MAT2021

I över ett decennium har evenemanget MAT varit en nationell mötesplats för en närproducerad, småskalig och hållbar måltid. MAT har årligen arrangerats andra helgen i september – men i år blir MAT en hel vecka! Mellan den 11 och 19 september 2021 planeras det för seminarier, tävlingar och andra aktiviteter kopplat till mat i Växjö och runtom i Kronobergs län. MAT-veckan avslutas den 18–19 september med en repris på fjolårets lyckade MAT-runda.

Konserthusparken i Växjö
Konserthusparken i Växjö har blivit en självklar mötesplats med olika mattävlingar, det populära Matsvinnköket och andra aktiviteter kopplat till matproduktion. Lördagen den 11 september planeras flera aktiviteter i Konserthusparken och runt Teatertorget. Ambitionen är att på ett säkert sätt kunna genomföra favoriterna från tidigare år samt några nya inslag kopplat till försäljning, matupplevelser och tävlingar.

Succén MAT-rundan kommer tillbaka
Förra året ställde MAT om och istället för ett MAT-tält på Stortorget i Växjö genomfördes en MAT-runda som blev en folkfest och en hyllning till de små matproducenterna, restaurangerna och gårdsbutikerna på Kronobergs landsbygd. I år planeras MAT-rundan att komma tillbaka helgen den 18–19 september 2021. 

Seminarier för allmänheten, branschfolk och runt om i länet
Seminarier och föreläsningar har alltid varit en viktig del av MAT för att öka kunskapen om matens betydelse ur flera perspektiv. Lördagen den 11 september planeras MAT2021 att starta med en heldag kostnadsfria seminarier för allmänheten i Växjö Konserthus. Följande tisdag den 14 september riktar sig seminarieprogrammet i Växjö till de som arbetar med mat inom privat och offentlig sektor.