SM i minne

”Sveriges bästa minne 2021” ska koras! Efter ett års uppehåll och lång längtan är det äntligen dags att kora Sveriges bästa minne. Vi har inte glömt, det har varit en tuff tid. Så boka in helgen 4-5 december då minnesatleter från hela Sverige samlas på Stadsbiblioteket i Växjö och se vem som minns mest.

Tävlingen är en tiokamp och grenarna består av att minnas bland annat kortlekar, siffror, ord, bilder, ansikten och namn och något så udda som binära tal. Flest poäng totalt kan titulera sig med ”Sveriges bästa minne 2021”. 

Tävlingen anordnas på Växjö Stadsbibliotek den 4-5 december. Det är ingen publik på tävlingen, men kl 15:30 på söndagen är prisutdelningen öppen för alla. Lördagen den 27 november kommer det även att anordnas en föreläsning om minnesteknik. 

SM i Minne presenteras av Micropower Group Sweden AB och Växjö Co i samarbete med Svenska Minnesförbundet. 

Om Svenska Minnesförbundet

Svenska Minnesförbundet bildades 2008. Minnesförbundets främsta uppgift är att främja och sprida minnessporten i Sverige. Detta görs genom att anordna tävlingar, som SM, och genom att synas i media och på andra sätt sprida och informera om denna mentala sport.

Svenska Minnesförbundets två tonsättande visioner är ”att träna minnet ska vara en folksport” samt ”att mental träning ska ingå som en del i skolprogrammet – alla ska lära sig att förstå och träna sin hjärna”. 

Läs mer om tävlingen och arrangören här -> Svenska Minnesförbundet