@govaxjo

insta_logo

Är du nyfiken på Växjö? På instagramkontot @govaxjo kan du varje vecka följa både kända och okända Växjöbor. De visar upp sin bild av Växjö och ger tips på smultronställen, allt från gatukonst till kvarterskrogar.

Vill du instagramma eller har tips på någon du vill se som instagrammare? Hör av dig till kristina.gustafsson@vaxjo.se. Och du – tagga gärna dina egna Växjöbilder med #govaxjo

 

–> Här kan du se kommande instagrammare!

 

INSTAGRAMMARE 2020


Vecka 52: Petra Friberg
Hej! Petra Friberg heter jag och är 46 år gammal. Jag bor i Sandsbro med mina tre hundar. På fritiden ägnar jag mycket tid med att hjälpa barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt. Jag och min dotter Izabella har även hand om Julhjälpen i Växjö sedan 2016. Jag arbetar heltid, studerar på universitet (pedagogik inriktning ungdomar, missbruk), har hand om Julhjälpen i Växjö och är samtidigt familjehem. Som person är jag glad, impulsiv, ödmjuk och envis. Jag har jobbat med ungdomar de senaste fyra åren vilket jag älskar att göra, det lär mig så otroligt mycket! Vi ses vecka 52! 
Vecka 51: Victor Hansson 
Tjenare! Mitt namn är Victor Hansson, född och uppvuxen i Helsingborg. Flyttlasset gick till Växjö sommaren 2016 för att spela innebandy i Växjö Vipers där jag nu gör min 5:e säsong! Under vecka 51 kommer ni få följa med mig i min vardag. Den består mestadels av träningar, matcher, jobb och andra roliga aktiviteter! Ses i rutan! 
Vecka 50: Amanda Beijbom
Hallå hallå alla följare! Här är jag, Amanda Beijbom! En Växjö-tös som tog klivet för snart tre år sedan att bli egenföretagare inom skobranschen. Under min vecka får ni följa min vardag då jag framförallt kränger skor på SkoStället på Norremark. Men också hur jag fördriver min lediga tid i mitt Växjö! Allt från att träffa mina syskonbarn, promenader till andra aktiviteter som är coronavänliga. Jag hoppas verkligen att ni är sugna att hänga på under vecka 50! Vi hörs!
Vecka 49: Maria Lexert

Hej, Maria Lexert heter jag, har tre utflugna barn och bor med min man i ett hus på väster i Växjö. Jag jobbar på Växjö & Co med att värva möten och evenemang till Växjö. Som ni förstår är det inte en helt enkel uppgift för tillfället… men annars har vi en fantastisk stad med många fina möjligheter! Ska försöka dela några av mina Växjöpärlor med er under slutet av denna veckan. Häng med!
Vecka 49: Robert Rosén
Hej! Jag heter Robert Rosén, född och uppvuxen i Alvesta. Bor numera i Växjö där jag spelar hockey i Växjö Lakers. Är nu inne på min 12e säsong i klubben och har däremellan varit i Örnsköldsvik , Stockholm och senast 2 år i ryska Sochi. Ser fram emot att få ta över kontot denna veckan och visa hur min vardag i Växjö ser ut, de kommer bjudas på en blandning av träningar, matcher och ett familjeliv där fru och 2 barn inkluderas. 
Vecka 48: Åsa Brittsten Hjelm
Men hallå Växjö! Den här veckan får ni hänga med mig – Åsa Brittsten Hjelm – på en tur genom mitt Växjö. Så – vem är jag och vad hittar vi på i veckan? Nybliven 40-åring, tonårsmamma till två, gift särbo, kattmatte, matentusiast, älskar träning i olika former och med intresse för bland annat kommunikation, jämställdhet, musik och holistisk hälsa. Och fika! Ni får följa med mig på jobbet, eller jobben rättare sagt – Alutrade AB och Kvinnojouren Blenda – på träning och till några av mina favoritställen här i stan. Lite av varje helt enkelt. Se så, häng på nu! 
