver jag lokala skivbutiken Rundgång i Uffes Källare, samlar skivor, musicerar och mera.

Vecka 3: Sandra Bertilsson

Hej allihopa! Sandra Bertilsson har ni här. En 29-årig energiknippe som driver Izakaya Moshi, tränar och är instruktör på Crossfit Växjö, bor med fästmannen Daniel i vårt finfina hus på Väster och som älskar att ha fullt upp! Välkomna till min vecka 🙂

Vecka 2: Viktor Fasth

Tjena! Viktor Fasth heter jag och jag spelar ishockey i Växjö Lakers. Född norrbottning, uppvuxen som Västgöte och bosatt i Växjö. Denna veckan kommer ni få följa min vardag på detta konto.

Vecka 1: Hanna Hultemark

Mitt namn är Hanna Hultemark, 23 år, född och uppvuxen på kära Öster i Växjö. Just nu gör jag en hemvändare till familjen i Växjö under jul och nyår eftersom jag i nuläget bor och studerar ekonomikandidatprogrammet i Lund. Börja året genom att hänga med mig en vecka under mitt jullov! 🙂

2018

Vecka 52: Filip Rydberg

Hej mitt namn är Filip Rydberg jag är 27 år och bor i centrala Växjö. Denna vecka ska ni få följa med mig i min vardag, vilket innefattar mitt jobb som brandman. Men ni ska få hänga med och se vad jag hittar på i vardagen så som träning och lite annat 😊.

Vecka 51: Carina Samuelsson

Hej Carina Samuelsson heter jag. Jag bor på Östra Lugnet, är gift med Håkan och har en dotter som heter Hanne. Jag är präst i Växjö domkyrka. Under vecka 51 får du möta mig och en del av det som jag jobbar med så här nära jul. Vi ses!

Vecka 50: Emil Nordestedt

Hejhopp! Emil Nordestedt heter jag och bor på ”Båten” Båtsmanstorget i Växjö. Är egenföretagare, skejtare och driver Fläkten – Växjö skatehall. Jag skaffade F-skatt för att enklare utföra uppdrag och lära mig nya saker! Hittills har jag jobbat med elektromagnetsproduktion, skateparksbygge, eventarbete, stugrenovering osv. osv. Fläkten – Växjö skatehall är ett perfekt spelrum för mer kreativa arbeten, där jag tillsammans med grymma vänner skejtar, filmar, fotar och gör faktiskt precis vad som kommer upp i huvudet. Allt är möjligt där! Just nu förbereder jag för traditionsenliga TOMTECUPEN, en av Sveriges större skateboardtävlingar som hålls nu på lördag. Känn dig välkommen och häng med på min vecka. Kommer bli grymt kul!

Vecka 49: Jens Pehrson

Hej! Jens Pehrson heter jag. Journalist som tidigare i år tog steget över till marknadssidan på tidningen. Arbetar främst med det vi kallar för läsaraffären, alltså hur vi får människor att läsa och betala för det vi skriver.

Veckan i bilder kommer att bjuda på en och annan inblick bakom kulisserna på Smålandsposten, lite arkivdyk och annat smått och gott.

Vecka 48: Petter Ericsson

Hej! Jag heter Petter Ericsson och arbetar som programansvarig på Kulturparken Småland. Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa många duktiga, kunniga och intressanta personer. Ibland är dom verksamma i Växjö och ibland är det personer som gör tillfälliga gästspel här. Jag planerar och producerar föreläsningar, visningar, konserter, teaterföreställningar, mässor och event på Kulturparkens samtliga arenor. Ibland är det för fem åhörare och ibland är det för 8.000 besökare. Under veckan får du följa mig och se de människor jag möter.

Vecka 47: Tea Karahalilovic

Mitt namn är Tea Karahalilovic och jag är 19 år gammal. Jag är född och uppvuxen på Hov här i underbara Växjö. Jag jobbar som inspiratör på Ung Företagsamhet Kronoberg, där jag stortrivs! Min fritid spenderar jag gärna med nära och kära samt spela fotboll i Räppe GoIF:s damlag. Häng med mig denna vecka!

