Familjeweekend

Det finns mycket att göra, äta och uppleva i Växjö. Kombinera shopping med god mat, idrott, kultur, lek och bad. Så ta med hela familjen på en weekend i Växjö! Här har vi plockat fram några förslag. 

 

SKATE OCH PARKOUR PÅ SPETSAMOSSEN

Bara några hundra meter nordväst om centrum, på Spetsamossen, ligger skate- och parkourparken precis bredvid varandra. En grymt fin betongpark för skejtare, inlines och kickbikes. Fin varierad åkning med banks, trappa, manualpads, curbs, pyramid och en klassisk bowl med riktig poolcoping. Parkourytan har mängder av hinder för utmaningar på alla nivåer. Parkerna har fri entré och är öppna för alla. Det finns gott om plats även för dem som bara vill sitta ner och njuta av coola trix. Precis i närheten hittar ni också minigolfbanor och kafé.

 

UPP I SADELN

Att cykla tillsammans hela familjen är ett underbart sätt att umgås och se sig omkring. Med några tips på extra bra rutter blir er utflykt en härlig upplevelse för stora som små. Växjöåttan runt våra citynära sjöar, somriga grusvägar runt Bergundasjön och badplatsturen från Arabybadet till Toftasjön är tre fina alternativ.

 

LEKFULLA GATAN

Mitt i centrum gör ni ett stopp vid Växjös omtyckta lekskulptur. Ett snyggt och annorlunda inslag i stadsmiljön som lockar till en massa hopp, studs och kläng. Barnen springer av sig och vuxna kan pausa med take away-kaffet i solen. Vill ni köra ”all in” på lekfronten ligger Växjös mesta lekplats, Strandbjörket, bara en kort promenad bort.

 

SLAPPA PÅ RUMMET

Efter en fullspäckad dag är det skönt att varva ner en stund. Flera av Växjös hotell har fina erbjudanden för hela familjen. Quality Hotel Royal Corner i centrum och Scandic vid Samarkand är två bra alternativ där familjerummen står redo. En sväng till poolen och lite relax är ju inte heller fel!

 

MIDDAG MED FAMILJEHÄNG

Växjö bjuder på mat från alla världens hörn och gott om barnvänliga restauranger och kaféer. Pinchos på Storgatan är en garanterad hit med lekfullt cirkustema som gör till och med toabesöken till en kul upplevelse. Condecos uteservering i Bländapassagen är ett annat säkert kort.

 

SHOPPING FÖR STOR OCH LITEN

Växjös shopping har gallerior, unika butiker, välkända kedjor, bredd och spets. Börja dagen i city och avrunda på Grand Samarkand, eller tvärtom. Vill ni fokusera på familjens yngre medlemmar är Krokodila, Panduro, GameStop och BR Leksaker några väl valda stopp.

 

PERFEKT NÄR DET REGNAR

Om de riktigt mörka molnen mot förmodan skulle hopa sig över stan finns det fina alternativ för den som vill fly undan regnet. Leos Lekland bjuder på maxade lekäventyr för alla åldrar. Öppet alla dagar och gratis för vuxna! Eller varför inte bowla loss på Knock ’em down i city. Där kan ni även kora familjemästaren i shuffleboard.