Vecka 47: Hasse Sjöholm
Hej! Hasse Sjöholm heter jag, är pensionär och jag ska dela med mig av mitt Växjö under en vecka. Ett Växjö, som jag lärt känna i drygt 50 år. Det var I11, som tog mig från Blekinge 1968 och jag har fått vara med om ett växande Växjö under alla dessa år. Jag älskar naturen och närheten till vatten och ett av mina stora intresse kajakpaddling passar utmärkt här. Bor tillsammans med Helen centralt och vi är mycket sportintresserade.
Vecka 46: Amanda Öman
Amanda Öman heter jag, är 29 år och bor tillsammans med min man och mina barn i en villa på Östra Lugnet. Nu har det blivit dags för mig att visa ”mitt” Växjö! För fyra månader sedan, mitt under pandemin, födde jag tvillingar. Hemma väntade pappa Fredrik och storasyster Alice. Under vecka 46 ska ni få följa vår vardag och vad vi hittar på under mammaledigheten!
Vecka 45: David Petersson
Hejsan! David Petersson heter jag och ska dela med mig av mitt Växjö under en vecka. Jag är 26 år, född i Örebro men uppvuxen här i Växjö. Här driver jag en musikstudio som heter DPM Studios.
Jag brinner för både musik och teknik och älskar när det kan gå hand i hand. Ni kommer få följa med mig i min vardag som består av jobb, promenader, engagemang i Equmeniakyrkan, samboliv, den nyfunna hobbyn klättring och mycket annat. Hoppas ni följer mig i min vecka. Ha det gott!
Vecka 44: Eddie Freij
Men hallå! En medelålders man med familj på Teleborg och sommarhus på Öland dit vi gärna åker under vår lediga tid, året runt. Mitt förhållande till Växjö har varit tveeggat. Uppvuxen i Moheda och inflyttad till Växjö efter gymnasiet. Under min yrkeskarriär har jag alltid rest mycket, i Sverige och Europa, där jag fått nya intryck, känna stadspuls, för att sedan landa i Växjö. Jag drivs av att bygga företag och affärsrelationer. Det har jag fått göra bl.a. genom IT-bolaget Softwerk, där jag är delägare tillsammans med två svårt begåvade och tyska kollegor. Men, egentligen är jag en mountainbikecyklande, golfspelande och musicerande livsnjutare. Gärna baktakt. Om ni följer mig under veckan, får ni en blandning av jobb, familj, fritid och ett soundtrack för varje dag. Ha en fin vecka! GoVaxjo! //Eddie 
Vecka 43: Erika Johansson
Hej, fantastiskt kul att få dela min vecka med er! Erika Johansson heter jag och är mamma, sambo, butiksägare och triatlet. Driver den familjekära mode- och inredningsbutiken Majkens Rum på Grand Samarkand och har haft butik i Växjö i snart 17 år. Under min vecka får ni ta del av vardagen i butikslivet men också trendspaning och inredningstips samt vad som händer bakom kulisserna på Grand Samarkand. Tänker även visa mina skatter på fina cykel- och löprundor runt vårt vackra Växjö. Vi ses vecka 43 🙂 
Vecka 42: Vanja Bengtsson
Hej! Jag heter Vanja Bengtsson och har fått äran att visa Växjö från mitt perspektiv under en vecka. Den kommer troligtvis bestå mest av yoga, natur, köksdans, biologistudier, personlig utveckling och mer yoga. Allt i en härlig pytt! Jag är tillbakaflyttad till hemtrakten sedan 1 år tillbaka och blandar nya upplevelser med gamla smultronställen. Vi ses 🤗
Vecka 41: Sara Bäckmo
Hej! Jag heter Sara Bäckmo och håller till i Kalvsvik söder om Växjö. Det är världens bästa by! När jag skildrar Växjö blir det i ett ganska grönt perspektiv och också lite utanför stadskärnan. Jag driver en av Sveriges största bloggar – Skillnadens Trädgård – och då förstår du att det blir en del fokus på växtlighet i flödet. Du får också följa med i uppstarten av mitt nästa bokprojekt, kanske besöka någon trädgård jag gillar och möjligen kan jag ta dig med på en åktur genom byn på gräsklippare – familjens nya favoritfordon. Väl mött! 