Vecka 46: Johan Swedenborg

Hej Växjö! Jag heter Johan. En färgstark höst kommer under min vecka bli ganska grå. Förhoppningsvis inte innehållsmässigt, men bildmässigt. Fotograferar nämligen en hel del i svartvitt. Kommer bjuda på inspel och tankar från min vecka, som vanligtvis handlar om att hitta balans mellan jobb, familj, aktiviteter och återhämtning. Jag jobbar till vardags som marknadschef för snabbväxande Fortnox, har fru och två barn, spelar tennis så fort tillfälle ges eller ger mig ut på löprundor runt om i vår fina stad. Bring it on!

Vecka 45: Sebastian Sundberg

Mitt namn är Sebastian Sundberg. Jag är en glad 25årig Växjöbo, och här har jag levt sedan första andetaget. Jag har ett helt fantastiskt jobb i PARTAJ-butiken i centrum, där jag är Butikschef, A.K.A Kalas-mästare. Min lediga tid fyller jag med musik, sång, vänner, fest, glädje och mängder av kärlek. Tillsammans med min sambo Elin och katterna Billman och Heavy bor jag i en mysig stuga från 1870 på Söder.
Hoppas vi ses och hörs under min vecka.
Frid!

Vecka 44: Malin Brorsson

Hej allihopa och välkomna att följa min vecka på @govaxjo!

Mitt namn är Malin Brorsson och jag är Växjöbo sedan åtta år tillbaka då jag lämnade Höglandets metropol – Nässjö. Jag bor på Väster tillsammans med min man Alexander och vår Golden Retriever Valle. Jag jobbar till vardags på Global Invest som finansiell assistent.

När jag inte jobbar går mycket tid till långpromenader i och runt Växjö bland alla härliga höstfärger, lyfta tungt och svettas på Crossfit Linné, min familj och mycket annat. Till helgen är det den årliga hundutställningen i Tipshallen. Vi kanske ses där?

Vecka 43: Joel Löndahl

Joel Löndahl heter jag och jag är Teleborgaren som sedan ett år tillbaka driver den lilla men ack så personliga ostbutiken Joels Ost. Butiken ligger belägen i mysiga Bländapassagen och fokus ligger på ostar gjorda för hand ifrån små gårdar. Denna veckan får ni följa mig och mitt dagliga arbete i ostarnas Växjö.

Vecka 42: Mia Lundholm

Agilitybesatt vegan som jobbar som projektledare inom reklam och kommunikation. Fritiden ägnas åt hundliv och experiment i köket. Trivs utomhus och har så gott som alltid en hund i närheten. Väljer naturen eller agilityplanen före staden 9 gånger av 10 och stortrivs att bo i just Växjö. Det finns ju liksom allt här som jag gillar, förutom hav och fjäll men det går det ju att resa till istället. Favoritplatsen är Bokhultet och jag har troligtvis utforskat varenda vrå av området. Min Växjö-vecka på Insta kommer fyllas av just natur, kanske lite mat och troligtvis en och annan hundbild 😉

Vecka 41: Anne Marchal

Jag är journalist, egen företagare, mediakonsult och hundägare. Älskar allt som gör livet och vardagen enklare och roligare. Jag testar att göra saker på mitt sätt, nytt och lite oväntat crazy i ”Annes Supertips” på sociala medier. Att rosta getingar tex eller göra eget, billigt nyårsbubbel i kolsyremaskinen. Och visste ni att man kan spraya guldfärg på precis allt i Guldstaden Växjö? Ja nästan allt i alla fall. Kanske inte hunden…

Vecka 40: Constanza Isla Venegas

Hej, Constanza här!

Jobbar som språk- och bildlärare på Fagrabäckskolan samt som publikvärd och konstpedagog på Växjö Konsthall. Min fritid spenderar jag gärna i lugn och ro med vänner, familj eller en bra bok. Men självklart blir det några timmar i veckan framför en film eller serie också. Annars hittar ni mig promenerandes runt Växjösjön eller på ett av stadens trevliga fik!

Mer av mig och mina påhitt får ni se när jag tar med er på alla mina strapatser i Växjö vecka 40.