LasseMaja och Hamletmysteriet

Bokserien om LasseMajas detektivbyrå är mycket populär och har prytt bokhandlarnas hyllor i inte mindre än 27 volymer sedan 2002. Det har gjorts julkalender, sällskapsspel och filmer om den lilla detektivbyrån i Valleby och oktober 2018 hade pjäsen ”LasseMaja och Hamletmysteriet” urpremiär på Dramaten i Stockholm. Nu efter en kanonvår inför utsålda hus på Sveriges nationalscen besöker pjäsen 13 städer i Sverige under hösten 2019! Den 14 och 15 december ges tre föreställningar i Växjö Konserthus. 

Lasse och Maja har tagit ledigt ifrån detektivbyrån för att hjälpa museichefen Barbro att sätta upp Hamlet. När repetitionerna pågår som bäst inför kvällens premiär frågar de Barbro om inte prästen kan få spela vålnaden. Snabbt måste prästen sätta sig in i handlingen och med hjälp av alla skådespelarna få hela pjäsen förklarad för sig. Mitt i allt detta upptäcker de plötsligt att kungakronan har försvunnit. Vem har tagit den? Med hjälp av publiken måste detektivduon nu, innan ridån går ner, ta reda på vem som lagt beslag på den åtråvärda kronan.

Missa inte LasseMaja och Hamletmysteriet – en klurig föreställning som räknar med att publiken har gnuggat geniknölarna ordentligt!

Biljetter -> ticketmaster.seBiljettcentrum 0470-416 00