Vecka 40: Anna Olsberg Tuneskog
Hej! Det är jag! Anna. Mig kommer du att få träffa under v.40, på @govaxjo. Jag kommer att berätta om mitt Växjö under Covid-19, då jag är i riskgrupp själv. Såklart kommer du att få följa med mig på jobbet i idrottsföreningen och även i egenföretagarlivet. Det är inte bara jobb, så du kommer också bli inbjuden till vårt sommarprojekt i vårt hemmaparadis. Lite Italien kommer det säkert också att bli!
Vecka 39: Jonas Stark
Hej. Jonas Stark heter jag som ska vara er host vecka 39 på @govaxjo. Jag är uppvuxen i Växjö och bott större delen av mitt liv här. Här bor jag med min familj bestående av min sambo Angelica och våran snart 5 åriga son Levis. Jag tänkte ta med er på en kanske lite annorlunda resa denna vecka genom mycket Gaming, då min absolut största hobby består av just det, och streaming. I övrigt är det jobb på Elgiganten och familjetid. Min son älskar också gaming så mycket plus där med 🙂 
Vecka 38: Sanna Annerstedt 
Hej alla Växjöbor! Vissa av er kanske känner igen mitt ansikte då jag arbetar som Caféföreståndare på OAS i Bländarpassagen. Jag är en 30 år gammal kalmarit som flyttade till Växjö i april 2019 för att öppna vårt veganska fik. Under min vecka kommer jag att fylla ert flöde med massor av färg och form! Eftersom mina intressen är inredning, konst, matlagning och långa promenader runt om i Växjö. Sen kommer jag inte kunna undgå att ge er en liten inblick av café OAS då jag spenderar väldigt mycket tid just där. Vi ses på Instagram!
Vecka 37: Rebecka Wikström
Hej! Jag heter Rebecka Wikström, är 27 år och jobbar med Kronobergs livsmedelsstrategi på Länsstyrelsen. Finns det något härligare och viktigare än mat i alla dess former? Ni kommer under vecka 37 få inblick i en hobbyodlares vardag, följa med till en helt vanlig svensk mjölkgård och inte minst följa arbetet inför den stora MAT-rundan som går av stapeln den 12:e och 19:e september. Det blir skoj, häng med!
Vecka 36: David Faxå
Hallå alla monsterdiggare! David Faxå heter jag och under vecka 36 får ni hänga med mig. Kul va?! Vad ska vi göra tillsammans kanske du tänker? Ja, vi måste ju gå till jobbet ibland i alla fall. Jag jobbar som idrottskonsulent på RF-SISU Småland och jag kommer säkert träffa flera spännande Växjöföreningar i veckan. I övrigt kan ni få följa med på min egenbyggda flotte, till styrelserummet för Växjös hetaste fotbollsförening IF Linné, in i en podcaststudio eller kanske till mitt kök. Men bara om ni är snälla. Vi ses!
Vecka 35: Evelina Göthberg 
Äntligen är det dags för min vecka! Evelina Göthberg, född och uppvuxen i Växjö, som jag har ett stort hjärta för. Under veckan 35 får ni följa med mig på mina dagliga äventyr som mestadels består av min livstil: vara företagare. Jag driver Salty Communication som är det absolut roligaste jag vet. Min vardag kommer vara kreativ, färgstark och med en gnutta humor. Jag hoppas ni kommer att gilla det. Vi ses!
Vecka 34: Björn Molin
Hej! Björn Molin här. Just nu på lite semester. I vanliga fall jobbar jag som lärare på Kungsmadskolan, som musikalartist, DJ eller trubadur. Jag är även mycket intresserad av matlagning så min vecka kommer bli en blandning av allt ovan. En cookalong vore nice. Välkommen att hänga med. #govaxjo #björn
Vecka 33: Sandra Pfaus
Hej! Jag heter Sandra, är 29 år gammal Växjöbo och jobbar med marknad & PR på Destination Småland – vårt regionala utvecklingsbolag för besöksnäringen. Under v. 33 njuter jag av min sista semestervecka och jag tänkte att ni ska få följa med mig! Min man och jag tycker om att utforska närområdet och naturen, så det blir nog en del cykelturer, promenader och utflykter runtom i kommunen. En och annan kattbild kanske också smyger sig in 😊 Hoppas vi hörs & ses!
Vecka 32: Ida-Lina Magnusson 
Hej. Ida-Lina Magnusson heter jag som ska guida er genom en spännande vecka i Växjö. Jag är uppvuxen i Växjö och flyttade som ung vuxen till en liten hästgård i Jät 2 mil utanför. Där bor jag med min familj bestående av min man och våra två döttrar. På gården bor också tre ponnysar och en hund. V 32 blir en vecka som förhoppningsvis fyller Värendsvallen i Växjö med ponnyekipage från hela södra Sverige. Ni ska få följa med oss, en vanlig ponnyfamilj, på årets “happening” med förberedelser inför tävling och också på själva tävlingplatsen. Väl mött /Ida-Lina
Vecka 31: Sanna Nyberg
Hej! Sanna Nyberg heter jag och är 24 år. Jag kommer från Haninge utanför Stockholm från början och har bott i Växjö sen augusti 2019. Jag jobbar som barn- och ungdomsledare i Equmeniayrkan i Växjö. När jag inte är i kyrkan umgås jag med min man Gustav eller vänner. Jag älskar att bada, dricka kaffe och spela spel. Jag ser fram emot att få dela med mig av mitt liv till er en vecka! Kramar Sanna
Vecka 30: Jeanette Becker
Hej Växjö! Jag heter Jeanette och denna veckan är det min tur att får visa er ”mitt” Växjö. Sedan oktober jobbar jag som receptionschef på Scandic i Växjö, och här trivs jag. Hotell- & restaurangbranchen ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Häng på och välkomna!
Vecka 29: Anton Svensson
Hejsan! Anton heter jag och är 26 år gammal. Uppvuxen ca 2 mil norr om Växjö i Rottne men bor numera i Växjö. Vecka 29 kommer ni få hänga med mig i min vardag där det förhoppningsvis bjuds på en del fiske, lite träning och sen såklart till min fina arbetsplats Teleborgs Slott där jag jobbar som kock. Hoppas vi ses! 
Vecka 28: Linnéa Rosenqvist
Hej på er! Linnéa Rosenqvist heter jag & är 27 år. Uppvuxen i lilla Norrhult men har bott Växjö sedan 2012. Tillsammans med min familj driver jag Skåres Konditori och även caféet Ryttmästaregården som ligger ute vid Kronobergs slottsruin. Det är dags för er att haka på en vecka i mitt liv – det blir allt från bullbak, massvis med fikastunder, lite äventyr runt om i Växjö & inte minst en hel del jobb och kaffe eftersom det är mitt under högsäsongen på Ryttmästaregården! Roligt va? Haka på!
Vecka 27: David Elbe
Hej! Jag heter David Elbe och har bott i Växjö i snart 20 år. Du kommer att få följa mig under en vecka i mitt liv i villan på Väster i Växjö, och jobbet på IT-bolaget Standout som jag grundade 2003. Jag bor med mina två vilda barn och min vanligtvis ganska lugna fru. Grillning med grannarna, golf med grabbarna eller lek med barnen är några av fritidsaktiviteterna som ni antagligen får hänga med på. 
Vecka 26: Roxana Batarowicz
Hej! Roxana heter jag och fyller 25 år till sommaren. ? Jag spenderar mestadels av min tid på Elite Hotels där jag jobbar som försäljningschef. Utöver det spelar jag en hel del padel och umgås med mina fina vänner! I sommar blir det staycation så följ med mig och utforska Växjö v.26, det blir skoj! 
Vecka 25: Kajsa Almqvist
Hej! Mitt namn är Kajsa, jag är 50+ och vecka 25 är det jag som ska ta hand om govaxjo. Jag bor och arbetar på Rinkaby Gård en dryg mil söder om Växjö C. Under veckan kommer ni få följa med mig i min vardag med djuren, odlingarna och alla bestyren på gården. Hundarna Doffi och Massi lär också synas en del. Det ska bli roligt att få dela med mig av min vardag. Vi ses på instagram!
Vecka 24: Kristofer Barceló
Hej! Kristofer Barceló heter jag. Uppvuxen i Ljungby men bosatt i Växjö sedan 2015. Flyttade hit för kärleken och nu bor vi i en lägenhet på teleborg. Jag jobbar som personlig assistent på Novum assistans och på fritiden tycker jag om att fotografera, sjunga, titta på film och försöka vårda skägget. Denna vecka ska jag visa er mina små pärlor i Växjö med omnejd. Vi ses i flödet.
Vecka 23: Isolde Berg
Hej! Mitt namn är Isolde Berg, jag är 23 år, född och uppvuxen i Växjö. Jag har precis avslutat min ettåriga utbildning där jag läste Konsthantverk och Design. Nu ska jag ha ett välförtjänt sommarlov och till hösten väntar nya utmaningar. Men först får ni följa mig under en vecka, det blir mat, loppisar, drinkar och annat skoj. Hoppas vi ses!
Vecka 22: Sylvia Ortiz
Hej! Sylvia Ortiz heter jag, född och uppväxt i Växjö. Under vecka 22 får ni hänga med mig. Det blir lite gott och blandat, jobb, konst, inlines, inredning och några av mina favorit ställen i Växjö. 
Vi ses!
Vecka 21: Maria Lönnborg
Hej Växjö! Maria Lönnborg heter jag. Bor på Hovshaga men uppvuxen i Gemla. Har sambo, två vuxna barn, 2 barnbarn, och min sambos tre utflugna barn. Jobbar på Kulturparken Småland som enhetschef för konferens, receptioner och butik. Denna vecka får ni följa mig på jobb, träning, förhoppningsvis någon golfrunda och med min stora familj. Ska bli så roligt! Vi ses!
Vecka 20: Anton Henningsson
Hallå där! Anton Henningsson här. Under vecka 20 ska ni få följa mig och min vardag. Jag är en Växjögrabb som är uppvuxen i fina Sandsbro och nu är tillbaka efter 6 år i Norge.
Dagarna fördriver jag på lite olika sätt. Försöker träna mycket i olika former då det är en stor del av mitt yrke som fotbollsspelare. Blir också en hel del promenader, fika, gym, padel osv. Ska också visa er lite smultronställen runt om vår fina stad och en del av min familj som står mig nära.
Ser fram emot att visa er mitt Växjö!
Vecka 19: Per Jodenius
Hej, Per Jodenius är namnet och just nu är jag föräldraledig på heltid. Jag bor med min man och vår 1,5-åriga dotter i en villa på Hovshaga i Växjö. I vanliga fall arbetar jag som agendachef på P4 Kronoberg. Under min vecka kommer det att bli fokus på livet som småbarnspappa, med utflykter, lek och andra äventyr som vår lilla familj hittar på i dessa coronatider. 
Vecka 18: Pauline Gustavsson
Hej på er!
Pauline heter jag och jag arbetar som hotellchef på Toftastrand hotell & konditori. Under v. 18 kommer ni få följa mig och min vardag här på govaxjo, då mina veckor sällan blir som jag planerat så vågar jag inte ge några löften om vilka bilder som kommer dyka upp här. Lite flyttkaos kommer det förhoppningsvis bli, för mitt och min sambos nybyggda hus börjar (äntligen!) bli redo för inflytt. Bilden är från i somras när jag stolt köpte mina två livs första fikusar, hur de mår idag vill jag inte prata om. Välkommen att följa mig under en vecka!
Vecka 17: Filippa de Vos
Hej
Jag heter Filippa de Vos och en del känner mig som chef för Växjö konsthall. För er som inte känner mig alls och för de som bara känner mig som konsthallschef kan jag berätta att min vecka inte kommer att innehålla heminredning, barn eller bakning. Stor del av mitt liv kretsar kring kreativitet och konst. Jag lägger inga livspussel eftersom allt i mitt liv är en gegga utan direkta gränser mellan jobb och fritid, nytta och nöje, familj och egentid.
Under min vecka får ni se glimtar av gegget. Och så ska jag, göteborgare till trots, försöka visa lite bitar av det som jag gillar med Växjö.
Vecka 16: Lina Lindqvist
Denna vecka ska ni få följa mig, en löpälskande rektor för nystartade thoren business school i Växjö. Lärarutbildningen tog mig till Växjö och sen har jag blivit kvar. Dagarna fyller jag med att förbereda skolstart i augusti med rekrytering av lärare och massa annat. Utanför jobbet är det träning inför mitt första maraton som gäller (om det nu blir av!!). I mitt hjärta finns även Växjö DFF som jag är engagerad i. Ska bli kul att visa er mitt Växjö!
Vecka 15: Tommie Lagerqvist
Hej, Tommie här!
Låt mig få visa er mitt Växjö och de saker som sätter guldkant på vardagen i staden jag kallar hemma.
Familjeliv med sambo Emma och vår aktiva 1-åring Wilmer, träning i olika form och framförallt lämnar jag plats för att visa upp de personer och företag som i mitt tycke levererar det lilla extra. Häng med!
Vecka 14: Lovisa Hagesjö
Hej, jag heter Lovisa och firar i år 10 år som Växjöbo!
Jag är uppvuxen i en annan del av Småland, i ett litet samhälle som heter Anderstorp. Studierna förde mig till Växjö och här blev jag kvar och trivs som fisken i vattnet! Jag är utbildad specialistsjuksköterska inom barnsjukvård och arbetar på barnakuten och barnavdelningen på sjukhuset här i Växjö. Denna vecka kommer jag mestadels hålla till i konserthuset, där en stor nationell konferens inom barnsjukvård anordnas. 
Jag ser fram emot att få visa er mitt Växjö!
Vecka 13: Emma Bertilsson
Hej! Emma Bertilsson heter jag, och jag spenderar mestadels av min tid på Izakaya Moshi där jag jobbar som restaurang- och serveringsansvarig. Jag håller just nu på att avsluta min sommelierutbildning samtidigt som vi är i full planering inför framtidens projekt – Izakaya Station, där jag är en av delägarna. 
Häng med på min vecka som kommer handla om det ??, lite crossfit, och ett o annat försök att skingra lite glädje i dessa tuffa tider! ☺️
Vecka 12: Frida Göransson
Hej! Jag heter Frida Göransson, fyller 30 år till hösten. Jag bor på landet strax utanför Växjö tillsammans med min sambo Eric och vår lilla 1-åring, Tage. Just nu är jag föräldraledig och annars jobbar jag som receptionschef på Clarion Collection Hotel Cardinal. Senaste tiden har vi spenderat mycket tid med att renovera och göra oss hemmastadda i mitt gamla familjehem. Vecka 12 får ni följa mig och Tage där vi ska visa er vårt Växjö. Det blir mycket gofika, säkert en hel del härliga promenader och annat skoj. Häng med!
Vecka 11: Emma Engström
Hallå där! Emma heter jag och fyller 25 sköna år till hösten, känner mig mer som 19 men det är väl en annan femma. Född och uppvuxen på Söder i Växjö men bor för tillfället på Gamla Norr i Växjö i ett hus tillsammans med min kära syster. Jag har typ världens bästa jobb som restaurangchef på Öland om somrararna och resten av året jobbar jag på förskola här i Växjö, himla mysigt! Vecka 11 kommer ni att få följa med mig och min vardag. Häng med, det blir kul! 
Vecka 10: Daniel K. Johansson
Uppvuxen i Växjö. Köpte min första kamera 2002 inför en rund resa i USA. Fotograf ända sen dess. Varit yrkesverksam i ca 15 år varav fem år på heltid. Sen ett år tillbaka jobbar jag med försäljning på Happy at Work här i Växjö. Brinner för matlagning och reser mycket. Kameran är alltid med mig. Under vecka 10 kommer ni få se lite av mina favoriter ifrån Växjö.
Vecka 9: Clas Birgersson
Hej Växjö! Clas Birgersson heter jag. Jag bor i vackra Gemla med min fru Ulrika och en nästan vuxen son, Gustav. Erik och Karl är utflugna och bor i Växjö. Hunden Tyson och katten Lisa gör oss sällskap i villan. Efter gymnasiet började jag som snickarlärling hos “Ronny Snickare”. 1992 åkte jag och ett gäng övriga snickare till Tyskland för att prova lyckan. Byggjobben lyste med sin frånvaro i Sverige. 1994 föddes Erik. Då var det dags att åka hem. Att sedan starta eget var väl en självklarhet. Entreprenörskapet i klanen Birgersson har alltid funnits där. Så 1995 startade jag och Mathias Winberg BiWi Bygg. Brukar presentera mig som, att det är jag som är Bi. I år fyller vi 25 år. Övriga intressen är god mat med ett gott vin, ut och resa i världen, lagom träning och att umgås med nära och kära. Under veckan kommer det bli lite bilder på intressanta byggprojekt, samt lite annat smått och gott om härliga Växjö.
Häng med på min vecka!
Vecka 8: Mikaela Wieslander Mayer
Hej! Jag heter Mikaela Wieslander Mayer och under vecka 8 kommer ni få följa med mig på en intensiv vecka. Jag är uppvuxen i Rydaholm som ligger 4 mil utanför Växjö, i Jönköpings län. Jag flyttade till Växjö när jag började på Friidrottsgymnasiet. Då trodde jag att jag bara skulle bo här i tre år, men 23 år senare är jag fortfarande kvar här. Jag bor på Lugnet tillsammans med min man och min dotter som snart fyller fyra år. Jag jobbar i IFK Växjö som klubbchef och under helgen vecka 8 kommer vi arrangera inomhus-SM i friidrott. Som ni kanske förstår har jag ett stort intresse för idrott och som tur är delar min familj detta intresse med mig.
Vecka 7: Jon Bengtsson 
Hej alla!
Mitt namn är Jon Bengtsson, under vecka 7 ska ni få hänga med mig som entreprenör och nybliven pappa. Jag är uppvuxen i Lindås, en liten by ca 2 mil norr om Älmhult. Nu bor jag på Östra Lugnet i Växjö tillsammans med min sambo, hund och en bebis. Till vardags driver jag tillsammans med ett fantastiskt team SkyMap. På fritiden försöker jag umgås så mycket som möjligt med min familj och nära vänner och just nu tränar jag inför Vasaloppet. Vi ses snart!
Vecka 6: Amy Uleskog
Hej Växjö!
Mitt namn är Amy Uleskog och snart ska ni få följa med mig en vecka!
Jag bor i Växjös nya statsdel Bredvik med min sambo och hunden Åke. I april väntar vi vårt första barn. Flyttade till Växjö 2010 efter jag tagit studenten från frisörprogrammet på John Bauer skolan. Jag är uppvuxen i Tingsryd som jag besöker så ofta jag kan då jag har min familj kvar där.
Arbetsdagarna spenderar jag på frisörsalongen You Haircare som jag driver och äger tillsammans med min kompanjon Viktor. Jag har ett stort intresse för inredning vilket ni kommer att se här. Vi ses!
Vecka 5: Carola Svedberg
Hejsan! Jag heter Carola Svedberg och snart ska ni få följa med på min vecka! Jag är uppvuxen på Teleborg och bor i stadsdelen än idag tillsammans med min man, mina två barn, två taxar och är nybliven hästägare. Arbetsdagarna spenderar jag på Nöbbele skola, en liten byskola ca 1 mil från Ingelstad. Just nu är matematik och svenska åk 4-6 i fokus för mig. På fritiden är vi gärna i naturen, det blir många stalltimmar men också promenader och cykling tillsammans. Vi har nyligen tagit över en gård där vi verkligen kopplar av och jobbar med våra småprojekt. En shoppingrunda, hemmafix, god mat, en bra bok eller en resa förgyller också ledig tid.  För mig är det även viktigt att hålla kontakt med familj och vänner på olika sätt. Jag planerar att visa skolan från sin bästa sida, skolans positiva sidor bör lyftas mer. Det blir säkert några bilder från min fritid, miljöer och platser. Dessutom ska jag visa er Växjökonferensen med temat; Handlingskraft för en hållbar skola. Vi ses!
Vecka 4: Kristina Bornholm
Hej Växjö! Jag heter Kristina Bornholm och jag ser fram emot att dela med mig av min vardag den kommande veckan. Ni får då inblick i mitt liv som trebarnsmamma och i mitt arbete som arkitekt. Jag är uppvuxen i äppelriket Urshult, men har sedan gymnasieåren i Växjö bott i Malmö och en längre tid i Stockholm. Av en tillfällighet fick jag mitt första jobb som arkitekt på Arkitektbolaget här i stan. Nu snart 15 år senare är jag fortfarande kvar och är en av delägarna. Jag och min familj stormtrivs i Växjö. Det är den perfekta staden för barn att växa upp i och även som förälder med korta avstånd och närhet till natur. Ni får under min vecka tips om små pärlor värda att besöka, kanske främst på Teleborg, där vi bor, men även i stadskärnan. Jag är i synnerhet intresserad av vår byggda miljö och de olika stadsrum och fina platser som finns att uppleva. Dessutom bjuder staden på Kulturnatten till helgen. Vad händer då? Häng med och se. Vi ses!
Vecka 3: Alberto Johansson Alvarez
Hej Växjö! Jag heter Alberto Johansson Alvarez, jobbar som fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Växjö city och är 32 år gammal. Jag är en väldigt social person som gillar vardagsminglet både i arbetet och utanför. När jag inte minglar så är jag omringad av mina fyra tjejer hemma och för att jämna till det så har vi könskvoterat in två hankatter till hushållet. Gitarren är min bästa vän och det sjungs på både svenska, spanska och engelska. Följ med mig i vardagspusslet med jobb, sambo, barn och kattkaos! Vi ses!
Vecka 2: Olivia Henningsson
Hej på er! Mitt namn är Olivia Henningsson och jag är 24 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Växjö, närmare bestämt Sandsbro, men bor nu mera sedan lite mer än ett år tillbaka i Wien, Österrikes huvudstad. Efter att jag tog studenten 2014 så har jag varit både här och där, men huvudsakligen i de Österrikiska alperna och jobbat som skidinstruktör. Skidåkningen ligger mig varmt om hjärtat, likaså fotografering, att spela golf, upptäcka världen genom att resa och att få vara i naturen. I nuläget ligger mitt fokus på att bygga upp mitt företag som fotograf. Under den andra veckan på det nya året ska ni få hänga med mig till mina absoluta favoritplatser i Växjö och dess närområde, innan jag åker tillbaka till Wien igen… Jag ser fram emot att få dela med mig av både mina bilder och min hemstads fantastiska platser!
Vecka 1: Martin Johansson
Hallå där! Mitt namn är Martin Johansson och jag har fått det stora nöjet att sköta kontot under finalen av 2019 och det som förhoppningsvis ska bli en strålande start på 2020. Jag är för tillfället pappaledig från min tjänst som digital mediespecialist på Gota media som bland annat äger Smålandsposten. Är uppvuxen på Teleborg och efter en omväg förbi Shanghai, Stockholm och Malmö så är jag nu tillbaka i staden som gör mig så glad. Häng med in i den bubblan jag kallar för min vardag. Väl mött!